Rejser til Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées er den største region i Frankrig og spænder over mange forskellige typer af landskaber, da her både er bjerge, kløfter, floder og fladt landbrugsland. Overalt er der spor efter regionens rige historie i form af bygningsværker fra forskellige perioder, katedraler og hellige kilder, som skal besøges. Regionen er en af Frankrigs mest solrige og er kendt for at være en hel skattekiste af lækre kulinariske og vinmæssige oplevelser. En ferie her vil give mulighed for at opfylde de flestes ønsker.  

Regionen Midi-Pyrénées ligger centralt i Sydvestfrankrig imellem Middelhavet og Atlanterhavet og grænser sydpå op til Spanien og Pyrenæerne. Regionen er Frankrigs største – næsten på størrelse med Danmark og har over 2.5500.000 indbyggere. Her finder man alt fra den mest moderne rumforskning til århundrede gamle pilgrims-byer fra Middelalderen for ikke at tale om den spektakulære natur, som domineres af Pyrenæerne og de mange floder. Formelt set har regionen siden 2016 sammen med Languedoc-Roussillon været en del af den nyoprettede region Occitanie.

Le Canal du Midi som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet på tværs af Frankrig og alle de mange byer langs kanalen, er også en vigtig brik i hele det store puslespil, som denne sammensatte region udgør.  

Regionen har meget at byde på, både for gæster som interesserer sig for vin og gastronomi, for naturoplevelser og for storbyliv – det eneste som ikke rigtig kan lade sig gøre, er strandliv ved havet. Til gengæld kan man sejle, fiske og bade i de mange floder på varme dage.

Historie

Regionen Midi-Pyrénées er en administrativ enhed, som kun har eksisteret siden 1972. Til gengæld har området generelt altid været eftertragtet og har da også op igennem historien været besat af både romere, visigother, englændere, katharer og mange andre, hvis kultur har sat sit præg. Det siges, at regionen altid har været rig og smuk, men den centrale beliggenhed har nok også spillet ind. 

I det 12. århundrede blev der ført blodige korstog imod Katharerne, og universitetet i Toulouse blev oprettet. 

Le Canal du Midi på hele 240 km tog 14 år at bygge, men til gengæld blev den en god indtægtskilde for beboerne langs med den lange kanal, som forbinder Atlanterhav og Middelhav. Kanalen blev en vigtig transportvej, så snart den var færdigbygget i 1681, og langs kanalens bredder blomstrede velstående byer frem. 

I 1920'erne kom Toulouse på verdenskortet, da byen blev centrum for moderne luftpost med bl.a.den kendte forfatter Saint-Exupéry som foregangsmand.
Under 2. Verdenskrig spillede Pyrenæerne en vigtig rolle i den franske modstandsbevægelse, og mange jøder reddede livet ved at flygte via bjergene.  
I dag er regionen delt imellem moderne højteknologi, landbrugsland og turisme. 

Natur

Midi-Pyrénées er en stor region med mange forskellige muligheder for at nyde naturen og blive fyldt op med nye indtryk.  
Bjergkæden Pyrenæerne dominierer regionen og indbyder til mange forskellige aktiviteter: Man kan vandre ad de gamle pilgrimsruter, køre på mountainbike, klatre eller sågar stå på ski, hvis man lægger vejen forbi om vinteren. I de mange dale og kløfter er der også rig mulighed for at udnytte, at denne region er gennemskåret af floder på kryds og tværs - Lot, Garonne og Tarn er bare nogle af de mest kendte. På floderne er der rig mulighed for at riverrafte, sejle i kano eller kajak og for at fiske.  

I de store nationalparker kan man komme helt tæt på naturen: fx i Parc National des Pyrenees, hvor man kan beundre landskabet og for alvor blive en del af det. Her er bjergtinder på helt op til 3000 m., små vandfald, hele 230 søer og uendeligt vidtstrakte skove. Desuden er her en lang række af vilde dyr bl.a. bjørne og gribbe, for slet ikke at tale om de mange sjældne og for manges vedkommende unikke plantearter, man kan være så heldig at finde netop her. 

Midi-Pyrénées er også kendt for de mange huler og grotter, som ofte har gemt på store og vigtige historiske hemmeligheder. I landsbyen Padirac ligger en af de største grotter, man kan forestille sig, med hele 75 m. i højden og 35 m. i diameter. Grotten er så stor, at man kan sejle i en båd inden i den. Ud over de naturmæssige oplevelser kan man også få store historiske oplevelser ved at besøge nogle af de 3000 huler eller grotter, som i tidernes morgen har tjent som tilholdssted for mennesket. I Niaux ligger den næststørste udsmykkede grotte i Frankrig, og her kan man se mange spektakulære hulemalerier med mange år på bagen.  

Canal du Midi

Lad dig betage af et smukt stykke arbejde, der skærer igennem nogle af Frankrigs smukkeste områder når du betragter Canal du Midi, enten fra lands eller til vands. Canal du Midi, en ca 240 km lang anlagt kanal, som strækker sig fra Toulouse til kystbyen Agde hvor den løber ud i middelhavet. Kanalen er på Unescos Verdensarvliste, og er et populært turistmål. Kanalen er bygget i det 17. århundrede og har blandt andet mange smukke broer, tunneler og sluser som er bygget på grund af terrænets forhindringer. Kanalen er ca 10 til 20 meter dyb, da større både skulle have mulighed for at fragte varer igennem kanalen. Det tog 15 år at bygge kanalen, og det har dermed skabt mange arbejdspladser over denne periode. I forbindelse med konstruktionen og arbejdspladserne begyndte man for første gang at tale om arbejdsvilkår som betalt ferie, sygefravær og løn, hvilket er meget usædvaneligt for den tid.  

Oplev kanalens rolige rytme, og lad dig betage af Pierre-Paul Riquet´s smukke kunstværk, som på mange måder symboliserer sydfrankrigs rige historie og afslappede tempo. Udforsk de smukke stier langs kanalen og vælg selv om du vil gå, cykle, ride eller sejle. På din tur vil du se mange grønne skove og smukke arkektoniske værker som er et postkort værd. Kanalen passerer også mange middelaldrerlige byer, og er efterhånden blevet et stort og velkendt turistmål, som da også er dens eneste formål nu. På kanten af kanalen vil du også finde mange butikker og restauranter, så der vil være rig mulighed for at du kan gøre nogle fund og blive bespist på turen.

Strande

Hvis man drømmer om en ferie ved havet, skal man ikke vælge at rejse til regionen Midi-Pyrénées! Her er nemlig ingen kystlinje overhovedet.

Til gengæld er her mange floder, som man sagtens kan bade i, hvis man har mod på en lidt anderledes badeoplevelse. Fordelen ved at bade i floderne er, at her ofte er dejligt skyggefuldt og friskt, gode muligheder for at supplere badningen med en skøn picnic i det fri, og så er floderne jo ikke salte, hvilket mange vil synes er forfriskende. I mange byer er der offentlige udendørs svømmebassiner, som kan besøges.  

Maden og vinen

Midi-Pyrénées er en region som er kendt for god mad og drikke. Indbyggerne siger selv, at de ved, hvordan man lever godt, og det kommer ikke bag på en, når der bliver lukket op for det regionale spisekammer, som indeholder mange verdenskendte delikatesser. 

Overalt støder man på lokale produkter, som er kendt i det meste af verden. Foie gras og trøfler er nok de vigtigste, men der findes desuden også et bredt udvalg af lokale delikatesser, som er produceret med appellation d’origine contrôlée og desuden specifikke brands som gedeost fra Rocamadour, lam fra Quercy, hvidløg fra Lautrec og druer fra Moissac. 
I Midi-Pyrénées er en af de mest kendte retter "cassoulet" – en sammenkogt ret med bønner, pølser og krydderurter som serveres i hele det sydvestlige Frankrig. Også "aligot" – kartoffelmos med ost, "garbure" – suppe med kål og gåse-confit samt "gâteau à la broche" – spydstegt kage er blandt de temmelig kendte retter. 

I Gascogne er man kendt for alt, hvad der har med gæs at gøre – og hvis ikke der er tale om gås, så kan man være sikker på, at det er and! Her tænkes naturligvis på alle udgaver af foie gras, confit og farserede lår fra fuglene.   

Den kendte blå Roquefort-ost kommer også fra denne region: Det siges, at en hyrde havde glemt sin ost i en klippesprække, og da han fandt den igen, havde den ændret både smag og udseende. Det er en unik meldug, som kun findes i Roquefort-sur-Soulzon, der giver osten den karakteristiske smag i løbet af tre måneders lagring.

  • Cahors: Vinmarkerne ligger på begge sider af floden Lot. Vinen er mørk, næsten sort, og i tidligere tider var det den vin, man serverede for paven i Avignon. Malbec og tannant druer giver vinene struktur, imens merlot afrunder den. Generelt vinder disse vine ved lagring.  
  • Fronton: Vinen fra Fronton betragtes som en Toulouse-vin.  Vinmarkerne tilhørte i tidligere tider riddere, som medbragte vinen helt til det hellige land. I dag er vinene kendt for at modnes hurtigt, og de drikkes derfor unge, ligesom rosévinen fra samme område. 
  • Armagnac: Legenden siger, at Armagnac ved et tilfælde blev opfundet, fordi købmændene fra Bordeaux i 1373 blokerede havnen for alle vinene sydfra, indtil deres egne vine var solgt. For dog at få noget ud af al vinen, som allerede var produceret, fandt munkene, som dengang var vinproducenter, på at destillere vinen, og dermed opfandt de en ny klassiker. Efter destillationen fyldes den klare brændevin på træfade, hvor den får sin gyldne farve. 
     

Byer i regionen

Her kan du læse mere om udvalgte byer i Midi-Pyrénées som mange besøger på en ferie i området.

Toulouse

Toulouse – regionens største by og Frankrigs næststørste universitetsby. Toulouse er i dag centrum for fransk high-tech industri, rumfart og luftfart – byen har altid været et luftfarts-centrum, og allerede i ’20’erne fløj piloterne St. Exupérys og Mermoz's luftpost-fly ud herfra til Afrika og over Atlanten. I dag er Toulouse en livlig by og særligt i den gamle bydel La Ville Rose, som har fået sit tilnavn p.g.a. farven på murstensbygningerne, er der fart på. Men helt tilbage i 
perioden fra det 10. til det 13. århundrede var Toulouse Sydfrankrigs vigtigste by og havde et kendt hof med troubadourer og poeter, hvis værker efter sigende inspirerede så store navne som Dante og Chaucer.

Tarbes

Tarbes – er den tredjestørste by i regionen og har omkring 50.000 indbyggere. Byen har desværre ikke så mange historiske bygninger at byde på, da den blev meget ødelagt under de religiøse krige. Det er en livlig, større by med et stort udvalg af butikker, restauranter og caféer, men rent kulturelt er der ikke så meget at komme efter her, som i så mange andre af de mere interessante byer i regionen.   

Saint Geniez d'Olt

Den lille by Saint Geniez d'Olt ligger smukt på begge sider af floden Lot og er omgivet af bjerge og grønne kalkstens-bakker. De store pladser og mange fine bygninger vidner om tidligere tiders velstand, som hovedsageligt skyldtes byens beliggenhed ved floden, som var en vigtig transportvej. I dag lever byen hovedsageligt af turisme, men her er også hverdagsliv for de lokale indbyggere med bioograf, butikker og restauranter, for ikke at nævne den hyggelige tradition med en slags aftenmarked, hvor man kan smage de lokale specialiteter. Producenterne af lokale madvarer sælger desuden lækkerierne på et traditionelt marked hver lørdag og i højsæsonen (juli og august) også hver onsdag formidag. Ud over det chermerende byliv, kan det anbefales at tage på ture i det skønne landskab, der både byder på vandre-, cykel- og hestestier eller at bruge en dag på floden med fiskeri eller sejlads i kajak eller kano. Der er også mulighed for rafting, hvis der skal lidt mere fart på.    

Lourdes

Lourdes – har siden 1858 været en vigtig pilgrimsby. Den 14-årige fattige Bernadette Soubrious fik 18 syn, hvor Jomfru Maria talte til hende, og blandt andet instruerede hende i, hvor hun kunne finde den hellige kilde. Man byggede et kapel, og siden udviklede Lourdes sig til at blive en hellig by og et must for pilgrimme og andre dødelige, der gerne vil helbredes af de hellige kilder på stedet. Som man nok kan tænke sig, er byen fuld af turister og pilgrimme, som vil besøge stedet, drikke af den helbredende kilde og måske tage vand med hjem derfra. Lourdes har i dag et meget stort antal hoteller og andre indkvarteringsmuligheder til rådighed og betragtes som en af Frankrigs mest besøgte byer. 

Cahors

Cahors – ligger ved floden Lot og var tidligere hovedbyen i Quercy (provinsen). Byen har haft en omskiftelig og lang historie som både Gallisk besættelse, romersk by, under engelsk herredømme, og  universitetsby i 400 år. I dag er Cahors en typisk sydfransk mindre by med et charmerende gammelt bycentrum og en imponerende katedral fra 1119. Desuden finder man ved floden den spektakulære bro Pont Valentré fra det 14. årh. som er en meget velbevaret en af slagsen, næsten et helt fort i sig selv med vindebroer og store porte. Mange skandinaver vil desuden være bekendt med bynavnet på grund af den danske prinsgemal, som kommer herfra, og hvor det danske regentpars vinslot "Chateau de Cayx" iøvrigt ligger den dag i dag. 

Montreal du Gers

Denne antikke landsby er klassificeret som en af de smukkeste i Frankrig, og er i løbet af få år blevet et yndet helle på de rejsendes tur gennem landet, som gør ophold ikke mindst på grund af det pitoreske torv omgivet at kringlede og krogede små gyder og stræder med de karakteristiske gamle huse. Landsbyens hjerte er det centrale torv, hvor barer og hyggelige restauranter ligger under arkaderne. Rundt om torvet snor små stræder sig ud i et fint net, og man kan sagtens få et par timer til at gå med at slendre rundt her og absorbere atmosfæren. For foden af landsbyen ligger søen med dens militærmaritime base og stranden, hvor det er muligt at tage sin picnic kurv med og benytte sig af områdets opstillede borde og bænke, eller blot muntre sig på den store vandrutchebane. Der er i løbet af sommerhalvåret flere festivaler i Montreal du Gers, for eksempel antikmessen i juni, sommerfesten - også i juni, to middelalderfester som er aftenarrangementer og finder sted i slutningen af juli og i starten af august og landsbyfesten som er anden weekend i august med gastronomistande, fællesspisning og forskellig undeholdning. Landsbyen  Montreal du Gers ligger i en region som er rig på pitoreske middelalderbyer, stor naturvariation og gastronomi. I særdeleshed er området kendt for sin produktion af Armagnac, og besøg på de mange vinproducerende slotte er også populært i denne ende af Frankrig. 

Albi

Albi domineres af den imponerende katedral Sainte-Cecile, som det tog 200 år at bygge. Byen har et stort og velbevaret gammelt centrum, domineret af de karakteristiske rødstensbygninger. Den verdensberømte kunstner Henri de Toulouse-Lautrec er født i Albi, og derfor er det oplagt at besøge det store museum med mere end 1000 af den populære kunstners værker, hvis man lægger vejen forbi.  

Cahuzac-sur-Vere

Hold din ferie midt i vinmarkerne. Området byder på et stort udvalg af vingårde, der med glæde byder dig velkommen både til vinsmagning og mulighed for at købe med hjem. Cahuzac-sur-Vere er en kommune i departementet Tarn i regionen Midi-Pyrénées i det sydlige Frankrig. Kommunen er beliggende i kanton Castelnau-de- Montmiral tilhørende arrondissement Albi. I 2010 havde Cahuzac-sur-Vere 1.046 indbyggere.

Cahors

Cahors udstråler den her afslappede sydeuropæiske stemning, som mange længes efter at indsnuse under ferien sydpå og kendetegnes ved den tretårnede befæstede middelalderbro Pont Valentré, som løber over floden Lot på den vestlige side af byen. Cahors er en provinsby med ca. 20.000 indbyggere i det sydvestlige Frankrig beliggende i et hårnålesving på floden Lot omringet af bakker. I dag er byen måske bedst kendt for sin ’sorte’ AOC  vin, der siden Middelalderen er blevet eksporteret via Bordeaux, altså længe inden regionen udviklede sin egen vinindustri.

Cahors udstråler den her afslappede sydeuropæiske stemning, som mange længes efter at indsnuse under ferien sydpå og kendetegnes ved den tretårnede befæstede middelalderbro Pont Valentré, som løber over floden Lot på den vestlige side af byen. Desuden rummer byen et national monument: Cathédrale Saint-Étienne, den seværdige kirke Saint-Barthélémy, der stammer fra det 14. århundrede. Og så har man fornyligt fundet levn fra et ovalt romersk amfiteater, som man stødte på under udgravningen til en underjordisk parkeringsplads ved Place Gambetta og Boulevard Gambetta i byens centrum. Man har valgt at lade dele af en stenvæg være synlige fra parkeringens første niveau. Det kan man vel kalde historiske parkeringsforhold.

Vingårdene omkring Cahors står bag størstedelen af regionens bedste vine. Der er hovedsageligt tale om robuste meget tanninholdige rødvine, der laves på minimum 70% Cot-drue (også kendt som Cot Noir, Malbec, Auxerrois eller Pressac) og med maksimalt 30% Merlot eller Tannat druer. Druen Cot havde en særligt mørk farve og blev kaldt den mørkeste vin i verden, derfor kalder man vine fra Cahors for "sort vin".

Cuq-Toulza

Cuq-Toulza er en lille betagende landsby med kun omkring 700 indbyggere og to restauranter. Byen er omgivet af et billedskønt bakkelandskab med en rig såvel flora som fauna. Indbyggerne har gjort en kæmpe indsats for at skabe et officielt netværk af cykel- og vandreruter i lokalområdet, således at du kan gå på opdagelse i den utrolige natur og på nært hold studere blomster og dyr(-espor) enten til fods, på cykel eller fra hesteryg. Kort over stisystemet kan hentes på byens kommunekontor.

Bakkerne omkring byen huser flere landsteder og småslotte, hvoraf Chateau Cuq er værd at nævne, ligesom Rogistan og Montauquier også er bemærkelsesværdige. Cuq-Toulza ligger ca. 45 km fra den meget aktive handels- og universitetsby Toulouse. Der er derimod ca. 70 km til den smukke by Abi og ca. 80 til Carcassonne, som er kendt for at være en af de absolut mest fascinerende (og mest besøgte) middelalderbyer i hele Frankrig.

Kanalen Canal du Midi løber gennem landskabet med sine mange bifloder, og derfor er en anden mulig aktivitet i området sejlads (du kan både leje både eller deltage i bådudflugter).

Rocamadour

Rocamadour – en middelalderlig pilgrimsby, som ligger smukt i en kløft bygget op ad bjerget ved floden Dordogne. Byen har tiltrukket pilgrimme og andre besøgende på grund af de mange historiske monumenter og Mirakler fra katedralens sorte madonna. Byens øvre del består af de historiske bygninger – klostre, kirker og kapeller og er forbundet med trapper hugget ind i klippen. Den nedre del længst nede imod floden er den moderne bydel med butikker og restauranter. Byen er det næstmest besøgte turistmål i Frankrig, kun overgået af Mont St. Michel i Normandiet… Den var tidligere et vigtigt punkt på pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien, men er nu mere blevet et turistmål i sig selv. 

Man kan næsten høre det i navnet: roca…altså klipperne, der titter frem under byen, over byen og bag byens husmure. Rocamadour er nemlig bygget ind i en klippetop, der giver den et imponerende udseende omgivet af frodige grønne træer, der pakker den ind som sneen om vinteren. Det er da også byens spektakulære beliggenhed i en kløft ved floden Dordogne, 36 km nord-øst for Cahors, der gør den så velbesøgt, men besøgende kommer også hertil for at bese dens flotte historiske og religiøse skatte i form af monumenter og den hellige Jomfru Marias kapel, der gennem århundreder har tiltrukket pilgrimme fra alle verdens lande, heriblandt konger, biskopper og noble folk.

Rocamadour har ca. 1000 indbyggere og er en del af listen Grand Site National / de France, der tæller steder med stor betydning eller stærk symbolsk værdig for landet og tæller indtil videre 34 steder, deriblandt Rocamadour, men også steder som Verdonkløften i Sydfrankrig og Duna del Pyla, altså den verdenskendte vandreklit i Aquitaine.

Byens beboelser ligger i to rækker for foden af bjerget, for foden af helligdommene, langs en enkelt gade, der har fire befæstede porte. En elevator og en trappe med 216 trin (som pilgrimmene besteg på knæ), fører til en terrasse, derfra den religiøse del af byen tager sin begyndelse.

Trappen stiger altså op fra den nedre bydel til kirkerne, en gruppe af massive bygninger, der ligger halvvejs oppe ad skrænten. Den vigtigste af dem er valfartskirken Notre Dame – den hellige Jomfru Marisa’s kapel, som er sort indvendigt, svedet af røgen fra de mange lys, der er tændt som offergaver. Det er denne kirke, der rummer statuen af den sorte Madonna, som siges at være udskåret af selveste Saint Amateur, der også har givet navn til byen (Amadour) og bygget den underjordiske kirke Saint’Amadour. Under kirken ligger en terrasse Plateau St. Michel, hvor pilgrimmene kunne samles, og hvor der sidder et stykke af et sværd i en klippesprække. Dette stykke siges at være et fragment af sværdet Durandal, der tilhørte helten Roland. Kirken Saint Sauveur’s vægge er dækket af malerier og inskriptioner, der minder om de pilgrimsrejsende. På toppen af klippen ligger slottet, der blev bygget i middelalderen som forsvarsværn af helligdommene.

Rocamadour ligger på to større trekkingruter, der kaldes Sentier de grande randonnée 6 (GR 6) og 64 (GR 64) , altså den store vandring. 6’eren starter i Sainte-Foy-la-Grande i Gironde og slutter i Saint-Paul-sur-Ubaye i Alpes-de-Haute-Provence og forbinder Aquitaine med de franske alper gennem det sydlige bjergmassiv Massif central. Nr 64 løber fra Rocamadour til Eyzies-de-Tayac-Sireuil i Aquitaine ca. 70 km i nord-vestlig retning. Området er desuden kendt for de underjordiske grotter Gouffre de Padirac, der ligger som et ubeskriveligt krater under jorden og fremviser alt det smukkeste, Moderjord kan præsetere. Endelig huser byen ørnereservatet Le Rocher des aigles, der blev grundlagt i 1977 og som er hjemsted for mere end 60 forskellige fugle, heriblandt grib og ørn. 

Roquefort-sur-Soulzon

Byen er ikke specielt stor, faktisk ganske overkommelig. Men hvorfor skal man så komme her? Fordi den er hjemsted for den enormt velrenommerede blåskimmelost af samme navn. Byen er beliggende ca. 80 km nordvest for Montpellier i det sydlige Frankrig og har under 1.000 indbyggere. 

Ostens betydning for byen er ikke til at se gennem fingre med. Faktisk foregår al byens aktivitet omkring produktionen af denne fornemme blåskimmelost, der henter sin særlige svamp i grotter uden for byen. Fåremælken, som anvendes kommer fra store dele af Frankrig, men svampen, der skal give osten sit særpræg, findes kun her.

Roquefort-osten er en upasteuriseret blåskimmelost, der er opkaldt efter byen. Ostens historie kan spores tilbage til år 79 e. Kristus, hvor en hyrde siges at have glemt sin ost inde i Combalou-grotterne, der findes uden for Roquefort-sur-Soulzon. Efter nogle uger kom han tilbage og fandt sin ost, dog en anelse muggen. Det fraholdt ham dog ikke i at sætte tænderne i den, og tilsyneladende kunne han lide, hvad han smagte, for siden han man gjort en dyd ud af at ’glemme’ osten i grotterne. Således fandt man altså ud af, at grotterne havde en yderst positiv indvirkning på udviklingen af skimmelsvampen Penicil, og derfor lagres denne verdenskendte ost fortsat i grotterne Combalou uden for byen. Man kan i dag besøge grotterne, ligesom man finder et besøgscenter i byen, hvor det illustreres, hvordan osten bliver til. 

Der er nogle få indbyggere i byen, der foretager sig andet end at leve af osten, nemlig bar-indehaveren, tobaksforretningens ejer og restaurant-indehaveren. Så man kommer ikke forgæves, hvis det er kaffetørsten, der hersker eller frokostsulten – og det er muligt at sende et postkort hjem med byens navn på.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Rejsemål i Midi-Pyrénées

  • Entraygues er en idyllisk middelalderlandsby mellem floderne Lot og Truyère, som med sine stemningsfulde gader, små pladser og smalle gyder emmer af historie. Byen er et glimrende udgangspunkt for en tur i kano på floden og andre udflugter i regionen.