Ferie i Paris

Paris er et af verdens mest populære rejsemål, og der er god grund til at byen år efter år ligger på listen over turisters foretrukne destinationer. I Paris venter dig et overflødighedshorn af museer, cafeer samt utallige andre oplevelser og attraktioner. Book din ferie i Paris med Escapeaway i dag!

Paris har sandsynligvis flere kendte seværdigheder end nogen anden by i verden. Dette resulterer i, at det er utroligt svært at skulle se det hele på en enkelt rejse til Paris. De fleste mennesker kender også de store attraktioner såsom Eiffeltårnet og Triumfbuen, men der er meget mere i Paris end de store seværdigheder.

Versaillesslottet med haverne og parken gør altid et storslået indtryk, ligesom borgene i Loire-dalen giver en fornemmelse af Frankrig som det så ud under Renæssancen. Stade de France og Île-de-France byder på flere spektakulære slotte. Børnefamilier bør absolut lægge vejen forbi Disneyland, som også ligger fint inden for køreafstand på en ferie i Paris.

Eiffeltårnet i Paris
Paris' mest kendte og iøjnefaldende landemærke er uden tvivl Eiffeltårnet. Det blev bygget som indgangsportal til Verdensudstillingen i 1889 og er 324 meter højt. Fra tårnet har man en fantastisk udsigt over hele Paris -derfor er det ikke overraskende, at over 200 millioner mennesker har besøgt tårnet. Skulle den friske luft og overvældende udsigt stimulere appetitten, finder man to restauranter i tårnet, hvoraf den ene ledes af en international stjernekok. Ingen ferie i Paris uden en selfie ved Eiffeltårnet!

Champs-Élysées
Den mest kendte og besøgte boulevard i Paris er Champs-Élysées. Boulevarden er fra det syttende århundrede og forbinder Place de la Concorde og Stjernepladsen, hvor Triumfbuen står. Gaden byder på shoppingmuligheder i absolut verdensklasse og udgør hvert år i juli en spektakulær afslutning på verdens største cykelløb, Tour de France. Ved Place de la Concorde ligger det franske Flådeministerium og et af Paris' luksushoteller, Hôtel de Crillon. Ikke langt derfra ligger Hôtel Ritz, Hôtel de Vendôme og juvellerbutikkerne.

Montmartre - kunstnernes Paris
Mange kunstnere i Paris bor i det historiske område Montmartre, der ligger på Butte. Om dagen samles kunstnere og turister i de mange cafeer, der gør området livligt og inspirerende. Den hvide kirke Basilique du Sacré-Cœur er det mest kendte landemærke på Montmartre. Placeret prominent på Paris' højeste sted gør den katolske kirke et prægtigt indtryk på de fleste besøgende. Ved kirken står også en statue af den franske folkehelt Jeanne d'Arc. Brug en eftermiddag af din ferie i Paris på at besøge dette prægtige sted, som emmer af ro og 'zen', midt i den pulserende storby.

Notre Dame - den vigtigste kirke i byen
Den vigtigste kirke i Paris, og vel i hele Frankrig, er katedralen Notre Dame de Paris. Konstruktionen af katedralen blev påbegyndt i 1163 af både kirkens ydre og indre afspejler gotikken, der var den dominerende arkitektur i perioden. Arkitekturen anses som et af det ypperligste eksempler fra stilperioden overhovedet i verden. Under konstruktionen blev mange nye konstruktionsteknologier udviklet. Under den franske revolution blev meget af kirkens religiøse inventar desværre vandaliseret, men det meste er siden blevet restaureret. I 2019 hærgede en kraftig brand kirken, men en stor genopbygning er siden sat i gang.

Louvre - verdenskendt museum 
Louvre er et kæmpemæssigt museum i Paris og hjemsted for en kunstsamling, der tiltrækker et større publikum end noget andet museum i verden. Næsten 35 tusind historiske objekter er udstillet på museets 60 tusind kvadratmeter. Det uden tvivl mest kendte af dem alle er Leonardo da Vincis Mona Lisa. Museet ligger oven på resterne af et fort, der blev bygget helt tilbage i det 12. århundrede. Er man kunstinteresseret er en ferie i Paris også lig med oplevelser i verdensklasse.

Book online i dag

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel ferie i Paris, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Paris, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs mere om storbyferie i Paris her

>> Læs mere om ferie

Kort over Paris

Populære hoteller i Paris

Frankrig, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvordan bestiller jeg en billig ferie i Paris?

Paris er et af flere rejsemål du kan rejse til på storbyferie med Escapeaway. På en ferie i Paris må du selvfølgelig ikke gå glip af de store monumenter såsom Eiffeltårnet og Notre Dam, men det kan være en god ide at stoppe op engang imellem og nyde en kop kaffe på en af de mange dejlige cafeer. Paris er et sandt shopping mekka og du må heller ikke glemme de mange vidunderlige restauranter. Få inspiration til din næste rejse til Paris

Hos Escapeaway er vi eksperter i rejser til Frankrig, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie i Paris - vi har udvalgt byens bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Byernes by

Paris er byen, der byder på det hele, og den er, ikke overraskende, traditionelt en af de byer i Europa, der tiltrækker absolut flest turister fra hele verden. At Paris kaldes byernes by, det er ingen tilfældighed. Ingen anden Europæisk hovedstad har så meget at byde på kulturelt og historisk.

Byen emmer af stemning i de små snævre gader, stråler af overdådig luksus på de store boulevarder, skiller sig ud med de skæve butikker i Marais. Over alt er der storslåede monumenter og flot arkitektur, hyggelige fortovscaféer og lækre restauranter, og historien er nærværende til stede og vidner om tidernes gang. Paris er verdens hovedstad for mode, luksus, gastronomi og romantik… Der er mange ting at se, og man må plukke ud af det overflødighedshorn af tilbud, som en ferie i Paris byder på, hvis man kun har en forlænget weekend eller en uge til rådighed.

Paris’ vartegn er Eiffeltårnet, det rejser sig op over hustagene og kan ses fra mange af de steder man går rundt. Men Paris er meget andet end Eiffeltårnet. Midt igennem Paris går en akse med byens kendte monumenter fra den nye triumfbue, til den gamle triumfbue ned ad Champs-Elysées  til Concordepladsen, gennem Tuileriehaven til Louvre med glaspyramiden i midten og videre hen til rådhuset (Hôtel de Ville) og Bastillepladsen. Man kan få en rigtig fin gåtur ud af det, hvis man starter på Champs-Elysées ved Napoleons triumfbue og fortsætter ned mod Concordepladsen og videre ud mod Bastillepladsen. Glem ikke alle de spændende museer og de utallige udstillinger, der arrangeres. Man bør også for arkitekturens skyld aflægge nogle af de mange kirker og katedraler et besøg.

>> Læs også om weekendrejser til Paris her