Rejser til Avignon

Avignons fornemme historie er svær at overgår. Den gamle Pavestad byder på en smuk og intakt middelalder bykerne, omringet af den imponerende ringmur. Book din rejse til Avignon med Escapeaway i dag!

Pavernes by, Avignon, er bestemt en udflugt og et ophold værd for enhver, der vil opleve Provence og det bedårende Sydfrankrig. Byen har ca. 90.000 indbyggere og omringet af en historisk bymur, som vidner om historiens vingesus. Byen er nem at finde rundt i trods de små middelalderlige gader. Byen tilbyder en masse spisesteder, fortovscaféer og -restauranter.

Pavebyen Avignon byder på historie og en unik stemning bag de store bymure. Verdens største gotiske bygningsværk, Palais des Papes (Pavernes palads), hvor paverne havde residens fra 1307 til 1378, er alene rejsen værd. Men det er Avignons bymidte også med sine mange middelalderlige gader og stræder, der hvert år i juli fyldes med gøglere, akrobater og gadekunstnere, når byen afholder den verdensberømte teaterfestival, Le Festival d'Avignon. Avignon har ca. 90.000 indbyggere og er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

>> Læs også om rejser til Nice her

Inspiration og fakta

Det hyggelige Avignon er karakteriseret af dejlige små gader fyldt med specialiseret forretninger, fortovscaféer, grønt torve og meget andet. Avignon kommer især til live i juli, hvor byen er vært for en teaterfestival. Kunstnere fra hele Europa mødes her i Avignon i juli for at udføre deres længe indøvet og til mange tider højest abstrakt og alternative teater. Teaterkunst og generelt kunst er yderst dyrket i Avignon. Man kan besøge byens kendte pavepalads som indeholder en lang række antikke malerier af kendte kunstnere fra fortiden.

Med den smukke udsigt over Rhône floden kan I nyde en dejlig dag ved at gå og blive betaget af byens mange indtryk. Om det er fra de mange fantastiske små butikker der ligger på smalle, romantiske gader, eller det er det er den smukke kunst de mange dansere, malere, skuespillere og meget andet udøver, du vil med garanti blive betaget. Slut den dejlige dag af med et glas fransk vin fra området, eller måske en café latte imens I spejler jer i den rolige flod.

Området omkring Avignon

En rejse til Avignon er oplagt, hvis man gerne vil have et fast udgangspunkt for sin ferie, men med mulighed for at udforske området. Fra Avignon er der eksempelvis kun ca. 40 km til den smukke romerske by, Arles. Ligeledes ligger byen ved porten til det store vindistrikt Côtes du Rhône med byen Orange som centrum i Châteauneuf-du-Pape, hvilket betyder en afstand på omkring 20 km fra Avignon. Så vil du opleve Provence, er Avignon bestemt en udflugt og et ophold værd.

Seværdigheder

Den bedste måde at udforske Avignon er ved at spadsere gennem byens labyrintiske middelalderlige gader. Mange af gaderne har fået deres navne fra kroer, eller fra fag, såsom rue du Chapeau Rouge, rue des Fourbisseurs (skærsliberen), rue du Vieux Sextier (klokkeren) og rue des Teinturiers (farveren).

Udenfor bymidten finder man rue Joseph Vernet, som er en omvej værd på grund af Avignons mest stilfulde butikker, gamle hoteller, hyggelige gårde og haver. Katedralen, Notre-Dame des Doms, ligger en kort gåtur forbi Palais des Papes. Katedralen, der primært besøges af lokale, er omgivet af Rocher des Doms, som er en charmerende offentlig park med en storslået udsigt over byen og Rhônefloden.

Mange rejser også til Avignon for et opleve de mange, interessante museer. Mest bemærkelsesværdigt er Musée Angladon, som viser Jacques Doucets private samling, herunder værker af Modigliani og Van Gogh. Man kan få et overblik over byens museer på et kort, som man kan få gratis på turistkontoret. Her kan man også få et gratis adgangskort, som giver 20% rabat på transport, og prisreduktioner på forskellige seværdigheder efter den første adgangsbillet er købt til fuld pris. Deltagende museer og attraktioner omfatter Musée Calvet, Musée Vouland, Musée du Petit Palais, Palais des Papes og Pont St Bénézets. Passet er gyldigt i to uger for et ubegrænset antal besøg for indehaveren og dennes familie.

Byen er omgivet af en fæstningsværk af middelalderlige vægge, og Rhônefloden løber nord og vest for byen.

I den nordlige del af byen finder man Palais des Papes og Pont St. Bénézets, forbundet af Place du Palais, som leder ind til det centrale torv, Place de L’Horloge, som man finder et lille stykke mod syd. På denne plads finder man det imponerende rådhus og operahuset, dekoreret med statuer af Corneille og Molière.

Hovedgaden, rue de la République, bliver til Cours Jean Jaurès, når den nærmer sig de sydlige bymure og banegården. Mod øst finder man flere shoppinggader og en masse tillokkende restauranter og caféer.

Historisk bycentrum 

Den kendte sang ”Sur le Pont d’Avignon” har sit navn fra den berømte halve bro Pont Saint-Benezet, der går ud i Rhônefloden. Broen er en anden af de mange seværdigheder, som Avignon har at byde sine gæster på. Foran pavernes palads ligger der en smuk plads, som flere restauranter bruger til udeservering om sommeren. Kun et par hundrede meter fra paladset kommer man til Place de l'Horloge, der er omkranset af mange fortovscaféer og restauranter. På pladsen kan man desuden opleve forskellige aktiviteter og markeder - alt efter årstiden.
 
Ud fra Place de l'Horloge går forskellige gader, hvor man kan shoppe og finde flere hyggelige restauranter. Det kan være svært at finde parkeringsmuligheder i bycentrum. Dog ligger der et stort parkeringshus i forbindelse med shoppincenteret, Les Halles, ved Place Pie. Ellers er der betalingsparkering flere steder langs bymuren. 

Pavepaladset – Palais des Papes

Når man rejser til Avignon kan man ikke undgå at bemærke dette enorme bygningsværk, som dominerer byen. Den enorme gårdsplads huser caféer og restauranter, og danner også rammen om Avignons festival, og fra bygningerne kan man nyde en vidunderlig udsigt. Slottet blev bygget over 30 år, i løbet af tre pavers regeringstid; Benedikt XII, Clément VI og Innocent VI. Slottet består reelt af to bygninger; det gamle palads (1334-1342) som er bygget på ordre fra Bededikt XII, og det ekstravagante nye palads (1342-1352) bygget af Clément VI. Her finder man en enorm mængde af udsøgt arkitektur, som dækker omkring 15.000 m² og derved overskygger byens øvrige bygninger.

Udvendigt er slottet køligt og uvenligt, med en ujævn facade og opskårne vinduer. I modsætning hertil står interiøret beriget med freskomalerier af de italienske kunstnere, Matteo Giovannetti og Giovanni Luca, hvis værker overlevede branden, som ødelagde mange malerier og genstande i 1413. Det er værd at tage imod den audio-guidede tur, som følger med i indgangsprisen, og som fuldender følelsen, når man bevæger sig igennem labyrinten af værelser i slottet.

Pavens sovekammer er et af de smukkeste rum. På væggene kan man se freskomalerier af fugle og vinranker, mens gulvet er dækket af fliser fra det 14. århundrede, som blev opdaget ved undersøgelser i 1963. Religiøse temaer dominerer fresker i Chapelle St Martial og pavens forreste værelse, mens jagtscener præger passagen fra det gamle til det nye palads. Pavens festmåltider blev afholdt i Grand Tinel med paven siddende på en forhøjning. Guldtallerkner og elfenbensbestik blev brugt til at fortære bjerge af mad; en detaljeret oversigt registrerer forbruget af 118 køer, 1023 får, 60 svin, 1195 gæs, 7428 kyllinger – i alt 95000 kuverter serveret til en enkelt forsamling.

Musée du Petit Palais

Beliggende i den nordlige ende af paladset, blev det lille paladsmuseum bygget under kardinal Béranger Frédol mellem 1318 og 1320. Efter omfattende ombygninger gjorde pave Benoît det til sit hovedkvarter. I dag huser de 19 værelser en imponerende samling af kalkmalerier, skulpturer og italienske religiøse malerier fra det 13.-16. århundrede, herunder værker af Botticelli, Carpaccio og Giovanni di Paolo. ”Englens Bebudelse” af Sano di Pietro (1406-1481) er et af de mest bemærkelsesværdige malerier; englen med det gyldne hår rummer hele skønheden af en prærafaelitisk kvinde.

Pont St Bénézets – St Bénezets Bro

Sangen “Sur le pont d’Avignon” fra det 19. århundrede tiltrækker stadig besøgende til den berømte bro, som blev bygget på grund af en hyrdes himmelske vision og beslutsomhed. Broen spænder over to kanaler af Rhônefloden og øen i midten, Ile de la Barthelasse. Broen blev opført i årene 1177-85 og blev oprindeligt bygget i træ, og er blevet kontinuerligt genopbygget. Broen udgjorde den eneste passage mellem Middelhavet og Lyon, og var således et vigtigt knudepunkt for handel i middelalderen. Floden formåede dog at skylle broen væk en dag i midten af 1600-tallet. I dag er der kun fire af de oprindelig 22 buer og det lille St. Nicholas kapel tilbage. Dette fine romerske kapel er dedikeret til St. Nicholas er bestemt et besøg værd, og under billetkontoret ligger et lille museum, der indeholder historiske billeder af broen.

Rocher des Doms

Ramper fra Palais des Papes fører forbi Notre-Dame des Doms-katedralen til Rocher Des Doms, som er navnet på stedet for de første bosættelser i Avignon. På det klippefyldte område finder man nu en park, som blev anlagt i det 18. århundrede. I det 19. århundrede tilføjede man en sø og statuer af prominente figurer fra Provence, som f.eks. forfatteren, Felix Gras, og kunstnere Paul Sain og Paul Vaysan. I det 20. århundrede anlagde man terrasser, som byder på en smuk udsigt over Rhône, Pont St. Bénézets, Villeneuve-les-Avignon og Alpilles. Her finder man en skyggefuld idyl, som tiltrækker par og andre der flygter fra eftermiddagens varme.

Musée Louis Vouland

Louis Vouland (1883-1973) var en succesrig forretningsmand og kunstsamler, som testamenterede hele sit palæ fra det 19. århundrede til staten. Hans hjem blev åbnet som museum i 1982, og viser en samling af dekorativ kunst fra det 17. og 18. århundrede. Højdepunkter inkluderer fajance fra Vincennes og Sévres, og gobeliner fra Flandern, Aubusson og Gobelins. Et nydeligt te-stel i fajance fra Sèvres stjæler opmærksomheden; te-stellet tilhørte komtessen af Barry, en elskerinde til Louis XV.

Collection Lambert en Avignon

Denne enestående samling af mere end 350 moderne kunstværker, er at finde i Museum for Moderne Kunst. Samlingen har været udlånt af Yvon Lambert i over 20 år, og indeholder en meget sammenhængende samling af værker af førende kunstnere, herunder Cy Twombly, Sol LeWitt, Donald Judd, Niele Toroni, Jean-Michel Basquiat, Anselm Kiefer, Christian Boltansky, Nan Goldin og Douglas Gordon. To til tre midlertidige udstillinger præsenteres hvert år ved siden af den faste samling.

Musée Calvet

Museet ligger i et prægtigt palæ fra det 18. århundrede. Calvet museet viser en varieret samling af malerier og skulpturer fra det 15. til det 20. århundrede, som spænder lige fra arkæologi til finere kunst, og fra dekorativ til etnisk kunst.

Le Musée Angladon

Dette tidligere private hjem i hjertet af historiske Avignon, er nu et museum som huser en samling af kunstneriske mesterværker fra det 19. og 20. århundrede, blandt andet med værker af Degas, Van Gogh, Cézanne, Picasso og Modigliani.

Sådan booker du en rejse til Avignon

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Avignon. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Marseille eller Nice - eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Avignon, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Marseilles
>> Kør-selv ferie i Provence

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links

Hoteller i Avignon