Rejser til Cogolin

Cogolin er en på mange måder typisk provencalsk landsby med sine charmerende, pastelfarvede huse med skodder for vinduerne. Den ligger idyllisk for foden af Massif des Maures nogle få kilometer fra Côte d'Azur, også kendt som Den Franske Riviera. Et klokketårn fra det 14. århundrede er byens mest markante vartegn og vidner om, at dens historie strækker sig tilbage længe før, folk fandt på at rejse hertil på ferie.

Stolte håndværkstraditioner i idylliske omgivelser

Navnet Cogolin er måske nok ikke så kendt uden for Frankrig. Men du har nok hørt om Saint-Tropez? Denne fashionable badeby ligger således blot omkring 10 kilometer øst for Cogolin. Mens jetset og kendisser i årtier har flokkedes om den berømte naboby, har Cogolin i højere grad formået at bevare en autentisk landsbyatmosfære. Selvom der er færre eksklusive mærkevarebutikker, er der dog også talrige hyggelige restauranter og caféer i Cogolin.

Der er lange og stolte håndværkstraditioner i Cogolin, der i åhundreder har været kendt for pibesnedkeri og vævning. Byen, som har omkring 12.000 indbyggere, har stadig et enkelt familieejet firma, som fremstillet håndskårne piber af den varmeresistente trælyng, som vokser i de nærliggende bjerge. Selv hvis du ikke er piberyger, er det værd at kigge indenfor. Besøgende er velkommen. Ligeledes kan det anbefales at lægge vejen forbi udstillingen af lokaltproducerede tæpper, der stadig laves på væve fra 1800-tallet.

Håndværk af høj kvalitet er dog ikke de eneste lokale produkter, som du kan udforske på en rejse til Cogolin. I bakkerne omkring byen ligger således også en håndfuld anerkendte vingårde. Der er blevet dyrket vin omkring byen, hvis beliggenhed mellem havet og bjergene giver ideelle klimatiske forhold vindyrkning. De vine, som er blevet forfinet gennem mange generationer, får du naturligvis rig mulighed for at smage på.

Knap 5 kilometer mod øst ligger Port Cogolin, der regnes som en del af byen. Modsat selve byen er dette dog en mere moderne ferieby bestående af ferielejligheder, som ligger helt ud til vandet. I højsæsonen er marinaen fyldt til bristepunktet af lystbåde, og det summer af liv på den nærliggende, familievenlige sandstrand. Her kan du nyde en afslappende dag ved Saint-Tropez-bugtens azurblå vand.

Der er mange andre interessante udflugstmål inden for kort afstand. Rejser du til Cogolin, kan du både opleve de charmerende kystbyer på Côte d'Azur samt naturen og de maleriske middelalderlandsbyer i baglandet. De tager for eksempel ikke mange minutter at køre en tur nordpå til Grimaud, som har en idyllisk, gammel bykerne med brostensbelagte gader, der snor sig mellem rustikke huse. Du bør naturligvis også køre ud til Saint-Tropez for at opleve stemningen i en af rivieraens mest berømte byer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi allerede har håndplukket til vores program for rejser til Cogolin. Dem finder du i søgemaskinen i her på siden.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Cogolin