Rejser til Antibes - Juan Les Pins

Antibes og Juan Les Pins, som ligger på hver sin side af en lille halvø mellem Cannes og Nice, udgør tilsammen et af Den Franske Rivieras mest populære rejsemål, og det er nemt at forstå hvorfor. I Antibes, som blev grundlagt af grækerne i oldtiden, emmer de brostensbelagte gader af romantisk charme, mens du i den nyere bydel Juan les Pins finder alt det, du kan ønske dig af en behagelig og afslappende ferie med fristende butiks- og natteliv samt ikke mindst badestrande. Det da også først og fremmest den cirka 25 kilometer lange middelhavskyst omkring byen med dens talrige indbydende sandstrande, der for de fleste besøgende er den virkelige attraktion her.

Strande i kilometervis

I højsæsonen summer Antibes - Juan Les Pins af liv, ikke mindst på strandene. Rejser du hertil for at slappe af ved det krystalklare hav, er det især siden med Juan Les Pines ud mod Golfe Juan, der er interessant. Her kan du vælge fra et dusin forskellige strande, der inkluderer både sand- og stenstrande. De fleste af dem har gode faciliteter med for eksempel brusere og toiletter. Ofte tilbydes der ligeledes mange vandsportsaktiviteter. Du kan dog også finde små, mere fredelige badevige, specielt når du bevæger dig ud mod halvøens spids, Cap d'Antibes.

Selv hvis du ikke trænger til en dukkert, kan det stærkt anbefales at gå en tur ud ad den såkaldte Sentier de Tirepoil langs kysten ad Cap d'Antibes. Det er en meget naturskøn sti med fantastiske udsigter tilbage mod Antibes og udover havet. Undervejs kan du spotte nogle af de imponerende rigmandsvillaer oppe på bakkerne. Sæt ligeledes gerne lidt tid af til at gå op til Fort Carré fra det 15. århundrede, der ligger lige nord for Antibes' store lystbådehavn. Her sad Napoleon Bonaparte kortvarigt fanget under den franske revolution, og den stjerneformede borg blev brugt som skurkens fæstning i James Bond filmen, Never Say Never Again.

Kultur og kunst

Hvert år i juli måned afholdes den store festival Jazz à Juan, som siden 1960 har lokket nogle af genrens største navne til Antibes - Juan Les Pins såsom Louis Armstrong, John Coltrane og Miles Davis. I dag er festivalen stadig en unik chance for at opleve både stjerner og nye, lovende navne. Ikke mindst er det en særlig oplevelse, da flere af koncerterne afholdes udendørs med havet i baggrunden.

Det er ikke kun jazz-musikere, som i tidens løb har yndet at rejse til Antibes - Juan Les Pins. Også berømte kunstnere som spanske Pablo Picasso kom her for at lade sig inspirere af de smukke omgivelser. Er du den mindste smule kunstinteresseret, bør du da også lægge vejen forbi Picasso Museet, der har til huse i det smukke Château Grimaldi.

Læs mere om Antibes - Juan Les Pins

Rejsemål i Provence og Côte d'Azur

Find rejsen til Provence og Côte d'Azur her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér