Familieferie i Provence

Dejlige badestrande og 300 årlige solskinsdage har gjort den Franske Riviera populær blandt de danske børnefamilier. Det er dog langt fra kun den smukke Middelhavskyst, som gør regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur til et attraktivt mål for en familieferie i Frankrig.

Dette smukke sydøstlige hjørne af Frankrig byder på en bred vifte af oplevelser og aktiviteter for hele familien, hvis I da ikke vil dase ved stranden hele dagen. Provence-Alpes-Côte d'Azur byder for eksempel på en utroligt varieret natur, hvor I én dag kan rafte i Frankrigs svar på Grand Canyon, på den smukke grønne Verdon-flod, som løber i bunden af en dyb slugt - Gorges du Verdon. Dagen efter kan I se de lyserøde flamingoer i det unikke Camargue-vådområde, hvor Rhöne-floden munder ud i Middelhavet.

For de cykel-interesserede familier er der ofte mulighed for at se spændende cykelløb i juli, hvis Tour de France lægger vejen forbi. Det sker ret ofte, når feltet skal bestige det mytiske bjerg Mont Ventoux, som Jørgen Leth så malerisk har døbt "Det Skaldede Bjerg". Når her ikke er cykelløb er det muligt at køre op i bil og nyde udsigten fra næsten 2.000 meters højde

Er I mere til byture, har for eksempel storbyen Marseille masser af spændende seværdigheder og gode muligheder for at shoppe, ligesom det gamle kvarter i Nice også indbyder til en dag med udforskning af små, hyggelige butikker, cafeer og restauranter. Inde i landet er en udflugt til de smukke Lubéron bjerge er en mulighed for at opleve charmerende middelalderlandsbyer, der klynger sig til bjergsiderne. I St. Tropez og Monte Carlo flokkes de rige omkring million-yachts og ditto biler for at se og blive set. Det er muligt vi andre ikke kan vise noget frem i den klasse, men det er gratis at kigge på, og oplevelsen er stor for store som små.

I det østlige Provence rejser de helt høje bjerge sig, når Alperne rækker ud mod skyerne og her byder på en række skiområder i verdensklasse, bl.a. Serre Chevalier, Avoriaz og Valloire. Er man til oplevelser tættere ved havoverfladen er det muligt at sejle ud fra bl.a. St. Tropez eller St. maxime til små øer langs Rivieraen, hvor børnene kan boltre sig på kridhvide strande, eller man kan vandre i uberørte naturreservater, få en guidet cykeltur eller andet - her er noget for hele familien.

En familieferie i Provence-Alpes-Côte d'Azur byder kort fortalt på næsten uanede muligheder for interessante udflugter, og det er da heller ikke uden grund at mange rejsende med eller uden børn vender tilbage til denne del af Frankrig år efter år.

>> Læs mere om vores håndplukkede hoteller og rejser til Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Her kan du læse mere om familieferie i Frankrig

>> Læs mere om familieferie