Rejser til Propriano

I en naturskøn bugt på Korsikas sydvestlige side gemmer den charmerende badeby Propriano sig. Den maleriske by byder på lokal stemning og en bred sandstrand, hvor du dagen lang kan nyde solen og bade. Book din rejse til Propriano med Escapeaway i dag!

Hvis du rejser til Propriano på det sydvestlige Korsika, får du et bredt udvalg af skønne badestrande inden for kort afstand. Som rejsemål er det da også uden tvivl disse strande, som sammen med det solrige klima er den største attraktion ved den lille fiskerby, der ligger omtrent midtvejs mellem Ajaccio og Bonifacio. Selve Propriano er dog også et charmerende bekendtskab, selvom de egentlige seværdigheder i byen er fåtallige.

Til gengæld finder du i hovedgaden blandt de gamle, pastelfarvede bygninger de butikker, caféer og restauranter, der skal til for at du kan få en afslappende ferie med fokus på livets små glæder. Havnepromenaden indbyder til slentretur blandt de ofte store yachts, der ligger og vugger ved kajen her. Lystbådehavnen og ikke mindst udsigten hen over Golfe de Valinco til de grønne bjerge på modsatte side kaster glans over byen.

Som du nok vil hurtigt vil opdage, er det yderst fristende blot at fordrive tiden med at dase på en af strandene ved Propriano og i resten af bugten, når du rejser til denne del af Korsika. Som rejsemål har byen dog også andet at byde på, især hvis du lejer en bil til ferien. Du har således et godt udgangspunkt for at krydre ferien med oplevelsesrige udflugter til nogle af Korsikas mest kendte seværdigheder og charmerende landsbyer som for eksempel Campomoro og Sartene.

Det er nemt at komme til Propriano fra både lufthavnen ved Ajaccio i nord og Bonifacio (Figari) i syd.

Velkommen til Frankrig med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Propriano og andre rejsemål på Korsika hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Porto-Vecchio
>> Læs også om rejser til Sardinien

Hoteller i Propriano

Udflugter

Rejser du til Propriano, har du et godt udgangspunkt for at udforske den sydlige del af Korsika. I nærområdet er hovedattraktionen naturligvis primært de dejlige badestrande, men får du lyst til lidt afveksling, er der også meget andet at opleve. 

Der er for eksempel mindre en halv times kørsel nordpå til Filitosa, nok Korsikas vigtigste forhistoriske seværdighed, med de fascinerende, udhuggede menneskelige stenansigter på 2-4 meter høje bautasten. Det er lidt et mysterium, præcis hvem der har skabt de flotte sten, men det var formentlig et folk, som kom til Korsika i 3500 f. Kr. Den arkæologiske park, Station Préhistorique de Filitosa, er blot resterne af en endnu større samling bautasten, som i gennem tidens løb er gået tabt ved ødelæggelser og genbrug til bygninger i regionen.

Kører du i stedet omkring 15 kilometer mod sydøst, kommer du til den charmerende middelalderby Sartene, som ifølge byens egne indbyggere er "den mest korsikanske by på Korsika". Det er da også en landsby, som man nemt kan blive forelsket i med dens smalle, snørklede gader og rustikke huse, som er overraskende høje. På din vej rundt i den lille by vil du passere flotte udsigtspunkter og et utal af stemningsfylde gyder og stræder, hvor det er nemt at fornemme, hvordan Korsika så ud i gamle dage, før turismen kom til øen. Trænger du til en forfriskning, kan du eventuelt sætte dig i skyggen af træerne på det centrale torv, Place Porta, hvor der er flere caféer. Lørdag morgen afholdes her det lokale marked.

Er du på en dagsudflugt fra Propriano, kan det varmt anbefales at fortsætte fra Sartene videre sydpå helt ned til øens sydlige spids og Bonifacio - Korsikas ældste by. Bonifacio som er kendt for sin spektakulære beliggenhed med huse, der ligger helt ud til den stejle klippekant, byder ligeledes på masser af stemningsfylde gader og en umiskendelig italiensk indflydelse fra nærliggende Sardinien. Husk at gå en tur helt ned til havet ad den flotte (og ret stejle) Aragon-trappe. Inspiration og fakta

Propriano er en lille fiskerby med omkring 3000 indbyggere på det sydvestlige Korsika, som takket være sin beliggenhed i den smukke Valincobugt har udviklet sig til et populært rejsemål. Hovedattraktionen er strandene, som ligger rundt langs bugten omkring byen. De mange caféer og restauranter, som især er koncentreret omkring byens marina, har dog også en naturlig tiltrækningskraft. Propriano har med andre ord alt det, der skal til for at få en vellykket badeferie med familien. Sidst, men ikke mindst, giver Propriano dig desuden et godt udgangspunkt for at udforske Korsika - især den sydvestlige del. 

Byen Propriano har en lang historie, der strækker sig helt tilbage til tiden, hvor det var grækere og romere, som havde herredømmet over området. I dag er der dog ikke mange spor af den oprindelige by. Størstedelen af nutidens by stammer således fra starten af det 19. århundrede, hvor man genopbyggede byen efter at gentagende piratangreb i det 18. århundrede havde ødelagt meget af byen.

Den mest charmerende del af byen, finder du nede ved marinaen med dens farverige bygninger og sejlbåde, der vugger i havnen. Hernede er der adskillige spisesteder og butikker, så det altid summer af liv. Længere oppe i byen er der mere fredeligt og bebyggelserne ligger mere spredt. Til gengæld er der heroppefra fantastiske udsigter over bugten med dens turkisblå vand og omgivende grønne bjerge. Vil du have et hurtigt overblik over byen og bugten, kan du nede fra havnen gå op ad en lang trappe til kirken Notre Dame de la Misericorde.

Strande ved Propriano

Vælg en rejse til Propriano, når du vil holde ferie på Korsika og gerne vil bo med et bredt udvalg af badestrande inden for kort rækkevidde. Mens du nok ikke vil behøve ret lang tid til at udforske selve byens seværdigheder, kan det samme ikke siges om de mange strande i området. Den lavvandede og familievenlige Lido, som ligger lige vest for havnen, er således bare en af mange strande og badevige, du bør opleve på en badeferie i Golfe de Valinco.

Inderst i bugten omkring halvanden kilometer fra Propriano ligger den brede og lange Baracci-sandstrand ved byen Olmeto, som sjældent er overfyldt. Det skyldes måske, at bølgerne kan blive ret voldsomme her i blæsevejr. Tager du i stedet mod vest og runder Capu Laurosu, finder du en af områdets mest uberørte strande. Laurosu-stranden, som strækker sig 3,5 kilometer sydpå, deles af Rizzanese-floden, men der er masser af plads at brede sig på.

Du kan også vælge at køre en tur ud langs bugtens nordside mod Porto Pollo. Følger du kystvejen til den populære ferieby, som har en lang sandstrand, passerer du flere fristende strande som for eksempel den lille Scodi Neri-strand, der må regnes blandt de smukkeste på denne del af Korsika, men alligevel mest benyttes af lokale.

Restauranter og butikker

Restauranter og barer i Propriano er koncentreret omkring Avenue Napoléon III, der løber langs havnen. Her får du rig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med det bedste middelhavskøkkenet har at byde på. Beliggenheden taget i betragtning er det ikke overraskende ofte fisk- og skaldyrsretter, som fylder på menuen, men der er også meget andet at vælge mellem - for eksempel asiatiske restauranter og pizzariaer. Vil du slutte af med noget sødt, eller skal børnene forkæles i løbet af dagen er det nemt at finde et crêperie eller en isbar.

Nede på Avenue Napoléon III ligger forskellige turistbutikker med blandt andet surfudstyr og souvenirs. Der er dog også et par kiosker, hvor du kan få mere almindelige, daglige fornødenheder. Har du brug for at handle stort ind, skal du desuden ikke mere end et par kilometer uden for centrum for at finde større supermarkeder. 

Transport

Der er færgeforbindelse fra Propriano til både det franske fastland (Marseille) og Sardinien (Porto Torres). De fleste ferierejsende ankommer dog med fly til Korsika. Når du skal bo på den sydlige del af øen, er det for eksempel oplagt at flyve til Ajaccio Napoleon Bonaparte lufthavnen, som ligger omkring 65 kilometer nord for Propriano, eller til Figari Lufthavn 55 kilometer mod syd.

Der kører tog mellem de største byer på Korsika og derudover busser. Men det må dog anbefales at leje en bil, når du skal holde ferie i Propriano. Ofte vil det således være svært eller langsommeligt at komme omkring med offentlig transport, hvorimod du med en bil nemt kan besøge både berømte seværdigheder og ukendte perler. Det mest praktiske er normalt at bestille billeje hjemmefra med afhentning af lejebilen i lufthavnen.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her