Hideaways og boutique-hoteller i Provence og Côte d'Azur

Velkommen til Provence med Hideaways, vi er specialister i rejser til Provence i Sydfrankrig, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker, og vi tilbyder afrejse fra Billund, København og Aalborg lufthavn. Læs også mere om vores populære rundrejser, hvor du bor på forskellige, udvalgte hideaways undervejs på din rejse i Sydfrankrig.

Den franske riviera – la Côte d'Azur

Den franske riviera eller la Côte d'Azur, som jo betyder den azurblå kyst, og så snart du kommer til hovedbyen Nice, forstår du navngivelsen af dette område! Sikke en udsigt til Middelhavet – og sikke en farveskala! Grundet det milde klima, hyggelige byer, smukke natur og fantastiske sollys har kunstnere og kendisser fra hele verden valfartet til rivieraen i årtier.

Byer som Cannes, Cap d'Antibes, Villefrance sur Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat er bare nogle eksempler på magneterne. Samt ej at forglemme Monaco, som dog ikke hører under Frankrig, men er et besøg værd, når du er på den franske riviera. Du kan sagtens tage bilen, da der er masser af parkeringsmuligheder, eller du kan nemt og bekvemt sætte dig på toget, der kører en af de smukkeste strækninger langs kysten mod det lille fyrstedømme. Tilbage til rivieraen og et ’au revoir’ til Monaco…

Rigtig god ferie i Provence

Hilsen Mette

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hideaways i Provence og Côte d'Azur

  • Gæstebedømmelser 8,4
    Cannes
    3 hoteller
    Filmfestival, champagne og fest - alt forenes i Cannes på Den Franske Riviera. Kom og oplev atmosfæren på de statelige hoteller ud til strandpromenaden eller nyd festlighederne fra en solstol på stranden.
  • Gordes
    3 hoteller
    Gordes er en af de mest besøgte byer i Luberon og betragtes som én af Frankrigs smukkeste landsbyer med sin beliggenhed på en solbeskinnet klippe.
  • Antibes - Juan Les Pins er to byer i en. Antibes står for det traditionelle, historiske og elegante og Juan-Les-Pins for det afslappende og festlige. Sol, badning og glade dage kommer til at præge din ferie på Den Franske Riveria.
  • Les Baux-de-Provence ligger i Bouches-du-Rhône og er fremfor alt en turistattraktion - mere end et egentligt sted med hverdagsliv. Les Baux udgør dog en af de smukkeste landsbyer i Frankrig og har kun knap 400 indbyggere.
  • Apt
    1 hotel
    Den lille by Apt ligger på en høj med udsigt over klassiske Provence landskab og bjergene.Vi befinder os centralt i Provence den lille by er yderst karakteristisk med lokal atmosfære.
  • Avignon
    1 hotel
    Avignons fornemme historie er svær at overgår. Den gamle Pavestad byder på en smuk og intakt middelalder bykerne, omringet af den imponerende ringmur. Når man kombinerer byens skønhed med det spændende vindistrikt Chateauneuf-du-Pape går det ... hele op i en højere enhed. Læs mere

Mad og drikke i Provence

Frankrig er verdensberømt for sine kulinariske rigdomme og Provence er ingen undtagelse. Jeg har udvalgt et par af de gastronomiske specialiteter, som du kan smage på, når du er på ferie i Provence. God appetit og god rejse!

Tapenade

Tapenade er en puré af enten sort eller grøn oliven, knust med en morter og blandet med hvidløg, kapers og ansjoser. Retten kan spises blot med en skive ristet brød, eller serveres som tilbehør til fisk eller kød eller til sommersalater.

Daube Provençale

Klassisk provençalsk gryderet, som især er populær i Provence om efteråret og vinteren, når vejret er koldt eller Mistral-vinden hærger regionen. Retten består af stykker af oksekød, der langsomt er blevet braiseret med rødvin, løg, urter og hvidløg, og som serveres med frisk pasta.

Aioli

Aiolo er en traditionel provençalsk hvidløgssauce, hvor hvidløgene først er knust med en morter, hvorefter der er tilsat olivenolie. Retten bruges ofte som tilbehør til kogte æg, fisk og grøntsager (typisk kartofler, gulerødder, grønne bønner og blomkål).

Petit farcis

Fyldte grøntsager er en særdeles populær ret i Provence. De grøntsager, der typisk bruges til denne ret, er auberginer, courgetter, løg, peberfrugter og tomater og undertiden kartofler, som fyldes med krydret, hakket kød og langsomt steges i ovnen.

Som en samlet betegnelse for disse lækre, fyldte grøntsager bruger man udtrykket “petit farcis”.

Ratatouille

Ratatouille er en lækker grøntsags-gryderet med tomater, løg, courgetter, aubergine, og rød og grøn peber, som er kogt og krydret med den typiske Herbes de Provence (krydderurt). Retten bruges typisk som forret eller som tilbehør til større provencalske måltider.

Lavendel- og jordbærsorbet

Provence er berømt for sine mange lavendel-marker og lavendlerne har også sat deres præg på dele af den provençalsk gastronomi. F.eks. har du mulighed for at smage på forskellige forfriskende sorbeter tilberedt med duftende lavendel-blomster. Eller hvad med en jordbær-sorbet lavet med den lækre provencalske "Gariguette"-jordbær?