Rejser til La Seyne sur Mer

La Seyne sur Mer ligger omtrent midt mellem Marseille og Saint Tropez. Som navnet antyder ligger byen ved den azurblå kyst. Havnebyen, der lokalt blot kaldes for La Seyne, var tidligere kendt for sine skibsværfter, som beskæftigede en stor del af byens indbyggere. Nu til dags lever byen dog ikke længere af at bygge skibe, men er i stedet ved at blive et populært rejsemål ved Den Franske Riviera. Her kan du nyde godt at det solrige klima, det lune hav og opleve det ægte Provence.

Velkommen til Provence med Hideaways, vi er specialister i rejser til La Seyne sur Mer og andre rejsemål i denne del af Frankrig hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Ferie med historie og strandliv

Der er kun få kilometer over til Toulon på modsatte side af bugten, som kan nås på få minutter med tog eller bus. Men selv om mange af gæsterne fra krydstogtsskibene, der ligger til ved La Seyne, fortsætter direkte ind til Toulon efter ankomst, er La Seyne på flere områder faktisk et mindst lige så charmerende rejsemål. Historisk er byen desuden af større betydning, end man måske umiddelbart tror. Det var således i La Seyne, at Napoleon Bonaparte i 1793 fik sit militære gennembrud ved at jage englænderne ud, som havde forskanset sig i Fort Balaguier. I dag huser dette fort det Maritime Museum, hvor blandt andet historien om Bagne de Toulon, det berygtede fængsel i Toulon, fortælles. Fængslet er kendt fra Victor Hugos roman Les Misérables, hvor hovedpersonen Jean Valjean ad flere omgange havner bag tremmer her.

Rejser du til La Seyne på ferie om sommeren, vil du uden tvivl på et tidspunkt også stifte bekendtskab med den populære sandstrand Plage des Sablettes et par kilometer syd for byen. Vil du og familien ikke blot nøjes med at slænge jer i sandet her, er der også mange aktivitetsmuligheder i og omkring byen såsom tennis, ridning og windsurfing.

Trods turismens stigende betydning for økonomien, er La Seyne et godt rejsemål for dig, som vil opleve en mere tilbagelænet g mindre turistet del af Den Franske Riviera (Côte d'Azur). Her kan du stadig opleve det autentiske provencalske hverdagsliv, men har dog samtidig en række af den sydfranske regions mest kendte seværdigheder og destinationer inden for din rækkevidde.

Udflugter til Provences højdepunkter

På en rejse til La Seyne sur Mer, bør du naturligvis også udnytte muligheden for at udforske Toulon. Det tager ikke mange minutter at køre over til byen på modsatte side af den lille bugt. Byen der tidlligere mest var kendt for at huse Frankrigs største flådebase, har ligesom La Seyne de senere år investeret meget i at gøre sig selv mere attraktiv for ferierejsende. Her kan du nemt bruge et par timer på at spadsere rundt i labyrinten af smalle gader i den gamle bydel, Vieille Ville. Gå heller ikke glip af et besøg på en af byens gode fiskerestauranter nede ved den gamle havn, Vieux Port, hvor dagens friske fangst serveres i lækre retter. Slut eventuelt dit besøg af med den flotte svævbanetur til toppen af Mont-Faron, hvorfra der er en vidunderlig udsigt ned over byen og over bugten til La Seyne.

Der er adskillige andre interessante udflugtsmål i nærheden af La Seyne, som du nemt kan besøge på en dagsudflugt. Den lille fiskerby Sanary-sur-Mer på modsatte siden af halvøen er for eksempel meget idyllisk og lidt længere vestpå finder du den populære badeby Bandol. Tag også gerne en tur lidt op i baglandet for at udforske de små landsbyer, der ligger omgivet af skove, vin- og lavendelmarker. Med en lejebil er mulighederne næsten uendelige, men du kan også vælge at tage med en turbåd langs kysten til for eksempel hyggelige Cassis, der ligger på kanten af Parc National des Calanques. I lidt større afstand, men stadig inden for rækkevidde af en dagsudflugt, er Marseille, Aix en Provence og Saint Tropez.

Læs mere om La Seyne sur Mer

Rejsemål i Provence og Côte d'Azur

Find rejsen til Provence og Côte d'Azur her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér