Rejser til Montpellier

Montpellier er med sin godt kvart million indbyggere kategoriseret som en storby. Og den hyggelige by kommer pudsigt nok aldrig til at virke stor og uoverskuelig ligesom andre storbyer godt kan. Mindre end København og udstyret med et behændigt sporvognssystem, er byen meget let at finde rundt i. Byen er konstrueret med en kæmpe plads, kaldet:”Place de la Comédie” og fungere som byens centrum hvorfra alle veje fører både ind og ud til. Fra denne plads kan man let navigere til hvor end man skulle ønske at tage hen. Hvorvidt det er at se den smukke Opera, kendt som Opéra Comédie, opført i 1755, eller man ønsker at se den smukke triumfbue, ved navnet, Port du Peyrou fra 1693, eller man ønsker at gå på shoppetur i en af de mange butikker, så vil Montpellier havde noget for enhver sjæl, ung som gammel. Den hyggelige by vil skabe rammen om en fantastisk ferie i det franske land og byen vil formentlig efterlade en med en tørst for mere. Alt hvad der kan rådes til nu er at pakke tasken, book fly og hotel, og du vil være på vej til en uforglemmelig ferie i den dejlige by de kalder, Montpellier.

Inspiration og fakta

Montpellier er stedet man skal tage til i Frankrig ifølge New York Times, der har udnævnt byen til den mest seværdige i Frankrig takket være moderne design og arkitektur. Det siger jo ikke så lidt om denne hyggelige universitetsby, som rummer et væld af muligheder for udflugter, ting at tage sig til og se, samt et menukort til hver en smagslyst fra verdensmad over tehuse til gedigne vinbarer. Mindre end tre timer fra Barcelona og den italienske grænse, kun 11 km fra Middelhavet finder man universitetsbyen Montpellier i hjertet af Languedoc-Roussillon-regionen i Sydfrankrig. Her kan man nyde et væld af udflugtsmål, seværdigheder, smagsindtryk, shoppingmuligheder og museer. Der er noget for alle aldre i Montpellier. 

Historiske seværdigheder og moderne arkitektur

Byens rådhus er tegnet af en af Frankrigs mest berømmede arkitekter France Jean Nouvel, Zara Hadid har været forbi og forskønne byen med sin futuristike og unikke Pierres Vives bygning, og Christian Lacroix har designet facaden på to nye sporvogne. På den historiske front, kan nævnes monumenter som byens triumfbue, kirken Carré Saint Anne, akvædukten St. Clément, den 300 år gamle udsigts-promenadeplads Peyrou – som sagt, byen rummer mange seværdige monumenter.

Montpellier for familien

Montpellier tilbyder kogekurser, kunst og kulørte entrebilletter til Fabre Museet, adspredelsesområdet Odysseum, hvor man finder akvarium, planetarium, skøjtebane, go-karts, shopping og meget meget mere samt en af Europas største zoologiske haver. Det er kutyme i Montpellier at afholde Åben Have-dage, hvor man kan besøge omkring 48 private haver, offentlige parker og den botanisk have rundt omkring I byen.

UNESCO og Montpellier

Beliggende som nabo til Provence, er byen et oplagt udgangspunkt for en ferie i Frankrig, da man også bor ganske tæt på havet – blot en cykeltur væk – og naturligvis de mange skjulte skatte i Languedoc-Roussillon-regionen. Besøg eksempelvis middelalderbyen Carcassonne, den romerske akvædukt Pont du Gard, som består af 165 hektar UNESCO-bevaret landskab, kanalen Canal du Midi, der flyder 240 km gennem et fransk landskab eller middelalder klosteret Gellone i Saint Guilheim-le-Dèsert.

Naturoplevelser

Fra Montpelleier kan man med fordele cykler ud i landskabet eller tage ud for at besøge vingårde, ligesom man kan cykle til strandene for at nyde en frokost eller bade ved Villeneuve-les-Maguelone, Palavas-les-Flots, Carnon eller La Grande Motteeller. For de hesteglade, kan det anbefales at ride ud på marksen Camargue, hvor man vil se pink flamingoer, storke og vilde heste. Man kan også planlægge et visit til bjergene Cévennes, som både gør sig til fods eller på mountainbike, ligesom Pyrenæerne er en oplevelse værd med damptog eller på ski.

Læs mere om Montpellier

Rejsemål i Languedoc-Roussillon

Find rejsen til Languedoc-Roussillon her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér