Rejser til Normandiet

Normandiet har sit navn efter normannerne, de danske og norske vikingers invasion i 911. Regionen strækker sig over 600 km kyst i Frankrigs nordvestlige hjørne ud mod Den engelske Kanal og Atlanterhavet. Normandiet, ligger i den nordlige del af Frankrig, langs den engelske kanal Picardy mod øst og Bretagne mod vest. Normandiet har ca. 3,2 mio. indbyggere og et areal på ca. 30.000 km² (cirka på størrelse med jylland).

Den består af to regioner, Haute-Normandie med hovedbyen Rouen og Basse-Normandie med hovedbyen Caen. Begge byer byder på et historisk bycentrum, der bærer præg af Normandiets lange historie. Caen blev bombet i juni 1944, men har dog bevaret en del af sin smukke arkitektur. 

Blandt de mange som rejser til denne del af Frankrig er D-dagen og historien omkring denne et af de helt store trækplaster. På D-dag den 6. juni 1944 gik de allierede i land i Normandiet, hvilket bl.a. førte til befrielsen af Paris og Le Havre. Normandiet byder også på storslået natur og monumenter, der har stået model til nogle af impressionisternes malerier: klinten i Étretat, katedralen i Rouen og ikke at glemme Monets have i Giverny. 

Regionens navn stammer tilbage fra vikingetiden fra det 9. århundrede, og det er officielt delt op i to dele, ”Haute” og “Basse Normandie” (høj og lav).

 

Rejsemål i Normandiet

 • Deauville
  5 hoteller
  Deauville er nordkystens svar på Cannes og Monte Carlo. Det er således ikke for meget at betegne byen som kronjuvelen på La Côte Fleurie (Blomsterkysten) i Normandiet. Her har jetsettet blotret sig siden slutningen af 1800-tallet med alskens forlystelser.
 • Honfleur
  3 hoteller
  Honfleur har Normandiets smukkeste og hyggeligste havnefront. Her er der indrettet talrige spændende spisesteder i de gamle, smalle bygninger. Men selvom havnen i dag domineres af lystbåde fra nær og fjern, kan du også stadig se kuttere lande ... dagens fangst. Læs mere
 • Bayeux
  1 hotel
  Bayeux i Normandiet er historisk især kendt for at have været udgangspunkt for to invasioner over den engelske kanal. I dag kommer mange til byen for at se en af verdens mest berømte tegneserier, Bayeux-tapetet, der netop beskriver slaget ved ... Hastings i 1066. Læs mere
 • Klippeøen Mont Saint-Michel er en af de mest kendte attraktioner i Normandiet. Klosterkirken øverst oppe er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, men også de smalle gader nedenfor klosteret på den lille, stejle ø er en lige så stor oplevelse at udforske.

Populære hoteller i Normandiet

Frankrig, Normandiet, Honfleur
9,0
Fabelagtigt
2398 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Normandiet, Deauville
8,6
Meget godt
1015 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste strand: ca. 350 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Normandiet, Deauville
9,0
Fabelagtigt
2648 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 160 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Inspiration og fakta

Størstedelen af regionen tjener sin levevej ved landbrug og der bliver produceret mælk, smør, ost, æbler, korn osv. En af regionens specialiteter er også Camembert ost, som er en velkendt fransk dessertost og kan nydes med et godt stykke landbrød. Udover ost er regionen også kendt for dens kyster, grønne enge og cider. Det højeste punkt i Nomandiet er 417 m og er kaldet Signal d’Écouves, så man må sige at denne region er noget fladere end mange af de andre regioner i Frankrig.

Historie

Normandiet har gennem sin 1100 år lange historie været slagmark for nogle af datidens store krige: hundredårskrigen, religionskrigene og 2. verdenskrig, hvilket betyder at regionen er rig på både historie og kultur.

Dette ses tydeligt med antallet af slotte, klostre, kirker, katedraler, museer og monumenter, der er spredt rundt over hele Normandiet. Det mest kendte må være Le Mont Saint-Michel lige ved grænsen til Bretagne. Le Mont Saint-Michel er en klippeø med et gotisk benediktinerkloster på toppen. Klosteret har sin oprindelse helt tilbage fra år 709, og har haft flere funktioner op gennem historien. Det fungerede bl.a. som fængsel under den franske revolution. Under 2. verdenskrig udspillede kyststrækningen i Normandiet en vigtig rolle i befrielsen af Europa. 

D-dag

Hvis man tager til Normandiet er det svært ikke at blive mindet om D-dag, især hvis man besøger strandene Sword, Juno, Gold, Omaha og Utah Beach, hvor der stadig er mange bunkere tilbage fra 2. verdenskrig. Er man interesseret i historien om 2. verdenskrig og D-dag kan man besøge nogle af de mange mindesmuseer, såsom Mémorial Pégasus, Musée du Débarquement og invasionsmuseet i Arromanches. Et af de mest bevægende syn er dog de engelske, amerikanske og tyske kirkegårde, hvor der ligger over 110.000 soldatergrave. D-dag er det mest berømte historiske øjeblik for Normandiet, som skete d. 6. juni 1944, hvor næsten 3 millioner allierede tropper krydsede den engelske kanal i nazi-besatte Frankrig.

Normandiet var en del af den tysk besatte del af Frankrig. “Kanaløerne” var besat af tyske tropper mellem 30 juni, 1940 og 9. maj 1945. Under 2. verdenskrig, koordinerede de allierede en massiv opbygning af tropper og forsyninger som skulle støtte en storstilet invasion af Normandiet, også kaldet D-Dag.

Natur

Er man glad for natur, er Normandiet en rigtig naturegn. Her er naturparker, hvis mål er at beskytte natur- og kulturarven i Normandiet: Le Parc Naturel Régional des Boucles de la Seine byder på moseområder, skove, klostre, kunsthåndværk og slotte. Le Parc Régional du Perche består af smukt, bakket landskab med søer, floder, skove og markområder, der dyrkes af et dynamisk og blandet landbrug. Desuden er her en masse køer, æsler og heste. Endelig er der Le Parc Naturel Régional de Normandie-Maine som byder på naturområder med lyng, moser og kalkbjerge. 

Er man glad for dyr, kan man besøge Le Parc Zoologique CERZA i Calvados, der minder om Knuthenborg Safaripark. Der er også de mere traditionelle zoologiske haver som Le Parc Zoologique de Champrépus i La Manche eller Le Parc Zoologique de Jurques uden for Caen. I Cherbourg kan man besøge det store akvarium La Cité de la Mer.

Aktiv ferie

Vil man gerne ud og røre kroppen mens man er på ferie i Normandiet, er regionen helt perfekt til cykling og vandring på grund af de mange bløde bakker og lange flade kyststrækninger. Er man mere til sport på vandet er der masser af sejlsportsaktiviteter og surfing. I regionen findes der 36 golfbaner, hvor 12 golfbaner ligger med den skønneste udsigt direkte ud til havet. Lystfiskeri er der også masser af, da der findes 600 km kystlinje foruden kanaler, floder og søer.

Vejret i Normandiet er noget lig det vi har i Danmark, men er dog lidt varmere. Hovedsageligt er der milde vintre og svale somre. Men vejret kan være meget skiftende – et solskinsvejr kan hurtigt blive afløst af regnskyer med en forfriskende byge.

Strande

Langs kysten bliver man helt bjergtaget af den flotte, rå natur og de små hyggelige fiskerihavne som Fécamp, der er en autentisk fiskerby, som også byder på flotte palæer, klostre og museer. 

Byen Honfleur beskrives af franskmænd som en sød og skør fiskerihavn i Normandiet og var blandt andet både et af Victor Hugo og Charles Baudelaires yndlingssteder. Saint-Vaast-La Hougue er en vigtig fiskerihavn med en lang historie. Man kan også besøge den store vigtige havn i Le Havre, som er Frankrigs næst største havn og den femte største i Europa. Til slut kan nævnes Cherbourg, der udmærker sig ved at have den største kunstigt anlagte bugt i verden og desuden lagde kulisse til Cathrine Deneuves gennembrudsfilm Les Parapluies de Cherbourg.

Normandiet er kendt for sin rå kyststrækning, men man kan også finde badebyer som Dieppe, der udover at være den mest aktive havn i Normandiet, også er den badestrand, der ligger tættest på Paris. Étretat er mest kendt for sin storslåede klint, som er portrætteret af Monet, men her kan man også bade. Deauville har en 2 km lang strand med fint sand. Byen er nærmest blevet forstad til Paris, hvor man bl.a. også kan tage en tur på kasino. I Cabourg blev der anlagt en badestrand i det 19. århundrede. Op gennem det 20. århundrede har den fået en dekadent charme. 

Maden og vinen

Når man nu har sat sin vej forbi Normandiet, må man ikke glemme, at her findes en masse specialiteter, der kan tilfredsstille enhver gourmet. 

Her kan man spise sig mæt i alt godt fra havet samt nyde landbrugsprodukter som ost, smør, æbler, kirsebær, grøntsager og en del kødprodukter som lam, skinke, rillettes, forskellige pølser og charcuterie. Er man vovet, kan man prøve en egnsret som indvolde… Camembert er muligvis den mest kendte ost, men der produceres faktisk omkring 30 forskellige oste i Normandiet. Fra havet kan man især nyde godt af østers, rejer, kammuslinger, hummere og blåmuslinger. I departementet Calvados laves den populære brændevin af samme navn, og det er muligt at besøge flere destillerier. Herudover produceres der cider i Calvados.

Byer i regionen Normandiet

I Normandiet kan man ud over havne- og fiskerbyer besøge flere store og mindre byer som er præget af historiens vingesus. 

Ud over hovedbyerne Caen og Rouen er der Bayeux, som er kendt for Bayeux-tapetet, middelalderbyerne Alençon, Falaise og Saint-Lô samt byen Villedieu-les-Poêles, der er kendt for sin produktion af kobber. I Villedieu-les-Poêles finder man kobberværksteder, klokkestøberier, et tin-museum, et museum for normanniske møbler samt andre håndværksmuseer. 

Caen

Hovedbyen i Calvados og i Basse-Normandie er kendt for sine mange historiske bygningsværker fra tiden omkring Wilhelm Erobreren, som også er begravet her. 80 procent af byen blev ødelagt under 2. Verdenskrig, og en massiv genopbygning i 50’erne har skabt Caen, som den ser ud i dag. Universitetsbyen Caen er fuld af liv, og i det hyggelige Vaugueux-kvarter er der masser af spisesteder og caféer blandt de bevarede bindingsværkshuse op ad Wilhelm Erobrerens borg, som er en af de største middelalderborge i Europa. Inde på borgområdet finder man Musée des Beaux Arts, hvis samlinger inviterer til en god tur gennem kunsthistorien. Her findes værker fra kystlivet af Monet, Courbet og Jongkind, men også gamle mestre som Pieter Brueghel, Véronèse og Poussin kan ses på museet. I Caen findes også et stort fredsmuseum for landgangen i juni 1944.

Caens to klostre, der er viet til henholdsvis kvinder og mænd, stammer fra Wilhelm Erobrerens tid, og står som imponerende bygningsværker med reminiscenser fra sen vikingetid, middelalder, romansk stil og gotikken. I dag huser klostrene henholdsvis regionsrådet for Basse Normandie og byens rådhus. De tilhørende kirker er absolut en oplevelse at besøge. 

Fra Caen er det oplagt at tage på udflugt til kysten for enten at besøge de celebre badebyer eller de mange forskellige landgangssteder fra 2. Verdenskrig. Langs kysten finder man ligeledes adskillige spisesteder, der byder på lækre retter, tilberedt af havets friske fisk. Man kan også tage sydpå og opleve det særprægede og smukke landskab i naturområdet kaldet Normandiets Schweiz,  Suisse Normande, hvis navn henviser til det kuperede klippeterræn.

Port-en-Bessin-Huppain

Dette lille fiskerleje med lidt over 2000 indbyggere ligger i departementet Calvados (skål!) i regionen Basse-Normandie, nærmere bestemt 9 km fra Bayeux, som alle bør besøge for at se det enestående tapet. 

Når vi nu taler om Bayeuxtapetet, så var Port-en-Bessin-Huppain i Middelalderen et af de steder, hvor Vilhelm Erobreren fik bygget skibene til invasionen af England. Under Anden Verdenskrig gentog historien sig med modsat fortegn, da byen fik en vigtig betydning under de Allieredes invasion i forbindelse med D-dagen. 

Denne begivenhed har efterladt sig spor i byen i form af en stor krigskirkegård for faldne amerikanere; den ligner såmænd alle de andre kirkegårde fra denne tid på deres anonyme, uniformerede vis. Mere personligt prægede seværdigheder er tårnet La Torre Vauban fra slutningen af 1600-tallet, der blev opført som en forholdsregel mod engelske invasioner, og borgen fra 1200-tallet i nabobyen Villiers-sur-Port.   

Houlgate

Den lille hyggelige badeby Houlgate ligger på Côte Fleurie(Blomsterkysten), smukt omkranset af grønne bakker, ca. 210 km. nordvest for Paris. Byen har et fint historisk centrum, dejlige sandstrande og en lille fiskerihavn. Den ligger på Côte Fleurie, som er den kyststrækning, der adskiller Pays d'Auge fra Den Engelske Kanal. 

Houlgate byder på flot 1800-tals arkitektur, restauranter og butikker. Hele året rundt er byen i live, og altså ikke kun i sommermånederne. I juli er der hvert år jazzfestival, og i oktober filmfestival, for blot at nævne nogle af de begivenheder som lokale foreninger står bag. Om sommeren sprudler byen af liv, og her er der en del aktiviteter, både for børn og voksne. Det være sig børneklub på stranden, svømme - og surfkurser, cykeludlejning med mere. 

Fécamp

Fécamp ligger ved kysten på nordsiden af Le Havre, og er en hyggelig by med omtrent 20.000 indbyggere. Byen har en rig historie, og blandt andet har hertugerne af Normandiet resideret her. Overfor ruinerne af hertugernes slot ligger det store klosterkompleks Abbaye de la Trinité. Klosterkirken er bygget i tidlig gotisk stil, og er et imponerende arkitektonisk bygningsværk, der i den grad er et besøg værd. 

Derudover er Fécamp stedet, hvor den verdensberømte likør Bénédictine stammer fra. I det store og imponerende palads kan man besøge produktionsområdet med de gamle destillationsapparater, og derudover huser paladset en exceptionel kunstsamling med værker af blandt andre Warhol og Dali. 

Étretat

Étretat er mest kendt for sine hvide klinter, der sammen med strandene er et internationalt turistmål. Byen er mest af alt en badeby, og i den charmerende by med de karakteristiske normanniske bindingsværkshuse finder man masser af spisesteder og caféer. De tidlige impressionister lod sig sammen med samtidens forfattere betage af kysten med de naturlige formationer som nålen og de tre naturlige buer. Claude Monet boede i Étretat fra 1883 til 1889, og her var elementerne og den spektakulære natur medvirkende til, at malede han de store landskabsmalerier. 

Byen er mest af alt en badeby, og i den charmerende by med de karakteristiske normanniske bindingsværkshuse finder man masser af spisesteder og caféer. 

Colleville-sur-Mer

Byen er meget lille, men kirkegården kæmpestor. Den største amerikanske krigskirkegård på kysten ligger her med direkte udsigt til Omaha Beach. Med sine ca. 170 indbyggere kan man vist godt betegne Colleville-sur-Mer som en lille by uden at tage munden for fuld. På grund af sin beskedne størrelse byder byen ikke på meget andet end en snack bar og et museum over amerikanernes landgang i Colleville-sur-Mer.

Under D-dagen den 6. juni 1944 blev stranden ud for byen kendt som Omaha Beach, og på stedet, hvor brohovedet blev etableret, grundlagdes allerede den 8. juni 1944 en amerikansk krigskirkegård. I dag er netop den kirkegård hovedårsagen til at Colleville-sur-Mer er verdensberømt. Stedet er absolut en rejse værd for enhver med bare en smule historisk interesse.

Cabourg

En af perlerne på blomsterkysten ved Normandiet er Cabourg. Byen, der om sommeren har ti gange så mange indbyggerne som om vinteren, er berømt for sine brede strande og de mange smykke bygninger. Om sommeren vokser Cabourg fra 4.000 til 40.000 indbyggere. Den lille fashionable badeby med de brede sandstrande lever i den grad af sommergæster fra nær og fjern. Byen ligger ved blomsterkysten, og er belønnet med fire blomster. 

Cabourg har tjent som model for den imaginære badeby, Balbec, som har en central rolle i Marcel Prousts hovedværk, På sporet af den fortabte tid . Proust boede selv i Cabourg hver sommer på Grand Hotel fra 1907 til 1914. Mange af byens smukke bygninger er opført i Belle Époque stil med kasinoet og le Grand Hôtel som de fremmeste repræsentanter. Nærmeste større by er Caen, som i bil ligger en god halv times tid mod sydvest. Le Havre kan nås på en god times tid i den modsatte retning. 

La havre

Le Havre ligger i det nordvestlige Frankrig ud mod kysten. Det er Normandiets største by i forhold til indbyggertal og den næststørste by i forhold til areal - kun overhalet af Rouen. Byen har en meget bred sandstrand, der ligger vest for bycentrum, og ligeledes en vigtig havn, der er Frankrigs næststørste efter Marseille.

I 2005 blev Le Havres bycentrum indskrevet på UNESCOs liste over verdenskulturarv på grund af den innovative måde, man har udnyttet betonens potentiale på. Byens centrum består af 133 hektar, der blev ødelagt under 2. Verdenskrig og genopbygget i årene efter krigen af arkitekten Auguste Perret. Ifølge UNESCO repræsenterer Le Havre et ekseptionelt eksempel på efterkrigstidens arkitektur og urbanisme. Det er dog kun rådhuset og kirken Saint-Joseph, der er tegnet af Auguste Perret selv, men under resten af genopbygningen stod han for den arkitektoniske ledelse. Et andet arkitektonisk spændende byggeri er Le Havres Kulturhus Oscar Niemeyer, der er tegnet af samme arkitekt i 1982 og har fået øgenavnet Vullkanen på grund af dens form. 

Norte-Dame og Perrey er hovedsageligt beboelseskvarterer, hvor Les Halles og Saint-François henholdsvis er forbeholdt butikker og restauranter. Nord og øst for byens centrum ligger de gamle kvarterer, der undgik bomberne under 2. Verdenskrig. Arkitekturen her stammer fra slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. århundrede. Syd for Le Havre ligger havneområdet og industrikvarteret.

Blandt de innovative betonbygninger i Le Havre finder man stadig et par historiske gamle bygninger. Heriblandt bør man se klosteret Abbaye de Graville, hvis historiske oprindelse går helt tilbage til slutningen af det 12. århundrede. Le Havres havn blev grundlagt med François den 1.'s underskrft på erklæringen af 1517, og i oktober 1518 kom de første skibe til byen. Herefter udvides havnen år for år og bliver til et af den franske flådes samlingsteder. Frem til Den Franske Revolution i 1789 vokser havnen sig stor og bliver Frankrigs næststørste. 1. og 2. Verdenskrig er hård ved Le Havre. Mange soldater drager i krig, og få kommer hjem. Mellemkrigstiden er markeret af et stop i den øgede demografi. Under 2. Verdenskrig var Le Havre besat af tyskerne og måtte lide under 132 bombninger af de allierede, og tyskerne ødelagde store dele af havnen.

Rouen

Rouen er den historiske hovedstad i Normandiet, og er i dag regionshovedstad i Haute-Normandie. I 1999 havde Rouen ca. 500.000 indbyggere, mens der i selve bykernen bor lidt over 100.000 mennesker. Byen er kendt for sine middelalderbygninger, bindingsværkshuse og ikke mindst for sin store katedral, Notre Dame, der blandt andet er kendt fra Monets 28 portrætter af kirken i forskelligt dagslys.

Rouen blev udnævnt som Normandiets hovedstad i år 911 efter at vikingen Rollo fra Faxe på Sydsjælland havde erobret Nomandiet. Inden da havde byen lidt en hård medfart på grund af vikingernes indtog ad Seinen, som løber gennem Rouen ligesom i Paris. Seinen skulle dog senere vise sig at blive en styrke for byen, da der i starten af forrige årtusinde blev udviklet et tekstilindustri i Rouen og den omkringliggende region.  Indbyggerne udvilkede et navigeringsmonopol på Seinen mellem Rouen og Paris, og kunne ad denne vej eksportere vin og hvede til England. Desuden importerede de uld fra England, som de videresolgte som klæder på markederne i Champagne. Under renæssancen blev Rouen til et kunsterisk arnested takket være ærkebiskopper og finansfolks mæcenat. Kunstnere og arkitekter begyndte at udsmykke byginger, kirker og paladser. 

Under Hundredeårskrigen besatte Henrik d. 5. Rouen i 1419. Det franske kongerige trues voldsomt af det engelske, og Frankrig iværksatte derfor en hær, der med Jeanne d'Arc i spidsen, skulle tilbagevinde Frankrig. I 1429 gik hun dog mod Kong Karl 7,s ønske og skabte sin egen hær. Hun blev anholdt og solgt til englænderne og i 1431 blev hun dømt for kætteri. Retssagen blev ført i Rouen, og den 30. maj 1430 blev hun brændt på bålet på byens plads, Place du Vieux-Marché. I dag er der rejst et stort kors på det sted, hvor man mente, at bålet var anbragt. På pladsen har man desuden bygget en kirke til minde om den voldsomme begivenhed, hvor udformningen af kirkens tag er inspireret af flammer.

Rouen er i dag en af de store universitetsbyer i Frankrig, hvilket giver en helt særlig stemning. Byen har desuden bevaret mange af sine historiske bygninger, som bestemt er et besøg værd, når man er på ferie i Rouen. Heriblandt kan nævnes de smukke kirker Notre Dame, Saint-Ouen og Saint-Maclou, det imponerende ur med en mekanisme fra det 14. århundrede, justitspalæet og Jeanne d'Arc Tårnet, hvor Jeanne d'Arc sad fængslet under retssagen i 1431. 
Ja, historiens vingesus er i den grad tilstede i Rouen og dens gamle bydel, og selvom byen er langt mindre hektisk end eksempelvis Paris, findes her også den mængde af spændende butikker og gode restauranter, som man forventer sig på en storbyferie.

Kystbyen Mers-les-Bains

Kystbyen Mers-les-Bains er beliggende i den nordfranske region Picardie ud mod den Engelske kanal. Byen ligger for foden af en af Europas største kalkklipper lige ved floden Bresle, der naturligt afgrænser Picardie med naboregionen Normandiet, og har 1 km badestrand med småsten og ved lavvande sandstrand. Byen er næsten vokset sammen med nabobyerne Eu og Le Tréport, og til sammen er disse søsterbyer kendt som les trois villes soeurs – altså de tre søsterbyer.

Oprindeligt var her blot en gammel fiskerby, som med tiden og togets ankomst voksede til en vellidt badeby på toglinjen mellem Paris og Tréport. Hele parisiske familier tog den tre timer lange togtur for at nyde godt af havet og den friske luft. Mange af disse familier endte med at købe en grund og bygge sommerboliger heroppe. Jules Verne kom her i sin ferie med familien. Store dele af den ældre by blev således bygget dengang sidst i det 19. århundrede, hvor en badeferie ved havet havde sin storhedstid i klassisk forstand med picnic-kurv og parasoller og de første modeller af badedragten, der blev vist frem. Og som resultat deraf finder man ca. 300 flotte villaer i byen, der i dag vedligeholdes og restaureres efter alle kunstens regler og uden brug af syndige moderne materialer som plastik. Selve esplanaden ligner en smuk mosaik med farvede husfacader med detaljer fra den charmerende arkitektoniske retning Belle Époque – altså den skønne tid fra omkring år 1900.

Området er oplagt til vandreture langs med kystlinjen ved den smukke esplanade, og i retning mod den berømte kalkklippe kan man besøge Art-deco kirken Saint Martin. Længere oppe finder man statuen Notre Dame de la Falaise, der troner 92 meter over byen og giver en utrolig udsigt til landskabet og havet nedenfor, hvilket den har gjort siden 1878. 

Mandag morgen finder man marked i byen, hvor der kan handles fødevarer og andre handelsvarer. Torsdag morgen er der atter marked i byen, dog primært fødevarer. Havet ud for byen er desuden en foretrukken bølge for windsurfere.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her