Rejser til Gordes

Det landlige Provence ses i al sin skønhed her i Gordes, der betragtes som en af Frankrigs smukkeste landsbyer med sin beliggenhed på en solbeskinnet klippe. Husene, der er bygget direkte på klippegrunden, indrammer byrummene og er medvirkende til at skabe denne sublime kliché af en provencalske landsby. 

Billedskønne Gordes

Chagall er vokset op i byen, ligesom andre kunstnere er det, og det gør Gordes til et sted, hvor man stadig i dag finder flere billedkunstudstillinger sommeren igennem. Selvom byen er meget velbesøgt, forsøger byens borgere og kommunen at fastholde byen i sit autentiske og traditionelle billede, hvor der hersker en stemning af respekt for traditionerne og historien.

Historiske indblik

Slottet, der dominerer byen, står som et minde om Middelalderen - dengang hvor invasioner var dagligdag, og hvor det derfor var nødvendigt at bo højt bag tykke bymure. Slottet har dog ikke formået at modstå hverken pesten, jordskælv eller bombardementerne under Anden Verdenskrig, og således er Gordes i dag en by, der gemmer på en lang og mærkbar historie, som også tæller dårligere tider. Slottet er åbent for offentligheden, og året i gennem arrangeres flere udstillinger inden for dets mure.

Byens historiske centrum Village des Bories er meget seværdigt med gamle huse fra Bronzealderen, der er bygget af sten og ler. I dag fungerer de som museum, hvor man kan få et indblik i, hvordan et liv tog sig ud for mange, mange år siden i Gordes og Provence på landet. Offentligheden er velkommen mod betaling af entré. Byens historie og kultur afspejles ligeledes i Gordes møller, fontæner, kirker og klostre.

Handelsliv, spisemuligheder og sommerarrangementer

I Gordes findes flere restauranter samt små butikker, der sælger alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Hver tirsdag er der markedsdag i byen - et marked som rokerer mellem byerne i Luberon. Ønsker man en guidet tur gennem byen, kan dette arrangeres i juli og august for grupper på min. 10 personer. Man skal blot henvende sig til byens turistkontor.

Fra juni til september kan man være heldig at ramle ind i et festligt arrangement i byen, da der organiseres både teater, kunstudstillinger, fodboldturneringer, bocce-konkurrencer og andre sportsarrangementer samt aftener med musik. Den 4. august afholdes der vin-festival med boder, hvorfra der sælges vin og lokale produkter.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Gordes