Rejser til Joucas

Af de mange landsbyer i den smukke Luberon-naturpark hører Joucas ikke til blandt de mest kendte, men den er ikke mindre malerisk. Den lille by ligger på en bakke, så du kan til fulde nyde det smukke landskab her. Følg de smalle gader, der snor sig op mellem de utroligt charmerende stenhuse og fornem historiens vingesus i byen, som blev etableret omkring år 960.

På vejen op gennem Joucas vil du måske bemærke de unikke sten- og træskulpturer, som er lavet af lokale kunstnere. Øverst oppe i byen kan du se den gamle fæstning, som nu er et privat hjem, en gammel olivenmølle, der rummer et museum med oprindelige redskaber, og landsbyens kirke fra det 18. århundrede.

Joucas har i dag under 300 indbyggere, men takket være den turisme, som trods alt er her, har byen alligevel et par restauranter. Her har du mulighed for at stifte et første bekendtskab med det lokale, provencalske køkken, mens du nyder udsigten over vinmarkerne. Udover vine er Luberon også kendt for at være et rigt trøffelområde. Du bor desuden i et område af Frankrig, hvor der ikke er ret langt til de nærmeste nabobyer med endnu flere restauranter.

Tag på eventur i Luberon

Charmerende landsbyer som Gordes, Goult og  Roussillon ligger for eksempel alle blot omkring 10-15 minutters kørsel fra Joucas. Også der kan du bruge lang tid på at slentre rundt i hyggelige gader og at nyde stemningen på de små torve, hvor der normalt er marked mindst en gang om ugen. Vil du ikke starte bilen, har du på en rejse til Joucas dog også rig mulighed for blot at snøre vandreskoene eller stige på cyklen for at udforske nærområdet. Nu til dags har man sørget for, at der er mange steder i området, hvor du kan oplade batteriet, hvis du er på el-cykel.

Du kan nemt bruge det meste af ferien på at udforske Luberon med de mange skønne slotte, vingårde og hyggelige landsbyer, hvis du rejser til Joucas. Det kan dog også anbefales at tage på en udflugt til Avignon, den gamle Pavestad, der ligger uden for naturparken omkring 43 kilometer mod vest.

Find din rejse til Joucas i søgemaskinen her på siden, hvor du finder omhyggeligt udvalgte hoteller og ferieboliger til en uforglemmelig ferie i et af de smukkeste steder i Frankrig.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Joucas