Rejser til Aléria

Den korsikanske perle Aléria, beliggende ved udmundingen af Tavignano-floden på den østlige del af Korsika, er kendt for dens arkæologiske fund fra det sjette århundrede f.Kr., der er unikke i Frankrig, og for at være den første by, der blev grundlagt på Korsika. 

Den lille charmerende landsby med omkring 2000 indbyggere giver et unikt indblik i de antikke middelhavskulturer og egner sig perfekt til hyggelige gåture langs lagunerne og bredden af Tavignano-floden, samt dagsudflugter til mange andre spændende steder på Korsika.

Velkommen til Korsika med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Aléria, hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Plaine d'Aléria

Aléria ligger 70 kilometer syd for byen Bastia, i centrum af Plaine Orientale, også kaldet Plaine d'Aléria, som er den østligt-centrale kystnære slette på øen mod Italien og som omfatter en række landsbyer og monumenter. På denne måde adskiller landskabet ved Aléria sig fra det generelle landskab på Korsika, der for det meste er domineret af bjerge.

Rig historie

Når en så lille by som Aléria alligevel kan opnå en vis status på Korsika skyldes det, at byen har en lang og rig historie, som de fleste andre byer på øen ikke kan hamle op med. 

Ifølge Herod stammer byen helt tilbage til år 566 f.Kr., hvor fokaierne, der koloniserede det vestlige Middelhav, grundlagde en by, som de kaldte Alalie. Den græsk-sicilianske historiker Diodorus Siculus hævdede, at byen blev kaldt Calaris, men der er bred enighed om, at byen var Aleria. Senere kom byen under persisk, fønikisk, etrusisk, romersk, vandalsk og genovesisk herredømme.

Seværdigheder og oplevelser

Den helt store seværdighed når man rejser til Aléria, og dét, der har gjort byen kendt langt ud over byens grænser, er det arkæologiske udgravningsområde, Le site archéologique d'Aleria, som første gang blev udgravet i 1955 af Jean Jehasse og Jean-Paul Boucher. I 1958 havde man udgravet ruinerne af den romerske by Aleria, der var beboet i det 1. århundrede f.Kr.

En før-romersk, etruskisk nekropolis blev derefter opdaget i 1960 og udgravet i perioden mellem 1960 og 1981, indeholdende mere end 200 grave. Nekropolisen er blevet brugt i det 6. århundrede f.Kr. og blev helt opgivet med opførelsen af den romerske by, der rummede en kirkegård mod nord. 

De systematiske udgravninger siden 1955 har afsløret omfattende kontakter mellem indbyggerne på det østlige Korsika og blandt andet jonisk, fokaisk og attisk kultur i det 6. århundrede f.Kr.

Alle artefakter, der har kunnet blive transporteret fra det arkæologiske område i Aléria, præsenteres i dag for offentligheden i Jerome Carcopino Museum i Fort Matra i landsbyen Aléria.

Sådan finder du en billig rejse til Aléria

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Aléria som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Aléria, kun med gode anmeldelser.

Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om luksushoteller på Korsika
>> Læs også om rejser til Calvi

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Aléria