Rejser til Apt

Den lille by Apt ligger på en høj med udsigt over klassiske Provence landskab og bjergene.Vi befinder os centralt i Provence den lille by er yderst karakteristisk med lokal atmosfære. Book din rejse til Apt i Provence med Escapeaway i dag!

Apt har omkring 12.000 indbyggere, så der er ikke tale om en lille landsby. Det er dog alligvel en form for hyggelig landsbystemning, der hersker i den gamle bydel, Vieille Ville. Her kan du gå på opdagelse i smalle, brostensbelagte gader blandt gamle, rustikke stenhuse og slå dig ned på små pladser med smukke fontæner under store, skyggefulde platantræer for at betragte livet på boulebanen eller nyde en kop kaffe på en café.

Den charmerende gamle bydel er koncentreret omkring domkirken, Cathédrale Ste. Anne, som stammer fra det 11. århundrede. Det er dog ikke den eneste seværdighed i Apt, der er værd at besøge. Maison du Parc Naturel Régional du Lubéron, som er et museum indrettet i et gammelt palæ, er et interessant sted at blive lidt klogere på områdets muligheder, inklusiv de forskellige vandreruter. 

>> Læs også om rejser til Aix-en-Provence

Udflugtsmuligheder fra Apt

Med sin beliggenhed i hjertet af den store nationalpark, Parc Naturel Régional du Lubéron, der breder sig mellem de to store bjergkæder Plateau de Vaucluse og Montagne du Lubéron, er Apt således også et godt udgangspunkt for en ferie med udendørsaktiviteter i naturskønne omgivelser.

Vandreruten GR9 (Grande Randonnée) går for eksempel lige gennem Apt. Følger du ruten mod nord, støder den til sidst mod GR6, der går mellem Villars og St Saturnin-les-Apt. Er du lidt mindre ambitiøs, findes der dog også adskillige kortere PR-ruter i området (Petite Randonnée). Udover vandring er det populært at leje en cykel. Der er både familievenlige ruter, som for eksempel cykelruten Luberon en Vélo, der løber mellem Cavaillon, Apt og Forcalquier. Ruten er lagt, så der ikke er for mange svære stigninger, og undervejs passerer du idylliske landsbyer og betagende landskaber. Er du på udkig efter mere seriøse udfordringer på cykel, kan du eventuelt prøve kræfter med det berømte Mont Ventoux. 

Undervejs på dine ture rundt i egnen, kan du besøge andre idylliske middelalderbyer og opleve smukke blomstrende lavendelmarker. Til lidt de længere udflugter (i bil) har du en stribe af Sydfrankrigs mest interessante byer inden for rækkevidde såsom Aix-en-Provence, Arles og Avignon.

Kendt for den gode smag

Apt er en af de franske byer, som kan bryste sig af at være et "Sites Remarquables du Goût" (et sted med fremragende smag). Det er blandt andet byens produktion af kandiserede frugter, fruit-confits, som har sikret den eftertragtede klassifikation. Vil du opleve udvalget af disse og mange af egnens andre delikatesser, bør du besøge det store marked, som afholdes lørdag morgen på Place des Martyrs de la Résistance. Det er et af regionens meste populære markeder og tiltrækker hver uge et hav af handlende fra nær og fjern.

Ligesom det er i den gamle bydel, du finder det mest interessante butiksliv, er det her de fleste restauranter og caféer ligger i Apt. Her er der rig mulighed for at fordybe sig i det lokale køkkens herligheder. Det er ikke uden grund at Provence er kendt som et af verdens bedste gastronomiske rejsemål. Til selvforplejning og de andre daglige fornødenheder findes der et fornuftigt udvalg af supermarkeder i Apt. 

Sådan booker du en billig rejse til Apt med Escapeaway

Vælg først om du vil rejse til Apt fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Apt med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om ferieboliger i Provence her
>> Se de spændende forslag til kør selv-ferie i Provence

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Apt