Rejser til Île-de-France

Île-de-France er regionen hvori Paris ligger, og er i høj grad præget af dette. Er man interesseret i pompøse slotte og verdenskendte seværdigheder, er en ferie i Île-de-France virkelig oplagt. Book din rejse til Île-de-France med Escapeaway i dag!

Regionen Île-de-France er naturligvis præget af storbyen Paris, som også klart er den mest besøgte by i området. Paris har i omkring 1200 år været Frankrigs hovedstad og har derfor haft stor indflydelse på regionen, som op gennem historien har været den royale legeplads i Frankrig, hvilket de mange slotte og parker bevidner. Regionen er bestemt et besøg værd, hvis man er til natur, kultur og historie.

Det betyder også, at Paris oftest stjæler billedet fra alt andet i regionen. Men Île-de-France gemmer på andre muligheder for ferie med skatte som smukke slotte, parker, skove, romantiske haver, kongebyer og gamle klostre. Herudover gennemløbes Île-de-France af Seinen, hvilket begunstiger sportsaktiviteter. Desuden skal man jo ikke glemme dens gastronomi og udflugtsmuligheder. Er man en barnlig sjæl, er der jo også Disneyland Paris vest for byernes by i regionen Seine et Marne og Parc Asterix Paris, som ligger lige på grænsen mellem regionerne La Picardie og l’Île-de-France i departementet Oise.

>> Læs også om rejser til Alsace

Historie

Île-de-Frances historie er meget præget af Paris’ historie. Paris er det administrative hovedsæde i Frankrig og regionen Île-de-France har været kerneland for datidens kongemagt, hvilket alle de prægtige slotte og kongebyer bevidner. 

Er man interesseret i slotte, er ferie i Île-de-France virkelig oplagt. Katolicismen er præsenteret med sine klostre og katedraler, der er bygget op gennem tiden. 

Selve navnet Île-de-France ringer måske forkert, da ordet île betyder ø og regionen jo ligger midt inde i landet. Dette er der flere forklaringer på. Den ene er, at navnet er opstået for at betegne det land, der ligger indkranset af floderne, l’Oise, la Marne og la Seine. En anden forklaring er, at Île-de-France kommer af Liddle Franke (Lille Frankrig), og det er i denne region, at Frankerne har deres oprindelse efter Gallernes indtrængning. 

Op gennem tiden har regionen haft forskellige grænser, men efter 2. verdenskrig tog Île-de-France den form, som vi kender i dag og er nu den rigeste region i Frankrig. 

Paris har reelt set været Frankrigs hovedstad i omkring 1200 år, men selve byen har eksisteret i mere end 2000 år og går helt tilbage til romerriget. I 52 f.kr invaderede Julius Cæsar Paris, der dengang hed Parisii, og omdøbte byen til Lutetia Parisiorum (Lutèce på fransk). Fra ca. år 300 får Lutèce navnet Paris, da Gallerne herfra regerer byen.

Natur

Île-de-France bærer præg af de mange adelige og kongelige, der har hersket og boet i Frankrigs magtcentrum. Derfor er der meget tæmmet natur, der er smukt tilpasset de slotte, som de kongelige og adelige boede på. Man har jo ikke kunnet lade opføre et prægtigt slot uden at lade anlægge en skøn og overdådig have - eller endda park, så man her kunne rende rundt i beskyttede omgivelser fra pøblen. Her kan man med fordel tage til Versailles eller Fontainebleau. 

Île-de-France byder også på skove som i Boulogne, Vincennes og parker som i Saint-Cloud. I Rambouillet finder man en stor skov med en dyrepark lige i midten med hjorte, dådyr, rådyr, urokser og vildsvin. Dyr finder man også i den zoologiske have i Thoiry. Vil man hellere se den mere utæmmede natur er Le Parc Naturel Régional du Vexin Français en mulighed. Her er der både pittoresk og autentisk natur og landskab, som har inspireret impressionister som Van Gogh, Cézanne og Daubigny. I Élancourt kan du besøge hele Frankrig på en gang! Her har man på 5 hektar anlagt La France Miniature som er Frankrig med dets monumenter og populære sights.

Maden og vinen

I Paris har man mulighed for at smage alt godt fra det franske køkken. Paris er en gastronomisk smeltedigel, en multietnisk metropol, der ikke alene byder på franske specialiteter, men på kulinariske oplevelser fra hele verden. 

Regionen Île-de-France har også sine helt egne specialiteter. Har man en sød tand, er der i Île-de-France mulighed for at sætte tænderne i en masse lækkerier som creme-kagen Le Paris-Brest, la tartelette de citron (kage med lækker citron-creme) og le pavé de chocolat de Meaux (chokoladekage). Her dyrkes frugt og grønt, man opdrætter grise, fjerkræ, køer og kalve, og der produceres brieost, sennep og Grand-Marnier (I 2012 er destilleriet dog flyttet til regionerne Haute-Normandie og Poitou-Charentes af sikkerhedsmæssige årsager).

Der produceres også vin i Île-de-France, selvom det dog ikke er det regionen er mest kendt for, men der produceres vin i Argenteuil, Versailles og på Montmartre. Vinen i Île-de-France er ikke stor vin og svær at få fat på. Til gengæld er Île-de-France et godt sted at købe vin, da der sælges vine fra hele Frankrig. 

Byer i regionen Île-de-France

Der er mange byer i Île-de-France. Med fokus på den kulturelle og historiske rigdom kommer man ikke uden om Paris. Paris er en helt fantastisk by med sine charmerende kvarterer, gode shoppemuligheder og restauranter samt det historiske nærvær, der kan virke en smule overvældende.

Af andre byer skal nævnes Versailles, der ligger i nem udflugtsafstand fra Paris. Her kan man se det pragtfulde kongeslot med den kæmpestore park bag slottet, som er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kultur i verden. Der er som regel lang kø for at komme ind på slottet, men man kan sagtens gå en gratis tur rundt i parken.

Andre byer der bør nævnes er bl.a. Rambouillet, en kunst- og historieby, der ligger omringet af et smukt skovområde. Étampes er en gammel kongeby, der huser en masse fredede bygninger helt tilbage fra det 12. århundrede. Er man til små landsbyer er Milly-la-Fôret og Provins oplagte muligheder med deres charmerende middelalderarkitektur. I Fontainebleau kan man se det kendte kongepalads, der var bolig for François d. 1. Både Provins og Fontainebleau figurerer på UNESCOS verdensarvsliste.

Den lille landsby Magny Le Hongre er i mest kendt for et grænse op til Disneyland Paris og huse flere hoteller, der er kan kombineres med et ophold i Disneyland. Byen har omkring 5200 indbyggere og er en forholdsvis ny by, der er vokset op i kølvandet på Disneyland Paris.

I løvskovene vest for Paris mod Chartres ligger Dourdan i belejlig afstand til både land og storby. Dourdan er en middelalderby med knap 10.000 indbyggere. Der er ca. 50 km til Paris, hvorfor stedet er perfekt stop, hvis man gerne vil opdage regionen med Byernes By. Dourdan ligger i den sydvestlige udkant af det stor-parisiske område på vejen mod Chartres. Byen er omgivet af Dourdan-skoven, der er en løvskov domineret af egetræer.

Den hyggelige by med omtrent 10.000 indbyggere huser en middelalderborg hvor der i dag er et lokalhistorisk museum. Den gotiske kirke, Saint-Germain-d'Auxerre, har gennem årene og krigene oplevet adskillige raseringer og genopbygninger. Den er bestemt et besøg værd for den interesserede feriegæst. Der er gode togforbindelser til og fra Paris og Versailles via RER-linjerne, ligesom der er ca. 6 kilometer til motorvej A10 mod Paris og vestpå mod Chartres, Orléans og Le Mans. Det tager ca. en times tid at køre i bil til lufthavnen i Paris Orly.

Book en billig rejse til Île-de-France her

Med Escapeaway kan du rejse til Île-de-France fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Roissy Charles de Gaulle eller Orly lufthavn, eller med en enkelt mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Île-de-France, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rundrejser i Frankrig på egen hånd
>> Alle ferieboliger i Frankrig finder du her

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Rejsemål i Île-de-France

 • Gæstebedømmelser 9,3
  Paris
  105 hoteller
  Paris er et af de steder, du bør opleve mindst én gang i livet. Byernes by har museer og seværdigheder nok til mange rejser. Du skal naturligvis også give dig selv god tid til at nyde byens berømte, klassiske bistroer og udforske udvalget i ... de mange spændende boutiques. Læs mere

Populære hoteller i Île-de-France

Frankrig, Île-de-France, Paris
8,6
Meget godt
1996 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
9,1
Fabelagtigt
1294 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
8,7
Meget godt
2731 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Île-de-France?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 43 anmeldelser