Ferielejligheder i Provence

Forelsk dig i Provence - Alpes Côte d´Azur. Den Franske Riviera vil forføre dig med sin elegante kunst, det smukke landskab og spændende byer. Her har du det mondæne, naturen og historie, samt et køkken i absolut verdensklasse. Book en ferielejlighed i Provence med Escapeaway i dag!

Den franske riviera hedder også la Côte d'Azur, som jo betyder den azurblå kyst, og så snart du kommer til hovedbyen Nice, forstår du navngivelsen af dette område! Sikke en udsigt til Middelhavet – og sikke en farveskala! Grundet det milde klima, de hyggelige byer, den smukke natur og det fantastiske sollys har kunstnere og kendisser fra hele verden valfartet til rivieraen i årtier. Her findes et væld af ferielejligheder, lige fra den ydmyge 1-værelses i en charmerende gyde, til store familieboliger med havudsigt.

Jeg kan sagtens forstå turisternes ’afhængighed’, for hér på rivieraen finder du en ’melange’ af det hele: trendy shopping, store pompøse luksushoteller, yachts, filmfestivals og meget mere – alt sammen noget, der trækker i de rige og berømte... og helt almindelige mennesker og feriegæster.

Byer som Cannes, Cap d'Antibes, Villefrance sur Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat er bare nogle eksempler på magneterne. Samt ej at forglemme Monaco, som dog ikke hører under Frankrig, men er et besøg værd, når du er på den franske riviera. Du kan sagtens tage bilen, da der er masser af parkeringsmuligheder, eller du kan nemt og bekvemt sætte dig på toget, der kører en af de smukkeste strækninger langs kysten mod det lille fyrstedømme. Tilbage til rivieraen og et ’au revoir’ til Monaco…

Provence er også for dig!

Det er ikke kun de rige og berømte, som har fundet et tiltrængt åndehul i denne del af Frankrig. Her findes nemlig den atmosfære, som vi alle higer efter at opleve, nemlig; landsbyer med snævre gyder og terrakottafarvede huse, sol og strandliv under vejende palmer, kulinariske madoplevelser og ”drue-nektar” fremstillet i Guds eget vinland.

Du skal på din ferie unde dig selv at besøge den gamle bydel i Nice – fyldt til bristepunktet med restauranter, stemning og et gadeliv og leben i en klasse for sig. Hvad skal du mere besøge? Jo, Cannes og den berømte strandpromenade, La Croisette, med moviestars og de smukke hotelfacader. På trods at et mondænt klientel i byen, kan du sagtens slå dig ned og spise en frokost eller en middag, hvor både feriebudget og din indre smagsdommer kan nyde de franske fristelser – f.eks. i bydelen, Le Sequet, eller tag med bådene ud og besøg øerne, les iles Lérins, der bl.a. huser et gammelt kloster, der den dag i dag modsat mange andre har bibeholdt samme funktion som et levende kloster.

Jeg har ikke plads nok til at skrive om alle mine yndlingssteder på den franske riviera, men obligatoriske er også Grasse, den berømte parfumeby, Antibes og det smukke Picassomuseum, små perler af landsbyer som Eze med panorama udsigt til Middelhavet, Villefrance sur Mer med den gamle gade fra år 1260, la rue Obscure (også kaldet The Dark Street) og naturligvis Saint Paul de Vence, hvor den berømte maler, Marc Chagall, levede indtil han tog sit sidste åndedrag i 1985.

Book online til den bedste pris

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Provence, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte ferielejligheder i Provence, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om kør selv-ferie til Provence her

>> Læs mere om ferielejlighed

Kort over Provence og Côte d'Azur

Populære hoteller i Provence og Côte d'Azur

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
8,8
Meget godt
3416 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Aix-en-Provence
9,0
Fabelagtigt
1853 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 41 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Les Baux-de-Provence
9,2
Fabelagtigt
277 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Sådan udvælger vi ferielejligheder i Provence for dig

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste ferielejligheder i Provence for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun ferieboliger som har gode anmeldelser. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Der er skrevet masser af bøger om denne smukke region i Frankrig, og det er en udfordring at beskrive den kort, da det klart er mit yndlingssted i hele Frankrig. Jeg har været der så mange gange, at jeg ikke længere har tal på det. Min familie er ved at være lidt trætte af det, men de kan godt forstå hvorfor jeg bare har tabt mit hjerte til dette helt unikke smukke område. Der er bare noget helt ubeskriveligt over Provence! Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal begynde, og mit råd er, at du egentlig bare skal tage af sted og gøre din egen erfaring.

Jeg plejer normalt at begynde planlægningen på en grå og kold dag herhjemme - med regn og blæst og alt for lave temperaturer. Så lukker jeg mine øjne og drømmer om min ferielejlighed i Provence: Den utæmmede, bakkede natur med oliventræer, vinmarker og lavendelmarker så langt øjet rækker, cikadernes sang, autentiske landbyer med platantræer og sprudlende fontæner. Varmen, duften og summende lyde fra de handlende på markederne, smagen af god mad og god vin tilsat den kølige vind, Mistralen, som kommer fra nord og vækker liv hernede i varmen i Provence.

Et sted for kulturelle, gastronomiske livsnydere!

Historiske byer som Aix en Provence, Avignon, Arles, Les Baux de Provence og det betagende Lubéron. Men også olivenområdet ved Alpilles eller det franske Grand Canyon; les Gorges du Verdon står på min hjemmelavede liste over ”steder du simpelthen skal se”. Eller sæt uret i stå og slå dig ned i de idylliske fiskerlandsbyer ved det betagende Middelhav som Bandol, Cassis, Sanary sur Mer og ej at forglemme det mere mondæne Saint Tropez.

Ja, jeg kunne blive ved, og du kan ikke nå at besøge hele Provence på én ferie, for der skal også lægges tid i kalenderen til badetøj og stille stunder ved din ferielejlighed - på solterrassen eller ved swimmingpoolen – men forhåbentlig har du fået så meget smag efter dit besøg, at du vender tilbage for at opleve mere af ’art de vivre’.

Du skal også unde dig selv et besøg til Marseille, bare en smuttur én enkelt dag. Marseille har haft et blakket ry, men helt ufortjent synes jeg personligt. I 2013 var Marseille europæisk kulturhovedstad, og byen har været igennem en forvandling. Tag bilen og parker den i parkeringshuset ved den gamle havn, le vieux port, så har du hjertet af Marseille ved dine fødder! Must see's i Marseille er det nye og imponerende museum, MuCEM, som ligger med panoramaudsigt ved den gamle havn, hvor du selvfølgelig finder de gamle fiskerboder og restauranter, der serverer den berømte fiskesuppe la bouillabaisse, der nu engang smager bedst, hvor den oprindelig stammer fra (og tilberedningen af denne er en historie for sig selv). Bon appétit!

Du bliver også nødt til at tage bådene ud til Les Calangues, den berømte kyststrækning, der går Marseille til Cassis, og som stopper ved den lille ø, Château d'If, hvor Greven af Monte-Cristo sad fængslet.

Camargue

Camargue-området hører faktisk under Provence, men da det er sådan et specielt og unikt landskab med helt særegne traditioner og kultur, kræver den lidt mere forklaring.

Her er ikke det billede, som du normalt forbinder med Provence og de lavendel- og olivenfyldte landskaber ændres med det samme du kører fra Arles og sydpå ned mod byen Saintes Maries de la Mer. Her i Camargue er det åbne vidder, marsken, et rigt fugleliv og naturligvis de hvide heste, der er symbolet for området. Selv byggestilen og husene er helt anderledes. Den minder mig om de spanske, hvide haciendas, meget autentisk og smukt på sin helt egen måde – lave gårde, visse med sivtag med god plads til såvel dyr og mennesker. Området er et beskyttet naturreservat med mere end 500 arter af fugle, vilde tyre og man tør næsten sige, at de franske ’cowboys’, les gardians, hører under reservatets naturlige element. Det er et meget stolt og uafhængigt folkefærd, som bor her i lavlandsområdet med en snært af den spanske levevis. 

Hovedbyen Les Saintes Maries de la Mer er især kendt for sin årlige pilgrimsfærd i maj og oktober måned - og ikke mindst for sine helgeninder; Jomfru Marias halvsøstre, Maria Klopas, Maria Salome og Maria Magdalene samt deres ’sorte’ tjenerinde, Sara, endte her i byen efter et skibsforlis. Ifølge legenden opførte de et kapel til ære for Jomfru Maria. Kirken i byen rummer ifølge sagnet de skibbrudnes jordiske rester. Sorte Sara er i dag sigøjnernes skytshelgen, vidste du det? Området Camargue har dets eget vartegn, som ses overalt; et hjerte med anker og tyrespyd. Camargue kan ikke sammenlignes og med fare for at lyde som en kliché, så skal dette hjørne af Provence opleves!

>> Læs mere om ferieboliger i Provence her