Kør-selv-ferie til Provence

Få regioner i Frankrig byder på så stor kulturel og naturmæssig variation som Provence. På en kør selv-ferie til Provence kan du både opleve mondæne, trendy badebyer langs den Franske Riviera, besøge traditionelle landsbyer i smukke bjerglandskaber og ikke mindst udforske et væld af spændende historiske seværdigheder.

En kør selv-ferie i Provence er for eksempel også en enestående mulighed for at besøge nogle af de mange idylliske vingårde, som har åbnet deres døre for besøgende og med vinsmagninger eller rundvisninger indvier dig i vindyrkningens kunst. Vil du gerne se mest muligt af regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur på din ferie, er en rundrejse med overnatning på hoteller udvalgt af Escapeaway din chance for at opleve den ægte sydfranske middelhavsstemning.

Vi har her samlet en række spændende seværdigheder som du kan opleve på en kør selv-ferie i Provence.

Gordes

Denne velbevarede provençalske landsby, beliggende på en klippetop 350 meter over havets overflade med udsigt over Luberon-dalen i Vaucluse-departementet, har status af regional naturpark og figurerer på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig.

Landsbyen, som har tiltrukket store kunstnere som Marc Chagall, Pol Mara og Victor Vasarely, er også kendt for sit slot fra 1013, der blev ombygget efter renæssance-principper i 1525, og som siden 1996 har rummet et museum for den flamske maler Pol Maras værker.

>> Læs mere om rejser til Gordes her

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Tæt på landsbyen Gordes i Vauclause-departementet har du mulighed for at opleve ét af Provences maleriske og historiske vartegn; det mere end 940 år gamle cistercienser-kloster Abbaye Notre-Dame de Sénanque med dets karakteristiske lavendel-marker, der dyrkes af klostrets munke.

Klostret, der rummer fine eksempler på romansk arkitektur, nåede sit største omfang i 1200- og 1300-tallet, hvor det blandt andet besad syv godser, fire møller og store landområder i Provence. I dag lever munkene blandt andet af dyrkning af lavendel-markerne og af biavl. Enkelte besøgende får ved ansøgning lov til at bo på klostret i kortere perioder som åndeligt refugium.

Se flere tips til din kør selv-ferie i Provence længere nede på siden.

>> Læs mere om rejser til Provence her

>> Læs mere om kør-selv-ferie

Kort over Provence og Côte d'Azur

Populære hoteller i Provence og Côte d'Azur

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Cannes
8,6
Meget godt
614 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Rayol-Canadel-sur-Mer
9,3
Fabelagtigt
365 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Marseille
9,4
Fabelagtigt
615 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Flere oplevelser til din kør selv-ferie i Provence

Provence er kendt for sin smukke kyst, men det findes også en række utroligt interessante byer og seværdigheder i det kuperede bagland. Ud over Gordes, som er omtalt øverst på siden, kan du på en kør selv-ferie bl.a. opleve:

Gorges du Verdon

Den 25 kilometer lange og op til 700 meter dybe kløft, Gorges du Verdon, beliggende i Alpes-de-Haute departementet, er blevet kendt som Europas smukkeste og mest spektakulære grand canyon og tiltrækker hvert år tusinder af mennesker fra hele kontinentet, der enten har mulighed for at køre rundt om den i bil, ro på kajak i Verdon-floden eller klatre på dens flere hundrede meter høje kalkstensvægge.

Gorges du Verdon er blevet skabt af floden Verdon, som også har givet navn til den, og som udløber i den kunstige sø Sainte-Croix-du-Verdon. Det er nemt at køre selv hertil fra kysten ved Cannes - det tager ca. 2 timer.

Arles

Arles, beliggende ved Rhônedeltaets begyndelse i Bouches-du-Rhône departementet, bliver ofte kaldt for “Galliens lille Rom” på grund af byens mange enestående romerske levn, som sammen med de romanske bygningsværker og monumenter har sat byen på UNESCO´s liste over verdensarv siden 1981.

Blandt byens store attraktioner er det romerske amfiteater fra 90 e.Kr., der idag bruges til koncerter, tyrefægtninger og teaterforestillinger; Alyscamps, et romersk nekropolis, som var af den antikke verdens mest berømte nekropolis´er; og den tyve meter høje romerske obelisk fra det 4 århundrede e.Kr., stående på Place de la République, foran rådhuset.

Arles er også kendt for at være den by, hvor den store hollandske maler Vincent Van Gogh boede mellem 1888 og 1889, og hvor han skabte mere end 300 malerier og tegninger, heraf nogle af hans mest kendte malerier, såsom “Høst i Provence”. Hvis du kører selv kan du på vejen besøge den smukke by Aix en Provence.

>> Læs mere om rejser til Arles her

Avignon

Avignon, beliggende ved Rhône-floden i Vaucluse-departementet, bliver ofte kaldt “pavernes by” på grund af de mange paver og modpaver, der har holdt til i byen i perioden mellem 1309 og 1423 under det store katolske skisma, men idag er den mest kendt for den årlige teater-, musik-, danse- og filmfestival, Festival d´Avignon, der blandt andet finder sted i nogle af byens kendte historiske monumenter, og som hvert år tiltrækker mere end 100.000 mennesker.

Byen tiltrækker også mange besøgende fra hele verden på grund af sine velbevarede volde bygget af paverne i det fjortende århundrede og sit unikke historiske bycenter, der blandt andet rummer store seværdigheder såsom Pavernes Palads (Palais des Papes), middelalder-broen Pont d'Avignon (eller Pont Saint-Bénezet, som den også kaldes), og byens romanske katedral Cathédrale Notre-Dame des Doms d'Avignon.

Byen blev i 1995 erklæret for verdensarv af UNESCO.

>> Læs mere om rejser til Avignon her

Book din kør selv-ferie til Provence hos Escapeaway og få en behagelig ferie på udvalgte hoteller, kun med gode anmeldelser. Ønsker du ikke at køre selv til Frankrig i din egen bil, er det muligt at bestille en pakkerejse med flybillet og billeje inkluderet - sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om vingårdsferie i Provence her