Rejser til L’Île-Rousse

Rejsemålet L’Île-Rousse er opkaldt efter den gruppe små, rødbrune klippeøer, der ligger lige ud for byen. Ved solnedgang kan det nærmest se ud som om de gløder. Det er dog ikke klipperne, men de fantastiske strande, byens liv og ikke mindst det varme klima, som gør L’Île-Rousse til en populær ferieby på Korsika.

Velkommen til Frankrig med Escapeaway, vi er specialist i rejser til L’Île-Rousse og andre rejsemål på Korsika hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

>> Læs også om rejser til Calvi på Korsika

Afslappende badeferie på Korsika

Der hersker en afslappet atmosfære i denne lille færgeby på den franske middelhavsøs nordkyst, selvom de smalle, brostensbelagte gader og torve altid summer af liv i højsæsonen. Gå på opdagelse blandt byens småbutikker, slå dig ned på en restaurant med udsigt over vandet eller udfordre nogle af de lokale til et spil petanque i skyggen af de gamle platantræer på Paoli-pladsen.

Vil du prøvesmage regionens egne produkter, bør du også gå en tur forbi Marché couvert. På det overdækkede marked med de iøjefaldende 21 søjler, som blev bygget midt i 1800-tallet, finder du et væld af friske frugter, ost, vin, olivenolie, fisk, kød og andre delikatesser. Holder du af god vin, kan du med fordel også afsætte en dag til at følge vinruten fra L’Île-Rousse til Calvi, hvor du undervejs besøger nogle af områdets mange vingårde. 

For familier og livsnydere der rejser til L’Île-Rousse vil det dog nok især være Korsikas dejlige strande, der trækker. Den lange og brede Plage de Lozari, der ligger cirka et kvarters kørsel mod øst, er ikke for eksempel ikke kun kendt for sit bløde sand, der indbyder til afslappende solbadning. Det klare vand giver også masser af muligheder for at prøve kræfter med forskellige former for vandsport. Fortsætter du østpå, finder du Plage de l'Ostriconi, der er lidt mere afsides og helt perfekt, hvis du vil nyde en fredelig dag ved vandet.

Tag på udflugt fra L’Île-Rousse

Kan du løsrive dig fra de vidunderlige badestrande i området, bør du også afsætte mindst en dag til at udforske de gamle landbyer oppe i bjergene omkring L’Île-Rousse. Heroppe lidt på afstand af den populære kyst, kan du opleve byer, hvor det næsten føles som om tiden har stået stille de sidste hundrede år. I Monticello, der ligger omkring 5 kilometer fra L’Île-Rousse, kan du desuden nyde en fantastisk panoramaudsigt over kysten. Eftersigende var det i Monticello, at Christopher Columbus' mor blev født. Lejer du en mountainbike eller snører vandreskoene kan du udnytte de mange kilometer af stier i området til en aktiv ferie.

Start eventuelt i det små med at gå en tur ud på Île de la Pietra ad digevejen. Det tager kun omkring et kvarter fra centrum af L’Île-Rousse at gå derud og udsigten tilbage over byen og de bagvedliggende bjerge er det værd. Det er populært at nyde solnedgangen herudefra, men det er også interessant at se det gamle vagttårn og fyret. Bortset fra færgeterminalen og et hotel er den lille halvø ubeboet.

L’Île-Rousse blev grundlagt i 1758 af frihedskæmperen Pasquale Paoli, som ønskede en modvægt til den nærliggende havneby Calvi, der var under Genovesisk herredømme. I sidste ende tabte Paoli ganske vist frihedskampen mod først genoveserne og siden franskmændene, men modsat Calvi er L’Île-Rousse i dag stadig en vigtig færgeby med forbindelser til Marseille, Nice og Toulon, samt italienske Savona.

Book en rejse til L’Île-Rousse med Escapeaway

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til L’Île-Rousse som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i L’Île-Rousse, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om luksusrejser til Korsika
>> Læs også om rejser til Bastia på Korsika

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Ile Rousse