Rejser til Calvi

Den lille kystby Calvi på Korsikas nordkyst er mest kendt for sine fine sandstrande og det krystalklare badevand - en perfekt destination til en badeferie i rolige omgivelser. Book en rejse til Calvi med Escapeaway i dag!

Der er tre ting, som alle husker fra en rejse til Calvi på Korsika: Det storslåede citadel, som knejser højt over havnen, det høje gastronomiske niveau på byens restauranter og ikke mindst den skønne badestrand, der er en af øens mest børnevenlige. Dertil kommer, at Calvi er kendt for at have et levende kulturliv med blandt andet tilbagevendende festivaler med musik, teater og andre former for kunst. På en rejse til denne charmerende by på Korsikas nordvestlige kyst bør du også sætte god tid af til at udforske de flotte museer og de farverige markeder, ligesom du naturligvis også bør lægge vejen forbi ruinerne af det, der ifølge de lokale er resterne af Christoffer Columbus' fødehjem.

Udover oplevelserne i selve Calvi får du i byen også et godt udgangspunkt for at tage på oplevelsesrige udflugter til nogle af Korsikas mest interessante seværdigheder og attraktioner. Inden for kort rækkevidde finder du for eksempel en række hyggelige bjerglandsbyer omgivet af frugtplantager og olivenlunde, hvor det føles som om tiden har stået stille i århundreder. Sæt eventuelt også en dag af til en sejltur fra Calvi til det enestående naturreservat La Scandola og Girolata-bugten mod syd.

Trods Calvis forholdvis beskedne størrelse finder du alt, hvad du behøver i løbet af ferien i byen. Det inkluderer ikke mindst et væld af restauranter, som særligt nede ved kajen ligger side om siden. Det kan dog anbefales at søge op i byens små sidegader, hvis det er kulinariske oplevelser af høj kvalitet, du søger. Tilsvarende kan du både shoppe den sædvanlige slags souvenirs eller gå på jagt efter mere autentiske butikker, hvor der blandt andet sælges et godt sortiment af regionens traditionelle produkter såsom forskellige typer tørret kød, honning, urter og krydderier.

Calvi er kort sagt det perfekte rejsemål, hvis du drømmer om en afslappende, solrig badeferie ved det azurblå middelhav med en perlerække af spændende udflugtsmål inden for rækkevidde og med mange aktivitetsmuligheder, såsom vandring og cykling.

>> Læs også om rejser til Porticcio

Hoteller i Calvi

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg bekrevet nogle få af de seværdigheder og oplevelser, du finder i og omkring Calvi. Ønsker du mere inspiration til din rejse, vil jeg anbefale dig også at tage et kig på vores blog. Her finder du adskillige tips til oplevelser på Korsika.

Réserve Naturelle De Scandola

Calvi er et godt udgangspunkt for at tage på udflugter. Scandola naturreservatet, som ligger knap 30 kilometer mod sydvest, kan dog kun nås med båd (eller til fods over høje bjerge). Natureservatet, der har været på UNESCO's verdensarvsliste siden 1983, bør stå højt på din liste over udflugtsmål, hvis du holder af smuk, uberørt natur. Her kan du opleve det, som mange kalder Korsikas smukkeste kystlinje. Du kan desuden være heldig at se delfiner på sejlturen dertil. 

Naturreservatet dækker godt 19 kvadratkilometer, hvilket inkluderer både hav og land. På sejlturen dertil og ved selve reservatet er hovedattraktionen de talrige særprægede klippeformationer, som rejser sig op ad de krystalklare hav. På nogle tider af året er der også gode muligheder for at se forskellige havfugle og sælkolonier i området.

Strandene ved Calvi

Rejser du til Calvi om sommeren, er der ingen tvivl om, at områdets strande vil have en stærk tiltrækningskraft. Du behøver slet ikke forlade byen for at hoppe i bølgerne. Plage de Calvi er således kendt som en familievenlig strand, hvor både store og små kan nyde en dag i det bløde sand kun afbrudt af badeture i det klare, lave vand. Der ligger talrige strandcaféer ved den lange strand, hvor der udover forfriskninger tilbydes leje af liggestole og parasoller.

Kører du til Algajola omkring 20 minutter mod nordøst, finder du en anden familievenlig strand, der af mange anses for at være en af de bedste på hele Korsika. Den gyldne Algajola-strand ligger lidt øst for selve byen, og her er derfor som regel lidt mere fredeligt end ved Calvi's mere bynære strand. Er det en endnu mere afsides strandoplevelse, du søger, er der også adskillige små, uberørte badevige inden for rækkevidde. Det tager for eksempel under en halv time at køre til Punta Spano, hvor du en kort gåtur fra parkeringspladsen kan bade fra to små sandstrande omgivet af klipper. Husk snorkel så du kan se livet under overfalden.

Byer i nærområdet

Der er en del små bjerglandsbyer i nærheden af Calvi, som hver for sig måske ikke er så bemærkelsesværdige, men som sammenlagt bestemt er værd at bruge en dag på at udforske. Sant Antonino, der ligger godt en halv times kørsel fra Calvi, har for eksempel en fantastisk beliggenhed på en bakketop med udsigt til både baglandets bjergtoppe og havet. Tilsvarende kan det anbefales at lægge vejen forbi landbyer som Aregno Corbara, Montemaggiore og Pigna i samme bjergområde. 

Er du således kørt mod nordøst på en lille bjergudflugt, kan du eventuelt slutte af med at køre ned og besøge den fredelige kystby l'ile Rousse. Her er det ikke svært at finde et sted til frokost eller aftensmad - eventuelt lige ved byens strand, der indbyder til en forfriskende dukkert.

Inspiration og fakta

Jeg har her samlet nogle lidt informationer om Calvi, som kan tjene som inspiration til din ferie på Korsika. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse til Calvi, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Columbus fødeby?

Kystbyen Calvi på det nordvestlige hjørne af Korsika, er en moderne ferieby med en lang og begivenhedsrig historie. Lokalt insisterer man på, at det var her, at Christoffer Columbus blev født. Du kan sågar se det, der eftersigende er ruinerne af den berømte opdagelsesrejsendes fødehjem. De fleste historikere mener dog, at Columbus blev født i Genova i Italien. Man ved det dog ikke med sikkerhed, da Columbus var selv med til at lægge et røgslør ud over sin fortid. Mere sikkert er det, at det var i et slag ud for Calvi den 12. juli 1794, at den britiske admiral Lord Nelson mistede synet på det højre øje. 

I dag kan du stadig fornemme byens lange historie, når du slentrer en tur rundt i den gamle kerne. Følge eventuelt de smalle, brostensbelagte gader op til citadellet fra middelalderen for at nyde udsigten ud over byen, havnen og bugten. Hold udkig efter den mindeplade, som markerer Christoffer Columbus hus. Huset blev ødelagt under Nelsons bombardement af fæstningen.

I dag tiltrækker citadellet og resten af den charmerende gamle bydel mange besøgende i sommerhøjsæsonen. Byens næsten 5 kilometer lange, familievenlige strand, Plage de Calvi, er dog en lige så stor attraktion. Når du ikke bader i det klare vand, kan du ligge i det fine sand og nyde en flot udsigt til citadellet.  

Restauranter og indkøb

Nede for citadellets høje mure ligger lystbådehavnen. Langs denne finder du talrige restauranter og brasserie side om side, hvor du kan sidde ude og nyde det lune vejr samt udsigten til de vuggende lystbåde for foden af det imponerende fæstningsværk. Der ligger dog også adskillige spisesteder længere inde i byen, hvor det i højsæsonen ofte er lidt lettere at få plads.

Alt hvad du kan ønske dig af daglige fornødenheder, og hvis du bor med selvforplejning, kan du få i byens supermarkeder. Her finder du således som regel et godt udvalg af blandt andet friske grøntsager, oste og smagfulde kødpølser. Inde i de smalle gader et kort stykke havnen, er der også et livligt forretningsliv med en skøn blanding af souvenirbutikker, delikatesseforretninger og spisesteder. 

Transport

Du kan godt rejse til Calvi via den lokale lufthavn, som ligger bare 10 minutters kørsel fra byen. Dette er dog en lille lufthavn, som kun har et begrænset antal forbindelser til resten af Europa i sommersæsonen. Du har derfor som regel bedre chancer for at finde en passende flyforbindelse til Ajaccio eller Bastia lufthavn, som er meget større. Uanset hvilken lufthavn du vælger, bør du leje en bil til ferien. Den offentlige transport på Korsika lader en del tilbage at ønske, så en lejebil er som regel den nemmeste (og ofte eneste måde) at besøge øens mest interessante seværdigheder og strande.

Medmindre du bor uden for byen, kan du dog for det meste godt lade bilen stå, når du skal rundt i selve Calvi. De fleste butikker, restauranter osv. ligger således inden for et ret begrænset område.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links