Rejser til Cannes

Filmfestival, champagne og fest - alt forenes i Cannes på Den Franske Riviera. Kom og oplev atmosfæren på de statelige hoteller ud til strandpromenaden, eller nyd festlighederne fra en solstol på stranden. Book din rejse til Cannes med Escapeaway i dag!

Byen Cannes er en af de mest kendte byer i Frankrig. Cannes ligger på den Franske riviera, sammen med byer som Nice og Monaco. Der bor ca. 70.000 mennesker i Cannes, men der er flere turister i byen end indbyggere. Rejser til Cannes er specielt populære i forbindelse med Cannes filmfestivalen, som bliver holdt hvert år og tiltrækker de største filmstjerner fra hele verden, men middelhavsbyen kan også byde på meget andet som for eksempel shopping i verdensklasse, dejlige strande og mange gode muligheder for interessante og underholdende udflugter i området.

Når der er brug for lidt afveksling fra sol og strand, er der rig mulighed for at bruge lidt tid på bylivet. Ud over alle de store mærkevarebutikker, kan det anbefales at se nærmere på butiksgaden Rue Hoche, hvor man foruden mange butikker af forskellig slags også kan finde Galleries Lafayette og Monoprix. Det er også her i Cannes' gamle bydele små krogede gader, at der kan findes mange hyggelige restauranter.

Vil man se nærmere på nogle af de andre byer ved kysten, kan det være en god idé at tage toget, så man slipper for trafikken og ikke skal bruge tid på at finde en parkeringsplads. Her er der endnu flere spændende butikker at besøge for ikke at tale om de verdenskendte muséer i området.

Når man rejser til Cannes, kan en dagstur til øerne Île Saint Marguerite eller Île Saint-Honorat også anbefales. Sejlturen tager kun omkring 20 minutter og det kan være en dejlig afveksling fra bylivet at komme ud på havet og mærke havbrisen. Der er ikke mulighed for overnatning på øerne, og det anbefales, at man selv køber ind til en picnic på forhånd eller i kiosken på kajen.

Langs hele den verdensberømte strandpomenade, La Croissette, ligger det ene strandetablissement efter det andet, mange af dem med restauranter af høj kvalitet side om side med udlejning af solstole og parasoller (husk at det kan være en god idé at reservere sin plads på stranden fra den ene dag til den anden i den travleste højsæson). Foretrækker man et ophold på en offentlig strand frem for en af de private, eller skal man bare have en hurtig dukkert, kan det anbefales at finde Plage Ecrin modsat byen, imod Palm Beach Casino og efter den nye havn (Port Pierre Canto). Her er der nemlig fin sandstrand og fri adgang.

Velkommen til Frankrig med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Cannes og andre rejsemål i Provence hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan vælge at bestille en pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil eller transfer t/r fra lufthavnen, eller blot booke dit hotel hos Escapeaway hvis du selv vil arrangere din rejse til Cannes. Du finder mere information om alle rejser i søgemaskinen, her kan du også se flyafgange og tider fra lufthavne som f.eks. København, Billund, Aalborg og Hamborg lufthavn. Vi tilbyder afrejse dagligt året rundt og du bestemmer selv i hvor mange dage du vil holde ferie da vi har valgfri afrejsedato og rejselængde på alle rejserne til Provence.

>> Læs også om rejser til Saint-Tropez
>> Læs mere om kulturrejser til Provence

Hoteller i Cannes

Populære hoteller i Cannes

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Cannes
8,7
Meget godt
632 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Cannes
9,4
Fabelagtigt
838 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Cannes
9,3
Fabelagtigt
979 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Cannes har jeg samlet lidt informationer og fakta om rejsemålet i en lille rejseguide om området. Vil du have mere inspiration så vil jeg anbefale dig at kigge forbi bloggen hvor vi skriver om erfaringer fra egne rejser til Frankrig. HEr kan du bla. læse om emner som den lokale mad og vin, om kulturlivet, om den dejlige natur og de mange strande, om vejret når du rejser, du kan finde tips om udflugter og læse om de største seværdigheder og meget mere...

Cannes summer af liv det meste af året, hvor besøgende i alle aldre tiltrækkes af den helt særlige blanding af middelhavsstemning og internationalt stjernestøv, som den verdenskendte filmfestival kaster af sig. Hvert år rejser berømtheder i stimer til Cannes i det sydlige Frankrig, som for en tid bliver mere glamourøs end Hollywood. Men har byen andet end den farverige filmfestival at byde på?

Sydfrankrig og ikke mindst området ved Côte d'Azur virker som magnet på de rige, de kendte og de smukke. Og hvert år når der er filmfestival er Cannes og den Franske Riviera ekstra hot - byen er jo vært for Europas vigtigste filmbegivenhed, når den Gyldne Palme, på fransk Palme d'Or, skal uddeles.

Og det er nok ikke nogen tilfældighed, at det netop er filmfestivalen i Cannes, som er blevet det helt store internationale tilløbsstykke. Ud af de hundredevis af filmfestivaler, man finder rundt i byerne i Europa og resten af verden, skiller Cannes Film Festival sig markant ud som den mest prestigiøse - den eneste filmfestival, der nyder større berømmelse, er vel Oscar-uddelingerne i Hollywood.

For filmentusiaster er Cannes det rette sted at være nu, og mon ikke de fleste kan genkende fascinationen ved at se nogle af de berømte filmstjerner i virkeligheden? Og så har Cannes og resten af rivieraen også utroligt meget andet at byde på.

Fremragende klima

Vejret på den Franske Riviera er fortrinligt: Tørt og med masser af sol, og her i foråret endnu ikke for varmt. Lige nu er nok den smukkeste årstid på de kanter med masser af grønne områder, træer med nyudsprungne lysegrønne blade og blomster i fuld flor. Selv om natten holder temperaturen sig omkring de 13-14 grader - og om dagen ligger den omkring 20 grader.

Middelhavsklimaet er helt sikkert medvirkende til, at byens filmfestival er blevet så populær - og det var ikke dumt at lægge den lige nu i foråret, hvor byen viser sig fra sin bedste side. Byens placering lige ud til vandet gør bare vejret endnu mere attraktivt - du kan nyde det på stranden eller tage dig en dukkert.

Og fremragende fiskeretter

Med Middelhavets klima kommer også de gode råvarer og masser af frisk fisk og naturligvis vin i verdensklasse. Når livet skal nydes, er god mad og drikke en vigtig del af pakken. Og den mad, du får serveret på restauranterne i det sydlige Frankrig, er bestemt af høj kvalitet.

Den kan man jo så nyde på en restaurant med udsigt over havet, mens solen langsomt går ned i baggrunden.

Prisniveauet kan til gengæld ligge i den højere ende af skalaen i Cannes, som jo har nok af velhavende feriegæster og filmstjerner at tage hensyn til. Men tag lidt længere ind i landet og nyd den dejligt mættende franske bondekost. Her er mange muligheder fra det helt exceptionelle til det mere almindelige.

Restauranter i Cannes

Cannes er generelt en rigtig hyggelig lille by. Dette kommer også til udtryk når man spiser på en af de utroligt mange restauranter som ligger i Cannes. Vælger man at spise tæt på havnen har de fleste restauranter et gennemgående tema som hedder fisk og skaldyr. Da Cannes er en lille havne/fiskerby er netop deres fisk og skaldyrsretter også helt i top og er et must hvis man kan lide alt godt fra havet.

Tager man lidt længere ind i byen, på et af de mange restauranter som ligger på de utroligt smukke og charmerende smalle gader, kan man sagtens få en god bøf eller andet kød som ikke har svømmet rundt i havet.

Mange af de restauranter som ligger tæt på vandet, er desværre også turistfælder som man helst skal holde sig fra, med mindre man er tilfreds med en bøf og nogle pomfritter. Tager man på en af de mange andre, mere autentiske restauranter kan man for stort set samme beløb få et rigtigt godt måltid mad og der er ikke mindst en bedre og rigtig hyggelig stemning.

Filmfestival

Den Internationale Film Festival blev oprettet på initiativ af Jean Zay, minister forundervisning og Fine Arts, som var ivrig efter at etablere en international kulturel begivenhed i Frankrig, som en rival til Venedig Film Festival.

Den første udgave af festivalen blev oprindeligt sat til at skulle blive afholdt i Cannes i 1939 under forsæde af Louis Lumiére. Men det var først et år efter krigen sluttede, at det endelig skete, den 20. september 1946. Det blev efterfølgende afholdt hvert år i september - undtagen i 1948 og 1950 - og derefter hvert år i maj fra 1952 og fremefter.

Hvert år strømmer alle de største filmstjerner til festivalen for enten at deltage eller bare for at blive set. Mange andre stjerne såsom sangere tager også til Cannes netop i denne periode for at feste med alle de andre kendte. De store stjerne holder enten til på et af de mange dyre hoteller som ligger i Cannes eller også bor de på nogle af de mega store yachts som stjernerne ejer eller lejer.

Mange af de store stjerner tager selvfølgelig dertil for at vise de nye film, men ikke også mindst for at mingle med mange af de andre stjerner og instruktører, som kommer til festivalen.

Mere end film

Cannes er i dag selv først og fremmest berømt for filmfestivalen, men byen og området langs den Franske Riviera har selvfølgelig rigtigt meget andet at byde på. Der er ikke langt til fyrstedømmet Monaco, som er berømt for Formel 1 løb afholdt på gaderne i stedet for på bane.

Den største by i nærheden af Cannes er Nice, som er en af Frankrigs største og mest besøgte. Her kan du opleve både det moderne sydfranske dagligdagsliv og se levn helt tilbage fra romertiden , hvor byen også spillede en væsentlig rolle.

Lidt længere inde i landet ligger byen Grasse, som har en meget traditionsrig produktion af udtræk fra æteriske olier til parfumer i den absolutte topklasse. Naturområderne omkring byen er meget smukke og en stor attraktion både blandt franske og udenlandske tilrejsende.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Cannes?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 11 anmeldelser