Rejser til Ajaccio

Ajaccio er hovedbyen på Korsika og det er et smukt rejsemål med masser af stemning. En sand labyrint af brostensbelagte gader, grønne, skovklædte bakker og hvide sandstrande. Det var her Napoleon Bonaparte levede som barn. Book din rejse til Ajaccio med Escapeaway i dag!

Rejs til Korsikas pulserende hovedby Ajaccio, hvis du ønsker dig en oplevelsesrig ferie. Dette er således et smukt feriemål fyldt med liv. Forestil dig en sand labyrint af brostensbelagte gader, grønne skovklædte bakker og hvide sandstrande. Der er meget at lave og opleve for alle typer feriegæster her. Uanset om du er til vandsport, solbadning dig på stranden eller andet friluftsliv, er Ajaccio et perfekt rejsemål for både unge og gamle. Historieinteresserede vil også få masser ud af en ferie i Ajaccio. Det var her Napoleon Bonaparte levede som barn, og der er masser af monumenter, museer og festivaler dedikeret til den franske kejser.

Den bedste måde at udforske den spændende by på er til fods. Når du vandrer rundt om i den gamle bydels snoede gader, vil du straks bemærke, at der er en særlig stemning her. Souvenirjægere kan finde et unikt ferieminde ved at besøge et af Ajaccios travle markeder. Senere når solen går ned, er det en fornøjelse blot at betragte verden gå forbi, mens man nyder et glas korsikanske vin på en af de mange caféer og barer her.

Sørg for at du også får besøgt Ajaccios havn, hvor du kan få et glimt af de mange hundedyre yachter, der bruges af de rige og berømte. Du behøver dog ikke en dyr båd til at nyde havet selv. Der er kilometervis af fremragende, uspolerede strande langs Korsikas vestkyst. Hvis du ønsker at gøre mere end bare at arbejde på din kulør, kan du prøv kræfter med forskellige vandsportsaktiviteter. Du kan for eksempel få undervisning i dykning og udforske livet under bølgerne.

Ajaccio med knap 70.000 indbyggere er øens hovedby. Byen som ligger på vestkysten, har skovklædte bjerge bagtil og havnen og citadellen mod havet i Ajaccio-bugten. Denne kombination betyder, at klimaet i Ajaccio forbliver mildt selv i vintermånederne - derfor er byen et populært rejsemål det meste af året. Har man lyst til at udforske mere af Korsika, kan man fx. tage en tur mod syd til den charmerende havneby Bonifacio, hvorfra færgen sejler til Sicilien, eller til Porto-Vecchio på østkysten.

Velkommen til Frankrig med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ajaccio og andre rejsemål på Korsika hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Bestil "kun hotel" hvis du selv vil arrangere din rejse til Ajaccio, eller en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og billeje eller transfer t/r fra lufthavnen.

>> Læs også om luksusferie på Korsikra her
>> Læs om rejser til Sardinien her

Hoteller i Ajaccio

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Korsika har jeg her samlet lidt information og fakta om området omkring Ajaccio. Du finder mere inspiration om rejser til Frankrig på bloggen, hvor vi skriver rejseguider med tips og råd fra oplevelser og erfaringer fra egne rejser til Korsika. Du kan bla. læse om emner som. udflugter og seværdigheder, øens kulturliv, den betagene natur, om vejret når du rejser, maden og meget mere.

Ajaccio er den største by på den franske ø Korsika. Korsika ligger i middelhavet nær det italienske fastland. Den romantiske ø vil få det romantiske frem i dig, med dets flotte natur og de små snørklede veje der omgiver øen. Og endnu mere vil byen Ajaccio med sine godt 70.000 indbyggere byde dig velkommen i hvad der var hjem for en af verdens mest famøse mænd, Kejser Napoleon Bonaparte I af Frankrig. Her kan man opleve hans beskedne hjem hvorfra drømmene opvoksede om et større Frankrig. Gå i fodsporene af en stor mand og se verden fra hans vinkel. Byen Ajaccio er en storby med store avenuer og shoppingmuligheder i et højt niveau. Klimaet er typisk middelhavet, med varme somre og milde vintre. Ajaccio og generelt Korsika er et hyggeligt sted at være og man føler hurtigt en stemning af at være velkommen og en rolig adfærd blandt beboerne på denne fantastiske ø. Hvad man under alle omstændigheder skal besøge er familien Napoleons hus, som den dag i dag er et lavet om til et museum. Her vil i få en hyggelig tur i et middelhavs klima, men husk en fransk parlør, eftersom engelsk ikke er talt af alle franskmænd.

Byer i nærheden

Propriano
Strandelskere bør sørge for at de besøger kystbyen Propriano i løbet af ferie. Den ligger lige syd for Ajaccio og er et godt sted at slappe af under den korsikanske sol. Strandene her er nogle af de mest populære på det sydlige Korsika. De er perfekte til vandsport, sejlsport og snorkling. Foodies bør ligeledes have Propriano på deres liste over udflugtsmål, da der her er rig mulighed for at fordybe sig i frisk fisk på byens restauranter.

Porticcio
Det tager kun en halv time at køre til badebyen Porticcio fra Ajaccio. Porticcios lange sandstrand, kendt som Plaga de la Viva, tiltrækker både lokale og feriegæster. Der er desuden masser af restauranter og barer på promenaden. Det er en livlig strand med masser af sjove aktivitetsmuligheder. Mange besøgende i Porticcio når aldrig videre end til stranden. Du vil nemt forstå hvorfor.

Cargese
I det 17. århundrede landede hundredvis af grækere på Korsika for at undslippe den tyrkiske invasion af deres eget land. De slog sig ned i Cargese, der stadig er kendt som "den græske landsby". Det er en sød lille by, der har masser af middelhavscharme. Der er hvidkalkede huse med udsigt over en dybblå bugt og marina. Ud over Cargeses strålende strande er der et par iøjnefaldende kirker i byens centrum.

Oplevelser

Følg i Napoleons fodspor
Ajaccio er stolt af sin status som Napoleons fødested, og der er mange hyldester til byens mest berømte søn. Du kan foreksempel se statuen af Napoleon på Place Maréchal-Foch og se hans tidligere barndomshjem, som er blevet omdannet til et museum. Der er endda en festival dedikeret til Napoleon i august. Her er der historiske rekonstruktioner med masser af farverige kostumer.

Vandring
Er du morgenfrisk, kan du få mest muligt ud af de køligere morgentemperaturer med en vandretur op i bakkerne over Ajaccio. Du vil se masser af buske, oliventræer og kaktusser. Du skal afsætte omkring 1½ time til en rundtur, men det er bestemt det værd for at få udsigten over bugten. Øverst er der en mærkelig formet kampesten kendt som Dødshovedet.

Skildpadde-reservat
Godt 20 km nordøst for Ajaccio er 'A Cupulatta' reservatet hjem for tusindvis af skildpadder. Der er 170 arter fra fem kontinenter i reservatet og forskningscentret. Disse spænder fra gigantiske Galapagos-skilpadder til europæiske terrapiner. Skildpaddebørnehaven er en af de største attraktioner, især hvis du er heldig nok til at besøge på en dag, hvor et æg klækkes.

Strande ved Ajaccio

Du vil ikke få svært ved at finde et sted at brede dit håndklæde ud på sandet ved Ajaccio. Der er mere end 20 strande i og omkring byen, hvoraf næsten alle har lyst sand og klart blåt vand. Hvis du ønsker at undslippe folkemængderne, kan du køre omkring 12 kilometer ud ad kysten til den smukke Pointe de la Parata. Den nærliggende Plage de Capo di Feno er en uspoleret perle.

Mad og drikke

Sørg for at udnytte at Sydkorsika har en stabil forsyning af fisk og skaldyr. Her er der masser af muligheder for at smage alt godt fra havet såsom hummer, muller og havaborre. Tager du ind i landet, vil du opleve at køkkenet byder på mere solid kost med fantastiske oste, tørret kød og den korsikanske favorit, vildsvinegryde. Har du en en sød tand, bør du prøve de korsikanske donuts. De er perfekte til morgenkaffen. 

Foodies vil i det hele taget have rig mulighed for at udforske traditionelle korsikanske retter i Ajaccio. Besøg restauranterne omkring Place Foch for at få de mest  autentiske retter. Det er også værd at tage ind i Ajaccio lørdag formiddag for at opleve bøndernes marked. Bodernes sortiment af kød, ost, oliven og vin er ideelt, hvis du vil købe ind til en picnic.

Historiske seværdigheder i Ajaccio

Ajaccio har sin oprindelse i en romersk by, der lå på bakken lige nord for den nuværende by. Mange ruiner og genstande er blevet afdækket fra denne tidligere bosættelse. Senere blev Ajaccio kendt for at være fødeby for Napoleon Bonaparte. Dette vil ikke undslippe din opmærksomhed på en tur rundt i byen, hvis du kommer forbi huset hvor han blev født - nu National Bonaparte Museum - og statuer af Napoleon samt gader og steder opkaldt efter ham. Et af de mest imponerende monumenter er det i Jardins de Casone.

Transportforbindelser

Ajaccio er en vigtigt indgangsport for besøgende på Korsika med regelmæssige færgeforbindelser til Marseille, Nice og Toulon på det franske fastlandet. Du vil også jævnligt kunne se krydstogtsskibe på tur i Middelhavet lægge til her. 

Der er desuden en lufthavn med fly til flere franske lufthavne, f.eks. Paris, Marseille og Nice samt andre europæiske destinationer, herunder Danmark.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links