Rejser til Cannes

Når man i dag ser filmstjernerne bade sig i fotografernes blitzlys på den røde løber ved den årlige filmfestival, er det lidt svært at forestille sig, at Cannes engang blot var et lille, fredeligt fiskerleje. Takket være beliggenheden ved Den franske Riviera med dens smukke strande og milde, solrige klima er det dog indlysende, hvorfor Cannes med tiden udviklede sig til et af Frankrigs mest populære rejsemål.

Mondænt ferieparadis med noget for alle

Cannes er med rette kendt som en mondæn by med talrige luksushoteller og stribevis af boutiques, hvor du kan shoppe de nyeste og dyreste mærkevarer. Ligeledes er der nok få byer, som kan bryste sig af at have samme koncentration af eksklusive restauranter og barer. Ikke desto mindre er det ikke kun internationale berømtheder og jetsettet, som rejser til Cannes. Byen har således også meget at byde på for os, der rejser på et mere almindeligt feriebudget. 

En spadseretur i den gamle bydel, Le Suquet, med dens snævre, brostensbelagte gader og betagende udsigter er for eksempel en oplevelse i sig selv. Også her finder du idylliske caféer og restauranter, hvor du kan slå dig ned for at hvile benene med en forfriskning fra det traditionelle middelhavskøkken, mens du nyder det flotte vue ned over de store lystyachts i marinaen. Er det kulinariske oplevelser, du søger, bør du også lægge vejen forbi det overdækkede madmarked Marché Forville. Her kan du gå på opdagelse i det, der bedst kan beskrives som et overflødighedshorn af friske råvarer og lækre, lokale delikatesser.

Selvom det således ikke kun er uddelingen af De Gyldne Palmer ved filmfestivalen i maj, som gør Cannes til et af rivieraens mest berømte rejsemål. Der er dog unægteligt en helt særlig stemning i byen i forbindelse med festivalen, som enhver ægte filmnørd bør opleve mindst en gang i livet. Lykkes det dig ikke selv at få billetter til nogle af filmforevisningerne, har du i det mindste chance for at få et glimt af Hollywoods største stjerner på trappen til Palais des Festivals for enden af den charmerende strandpromenade Boulevard de la Croisette.

Udforsk Den Franske Riviera

Cannes er ikke den eneste by, som det er værd at opleve på en rejse til Den Franske Riviera (Côte d'Azur). Bor du her, kan det da også varmt anbefales at benytte chancen for at tage på dagsture til for eksempel Nice, Monaco, Saint-Tropez eller Aix-en-Provence, der alle ligger inden for fornuftig køreafstand. Her venter der dig ligeledes fristende sandstrande og hyggelige promenader med masser af sydlandsk stemning, samt ikke mindst rig mulighed for at forsøde ferien med enestående smagsoplevelser i verdensklasse og shoppe i spændende butikker.

Sidst, men ikke mindst er en rejse til Cannes en chance for at udforske de mere ukendte perler på Den Franske Riviera og inde i baglandet. Mellem Nice og Monaco ligger for eksempel landsbyen Èze med en spektakulær beliggenhed helt ud til kanten af stejle klipper 350 meter over havet. Holder du af storslåede naturoplevelser, bør du også afsætte en dag til at besøge Gorges du Loup. Kløften der strækker sig fra Greolieres ned til Pont-du-Loup, kan udforskes på vandreture med mulighed for at køle sig af i flotte vandfald undervejs.

Læs mere om Cannes

Rejsemål i Provence og Côte d'Azur

Find rejsen til Provence og Côte d'Azur her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér