Rejser til Bouc Bel Air

Byen nyder en skøn udsigt til det omgivende landskab takket være sin høje beliggenhed, og har flere udsigtspladser, hvorfra man bl.a. kan studere det lokalkendte bjerg Sainte Victoireved bjergmassivet l’Etoile. Set med turistens øjne, emmer byen af en yderst autentisk provencalsk atmosfære i de små stille gader.

Byens seværdigheder tæller fransk have-kunst

Set med turistens øjne, emmer Bouc Bel Air af en yderst autentisk provencalsk atmosfære i de små stille gader. Når man alligevel er her, bør man se nærmere på den smukke Les Jardins d’Albertas, som er et historisk monument, der blev skabt af Marquis d’Albertas i det 18. århundrede. Det er en klassisk fransk have, der strækker sig over flere hektar sammensat af trapper, terrasser, vandveje, vandfald og damme og naturligvis flora i flere afskygninger – alt sammen yderst velholdt og velanlagt. Haven er åben for offentligheden hver eftermiddag sommeren igennem. Men også slottet Castrum de Buccumer seværdigt. Det blev bygget i det 8. århundrede for at modstå invasioner, og er i dag ejet af kommunen, som anvender det til forskellige arrangementer. Endelig rummer byen flere kirker og kapeller, der er en del af dens århundrede lange historie. Er man til keramik og lertøj, er der flere kunsthåndværkere i byen, som man kan afgive et visit.

Vandreruter og markedsdage

Bouc Bel Air nyder en skøn udsigt til det omgivende landskab takket være sin høje beliggenhed, og har flere udsigtspladser, hvorfra man bl.a. kan studere det lokalkendte bjerg Sainte Victoireved bjergmassivet l’Etoile. Hver tirsdag og søndag morgen er der marked i byen, og den anden søndag i måneden afholdes der antikvitetsmarked. Der er desuden flere vandrestier i området og fra kommunens egen hjemmeside kan man downloade et kort, der viser længde og faciliteter langs med ruterne.

Bouc Bel Air i dag

I dag har byen ca. 13.000 indbyggere, der lever et aktivt, velstillet og ganske fransk hverdagsliv med ivrige skolebørn, moderne udearbejdende mødre og ambitiøse fædre, der passer deres sportsaktiviteter, støtter byens kunsttiltag og deltager i øvrige lokale indslag som koncerter, cykelløb og åbningen af den seneste p-plads.

Bouc Bel Air er at finde mellem byerne Marseille, Gardanne og Aix-en-Provence i det sydlige Frankrig i et skovklædt og blomstrende område. Det ældste bycentrum er beliggende højt på toppen af en lille bakke – en bouc på lokal dialekt! Dette centrum kan dateres tilbage til det 7. århundrede, hvor man lagde den første byggesten til byen på ganske traditionel provencalsk vis, nemlig med en slotsborg på toppen, der udgjorde et fremragende forsvarsværn og udkigspost.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Bouc Bel Air