Rejser til Porto-Vecchio

Porto-Vecchio ligger helt ned til det krytalklare, azurblå hav på det sydøstlige Korsika, der er kendt for sit solrige klima. I den lile by finder du et væld af hyggelige restauranter, boutiques, hoteller og en flot marina, der tiltrækker lystyachts fra nær og fjern. De smalle, snørklede gader emmer af gammel middelhavscharme, men det er især den enestående beliggenhed, der har gjort Porto-Vecchio til et af de mest eftertragtede rejsemål på øen. Både det lune hav og bjergene i baglandet byder således på utallige uforglemmelige ferieoplevelser - men det er også perfekt at rejse til Porto-Vecchio, hvis du blot trænger til at slappe helt af.

Lystbådehavnen som i dag emmer af liv, er anlagt, hvor saltmarskerne tidligere lå. Salten fra disse var oprindeligt en vigtig indtægtskilde, men gav også optimale levebetingelser for malariamyggen. Først da de allierede styrker under 2. verdenskrig satte sig for at dræne området, blev Porto-Vecchio for alvor et attraktivt sted at bo og ikke mindst holde ferie.

Strande og uspoleret natur inden for kort rækkevidde

Strandene omkring byen har en naturlig tiltrækningskraft på de fleste feriegæster med deres fine sand og klare vand. Når du ikke nyder en svømmetur i det lune middelhav, kan du her ligge i solen og beundre udsigten til den bugtede kysts grønne bjerge. Selve byen har dog også meget at byde på. Hjertet i den gamle bydel på bakken over lystbådehavnen er Place de la Republique foran kirken Église St-Jean-Baptiste, som er fyldt med fortovsrestauranter. Udover den gamle bydels mange restauranter og cafeer kan du også gå på opdagelse blandt talrige butikker. Der er en del souvenirbutikker, men også mere interessante specialforretninger med lokale delikatesser som for eksempel vildsvinspølse og lokale oste.

Inden du slår dig ned for at nyde godt af det korsikanske køkkens herligheder eller eventuelt bagefter, kan det også anbefales blot at spadsere en tur rundt i de idylliske gader. Særigt om sommeren summer det af liv med musik og snak, hvor du vil bemærke at en stor del af byens besøgende er italienere. Du passerer også flere historiske monumenter og bygninger som for eksempel den gamle borg, Le Bastion de France, som i dag huser et kunstgalleri og byder på en fantastisk udsigt ned over byen og havnen.

Får du lyst til at komme lidt på afstand af den populære kyst, er der på en rejse til Porto-Vecchio rig mulighed for også at opleve Korsikas bjergrige indre. Omkring den nærliggende Col de Bavella er der for eksempel talrige nturskønne vandrestier. Trænger du efter turen til en forfriskning, kan det på tilbagevejen anbefales at holde ind i en af de små landsbyer som for eksempel Zonza. Du bør i det hele taget tage dig god tid på en tur ind i det bjergrige bagland til at holde ind for at nyde panoramaudsigterne over det smukke landskab.

Kører du den direkte vej ned parallelt med kysten, tager det dig heller ikke meget mere end en halv times tid at nå til Bonifacio. Byen på den sydlige spids af Korsika er en af de smukkeste på øen og og nærmeste nabo til den italienske ø Sardinien. Sæt gerne tid af til at tage på en bådtur, da Bonifacio især tager sig godt ud fra havet. Det ser næsten ud som om den gamle bydel er lige ved at vælte ud over kanten. Ofte kan du på samme tur besøge den smukke Grotta dello Sdragonato.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Porto-Vecchio