Rejser til Les Sables d'Olonne

Les Sables d'Olonne er en populær badeby ved Atlanterhavet, der måske primært er kendt for det farefulde enmands-kapsejlads, der hvert fjerde år udgår fra byen og går jorden rundt. De mange sandstrande, den urørte natur, de små havne og byens leben forklarer hvori populariteten ligger. Særligt er den populær blandt familierne, der her finder et sandt ferieparadis.

Byens udvikling

Da Middelalderen er ved at nå sit endeligt, opstår byen Les Sables d'Olonne. Den vokser hurtigt rent økonomisk takket være en strategisk position for handel fra sine havne. Herfra udgår både med vin og salt, mens landbruget i indlandet dér bidrager til folks velstand. Under Louis den XI, i 1472, bliver byens havn Frankrigs primære handelshavn. I den anledning opfører kongen befæstninger, der skal beskytte havnen, og disse ses stadig den dag i dag. Da der i det 19. århundrede sker en nedgang i produktiviteten, går det dog ikke ud over byens økonomi, der nu holdes oppe af turisme. Turismen bidrager til, at man lader opføre to kasinoer, kurbadeanstalter og mange hoteller - alt sammen beregnet til eliten af det 20. århundrede. Havnen bliver også moderniseret, og hvor der før var fiskere og fragtbåde, er der nu lystbådehavn. Der opføres også store skibsværfter, der får internationalt ry, og med jernbanen i 1866 bliver byen endelig turistmagnet.

Handelsliv og underholdning

Byens centrum består af flere arkitektoniske perler, samt en del religiøse perler. Heriblandt ses flere kirker, kapeller og velbesøgte kirkegårde. endelig er der også mulighed for at gå på museum, hvis man får brug for lidt input. Byen har desuden flere supermarkeder og butikker. For de mndste er der en zoologisk have, der er værdsat for sin store diversitet af dyr og de mange opvisninger. I byen finder man også markedsplads ved Les Halles, der er åbent hver morgen. Ud over dette traditionelle marked findes flere mindre markeder i byens kvarterer sommeren igennem. Og som en havne- og badedestination kan man naturligvis komme på bådudflugt og således sejle i fiskerens fodspor og få en forsmag på, hvad der venter solosejlerne i Vendée Globe.

Sandstrande, natur og Vendée Globe

Ved Les Sables d'Olonne er der flere sandstrande at vælge i mellem - fra overbefolkede strande til mindre befolkede strande. Området er et paradis for surfere, der ynder at ride på bølgerne i solnedgangen. Den uberørte natur, der omgiver byen og strandene, byder på interessante beskyttede sumpområder og frodig natur. Byen er primært kendt for det såkaldte “Vendée Globe”, som er et solo-havkapsejlads, der starter og slutter i Les Sables d'Olonne og i mellemtiden går verden rundt mellem isbjerge og vilde vinde. Løbet sejles non-stop og uden assistance og finder sted hvert 4. år - almindeligvis med start i begyndelsen af november og afslutning i februar. Vendée Globe giver anledning til nogle dages festivitas. Løbet blev grundlagt i 1989 og har til dato kun mistet én deltager, canadieren Gerry Roufs, som forsvandt under sejladsen i 1996-1997.
 

Læs mere om Les Sables d'Olonne

Rejsemål i Pays de la Loire

Find rejsen til Pays de la Loire her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér