Afbudsrejser til Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence-Alpes-Côte d'Azur i det sydlige Frankrig er et af verdens mest populære rejsemål, og regionen er også blandt danske livsnyderes favoritrejsemål. Gode flyforbindelser til blandt andet lufthavnen i Nice betyder, at du har gode muligheder for at finde en billig afbudsrejse til dette smukke hjørne af Frankrig.

En ferie i Provence-Alpes-Côte d'Azur byder udover mange solskinstimer også på et næsten overvældende udvalg af smukke seværdigheder og udflugtsmål. Benytter du muligheden for at supplere din afbudsrejse med en lejebil, har du således mulighed for at opleve alt fra fascinerende romerske bygningsværker til spektakulære naturscenerier. Dertil kommer naturligvis de skønne strande, vinene og de mange kulinariske oplevelser, som for mange besøgende er essensen af Sydfrankrig.

Er du på udkig efter en billig restplads til Provence-Alpes-Côte d'Azur, bør du overveje at bestille en af vores fleksible pakkerejser. Udover den billige flybillet får du så også indkvartering på unikke, håndplukkede hideaways, hvor du vil opleve ægte fransk middelhavs-atmosfære. VI benytter kun hoteller med gode anmeldelser.

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og vi finder hurtigt de bedste priser på restpladser og afbudsrejser til Provence. Du kan vælge mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger så efter de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavpris - og kombinerer dem med vores håndplukkede hoteller i Provence med gode anmeldelser. Du får din afbudsrejse som en pakkerejse, der er sikret af rejsegaranti. Du kan endda tilføje billeje eller transfer til din bestilling, så alt er på plads hjemmefra. God tur!

>> Læs mere om vores rejser til Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Læs også om ferieboliger i Provence her

Kort over Provence og Côte d'Azur

Populære hoteller i Provence og Côte d'Azur

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
9,0
Fabelagtigt
3786 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Menton
8,9
Meget godt
803 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Mougins
8,5
Meget godt
12 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information om Provence

Jeg har her samlet nogle få fakta og informationer om Provence, såsom klima og vejr, geografi og departementer, sprog og natur og de vigtigste byer. Hvis du har lyst til at finde mere inspiration til din rejse til Provence, anbefaler jeg dig at læse vores rejseinspirations-blog, hvor du kan finde spændende artikler om Provence.

Klima og vejr

Som med alle andre lidt større regioner varierer klimaet meget alt efter, hvor du befinder dig henne i Provence - hvad enten det er bjerg, dal, slette eller kyst - men størstedelen af regionen har et typisk mediterrant klima med varme, tørre somre, milde vintre med kun lidt sne og frost, og masser af solskinstimer. Om vinteren kan vejret dog påvirkes en del af den berygtede Mistral-vind, som huserer i store dele af Sydfrankrig, og som får det til at føles koldere end temperaturerne umiddelbart angiver.

I områder med mange bjerge og højt terræn, herunder højtliggende dale, såsom i Alpes-de-Haute-Provence og Vaucluse, er der et alpint klima med væsentligt lavere temperaturer om vinteren og mere nedbør (som nogle steder kan falde som sne).

De varmeste måneder er juli og august med en højeste gennemsnitstemperatur på 28 grader (og en laveste gennemsnitstemperatur på 17 grader), efterfulgt af juni med en højeste gennemsnitstemperatur på 26 grader (laveste gennemsnitstemperatur 14 grader) og september med en højeste gennemsnitstemperatur på 25 grader (laveste 14 grader). Månederne december og januar er de koldeste måneder i Provence med højeste gennemsnitstemperatur på 10 grader og laveste gennemsnitstemperatur på henholdsvis 3 grader og 1 grad.

Oktober er den mest regnfulde måned i året i Provence med gennemsnitligt 76 mm, efterfulgt af november med 69 mm og december med 66 mm. Juli med gennemsnitligt 11 mm og juni med gennemsnitligt 24 mm er de måneder i året med mindst nedbør i Provence, mens det for nogen vil være en overraskelse, at februar gennemsnitligt har en smule mindre nedbør end august (med 32 mm overfor augusts 34 mm).

Geografi, indbyggere og departementer

Provence - eller Provence-Alpes-Côte d'Azur, som den formelt hedder på fransk - ligger i det sydøstligste hjørne af Frankrig med grænse op til naboregionen Languedoc-Roussillon i vest, Rhône-Alpes mod nord, Italien mod øst og Middelhavet mod syd. Med sine 31.400 kvadratkilometer er den den syvende-største region af Frankrigs i alt 26 regioner.

Regionen har 6 departementer, som nogenlunde svarer til det, vi i Danmark kalder (eller rettere kaldte) amter med en folkevalgt forsamling kaldet conseil général.

De seks departementer er: Alpes-de-Hautes-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes, Var og Vaucluse, hvoraf departementet Bouches-du-Rhône med sine omkring 1.917.000. indbyggere er den mest befolkningsrige del af regionen, mens departementet Hautes-Alpes med sine 133.000 indbyggere er den mindst befolkningsrige del af regionen.

Arealmæssigt er Alpes-de-Haute-Provence det største departement i Provence med 6.925 kvadratkilometer, mens Vaucluse med sine 3.567 kvadratkilometer er den arealmæssigt mindste af Provences departementer.

I alt er der omkring 4.960.000. indbyggere i hele Provence.

Sprog

Provençalsk, også kendt som langue d'oc, var vidt udbredt i Provence indtil begyndelsen af det tyvende århundrede, hvor den franske regering besluttede sig til at erstatte de regionale og lokale sprog i Frankrig med fransk og derfor lancerede en række omfattende - og i sidste ende meget effektive - sprogprogrammer, som havde til hensigt at få indbyggerne i Provence til at tale fransk.

Idag er det kun et mindretal i Provence (anslået omkring en halv million mennesker), som taler provençalsk på regelmæssig basis, og af disse er størstedelen ældre, selvom der stadig undervises i provençalsk på skoler og universiteter i regionen.

Provençalsk er et occitansk (dvs. gallo-romansk) sprog, som ejer fællestræk med katalansk, og som har en række lokale variationer, såsom vivaro-alpin, der tales i Alperne, og Niçard, der tales i Nice.

Vigtigste byer i Provence

Marseilles

Marseilles, beliggende i departementet Bouches-du-Rhône, i den nordlige del af Løvebugten (Golfe du Lion), er ikke bare Provence-regionens hovedstad og økonomisk/kommercielle centrum med sin centrale placering ved Middelhavet og sine mere end 850.000 indbyggere, men også Frankrigs andenstørste by, kun overgået af hovedstaden Paris.

Nice

Nice er - med sine 346.000 indbyggere - den femtestørste by i Frankrig og den andenstørste franske by ved Middelhavet. Med øgenavnet Nice la Belle (Nice den smukke), dens fantastiske klima året rundt, dens skønne beliggenhed ved Middelhavet - og dens spændende forhistorie og kulturelle arv - er det blevet én af de mest besøgte og populære byer i Sydfrankrig.

Toulon

Toulon, der er hovedstad i Var-departementet, er den fjerde-største franske by ved Middelhavet efter Marseilles, Nice og Montpellier, og er især kendt for sin fiske-industri, sit skibsbyggeri, sin vinfremstiling, sin tobaks- og papirindustri, og for at være hjemsted for den franske middelhavsflåde.

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence, beliggende i Bouches-du-Rhône-departementet, omkring 32 kilometer nord for Marseille, er mest kendt for sin fortid som et betydningsfuldt kulturcenter i 1100-tallet og for at være det sted, hvor maleren Paul Cézanne boede og malede i perioder af sit liv, og hvor den berømte forfatter Émile Zola voksede op.

Natur

Frankrig har kun seks nationalparker; men halvdelen af disse, dvs. tre styk, befinder sig i Provence. Regionen har også fire meget forskellige regionale naturparker eller naturreservater (kaldet Parcs naturels régionaux på fransk), foruden tre af de i alt syv biosfære-reservater i Frankrig, som er anerkendt af UNESCO.

Provence har en lang række kendte bjerge, bjergkæder og floder, hvoraf Rhône-floden, Verdon-floden og Var-floden er de mest kendte, mens De maritime Alper, Chaîne des Alpilles og Massif des Maures er blandt de vigtigste bjergkæder i regionen.

Mens de højeste bjerge i Provence befinder sig i De maritime Alper på grænsen til Italien, så er det mest berømte bjerg i Provence af en mere beskeden størrelse, nemlig Montagne Sainte-Victoire på 1011 meter, beliggende på grænsen mellem Bouches-du-Rhône departementet og Var departementet. Bjerget hænger - i malerisk forstand - i et ukendt antal af stuer rundt omkring i verden, idet det mange gange blev malet af den verdensberømte maler Paul Cézanne, der boede i nærheden af bjerget.