Paris Orly Lufthavn

Lufthavnen ligger omkring 14 km syd for det centrale Paris, og ligger ved siden af Antony, Athis-Mons, Massy og Vigneux-sur-Seine. Lufthavnen er stor og har forbindelse til Paris via motorvej A6, der også er kendt som Autoroute du Sud.

Orly lufthavn er drevet af organisationen, Aéroports de Paris, og består af to terminaler. Der er gode muligheder for offentlig transport til og fra lufthavnen, der kører metro og busser i pendulfart, og taxier er heller aldrig langt væk. Der kører desuden højhastighedstog til Orlyval-stationen og Gare du Nord, og toget gør flere stop undervejs. Du kan finde flere informationer om Paris Orly lufthavn, og se afgangs- og ankomsttider på lufthavnens egen hjemmeside. Lufthavnens officielle navn er Aéroport de Paris – Orly og har lufthavnskoden ORY. Vær opmærksom på at rejser du til Paris er der to lufthavne Paris Orly og Paris Charles de Gaulle lufthavn. De fleste der rejsser til Orly skal besøge Paris, men du kan også med fordel købe flybilletter til Orly hvis du f.eks skal på bilferie i regionen.

Kan man bo på hotel i Orly?

Orly er en lille fransk by beliggende lidt syd, fra hovedstaden Paris og betegnes som en forstad til storbyen. Byen Orly ligger også navn til en af de mest kendte lufthavne tlParis, Paris-Orly lufthavnen. Orly som by er ikke videre spændende. Det er en typisk hyggelig fransk by, som bærer præg af at være forstad til en så enorm by som Paris, det er her hvor mange af de mange hårdtarbejdende folk bor, dem der er med til at gøre Paris til det vidunderlige Paris det er. Hvad der er tiltrækkende ved Orly er at rejsetiden fra lufthavnen ind til Paris er forholdsvis kort og tager ikke mere tid end hvad det gør at rejse fra de fjerneste kommuner i Storkøbenhavn til centrum. Derudover er det også muligt her at få et hotel til godt den halve pris af hvad det ville koste inde i selve Paris og når man så skal ud og opleve Paris noget eller måske shoppe, så er det bare at hoppe på et af de mange toge der kører med under 10 minutters mellemrum, direkte til centrum af Paris. Orly er den perfekte destination for dig som vil havde hele storbyoplevelsen ved Paris, men for den halve pris.

Book din rejse til Paris online

Hovedstaden i Frankrig ligger omkring floden Seinen, og her finder man mange af landets mest berømte seværdigheder og bygninger, såsom Notre Dame katedralen og Eiffeltårnet. Paris er kendt over hele verden på grund af sin kunstscene, modebranchen og sin rige historie, og er den mest besøgte by i verden, som tiltrækker mere end 30 millioner turister hvert eneste år. Rejsende der ankommer til byen med tog, vil opdage at Gare du Nord er hjemsted for velfungerende turistkontorer, som kan hjælpe med at arrangere hotelværelser uden gebyr. De mest centrale hoteller er ofte dyre, og hotellerne omkring Louvre og Les Halles er populære, især i nærheden af Place Vendôme. Andre populære områder i byen inkluderer Ile de la Cité, Latinerkvarteret, Marais, Montparnasse og Opéra, samt Champs Élysées, hvor man højst sandsynligt vil opleve udsigt til Triumfbuen. Man bør også lægge turen forbi det berømte Moulin Rouge i det farverige Montmartre-distrikt, samt den elegante Place de la Concorde, ligesom man også kan tage en tur til Disneyland Paris.

Bemærk at informationer om lufthavnen her på siden er vejledende og vi tager forbehold for ændringer, samt at vi altid henviser til de aktuelle informationder du får i søgemaskinen når du booker din rejse til Paris.

>> Læs mere om lufthavne