Rejser til Sartene

Middelalderbyen Sartene ligger oppe i de grønne bjerge på det sydlige Korsika omkring 25 kilometer øst for Porto-Vecchio. Vinkendere vil vide, at Sartene har lagt navn til en af Korsikas kvalitetsvine. Dem kan du naturligvis nyde på det gode udvalg af caféer og restauranter, som er i byen, eller ved en af de madfestivaler, som ofte afholdes her.

Den mest korsikanske af de korsikanske byer

Det er dog ikke kun for de gode vine, at du skal rejse til Sartene. Byen, som ligger i en højde af 300 meter, er en af de mest maleriske på Korsika og betragtes af kendere (og byens egne indbyggere) desuden som en af de mest autentisk korsikanske byer på øen. Her er i hvert fald en anden stemning end den, du typisk oplever nede ved de mere turistede kystbyer.

Oppe i den gamle bydel, borgo, kan du se karakterfulde, smukke granitbygninger fra 1500-tallet. Det er let at føle sig hensat til anden tid i de smalle brostensbelagte gader her. Der ånder fred og idyl, men sådan har det langtfra altid været. Trods den tilbagetrukne beliggenhed i forhold til kysten, var en af de mest dramatiske begivenheder i byens historie således et angreb fra algeriske pirater i 1583, hvor en stor del af byens indbyggere blev taget til fange og senere solgt som slaver. Sådanne angreb fortsatte ind i det 18. århundrede.

Samtidig er historien om Sartene også historien om en stolt kultur og et Korsika med en ubændig trang til selvstændighed. Det er heller ikke så længe siden, at dette bjergrige bagland på Napoleons fødeø var domineret af banditter og vendettaer, familiefejder der kunne strække sig over generationer. Det har man heldigvis lagt bag sig og koncentrere sig nu i stedet om vinavlen og andre mere fredelige aktiviteter.

Udflugter og strande

En rejse til Sartene en chance for at opleve en fascinerende del af Korsika, der nogle steder kan virke næsten fastfrosset i tid. I Sartene har du desuden et godt udgangspunkt for at nyde godt af det, som ferierejsende især forbinder med den smukke ø; fantastiske strande. Du finder adskillige af disse i bugten omkring Propriano og ved kysten knap en halv times kørsel mod syd.

Er du historisk interesseret, kan det også anbefales, eventuelt på vejen mod kysten, at lave en udflugt til Palaghju ved Tizzani. Her står en af middelhavsregionens største samlinger af megalitter og bautasten. Opsætningen er næsten 4.000 år gammel og en fascinerende vidnesbyrd om øens lange historie.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Sartene