Rejser til Lorgues

Lorgues er en typisk provencalsk markedsby med et charmerende middelalderligt centrum, som er omgivet af et smukt landskab med fyrre- og egeskove, olivenlunde og vinmarker. Det ugentlige marked (tirsdag) er et af de største i området, hvor mere end 100 lokale landmænd og kunsthåndværkere sælger frugt og grøntsager, kød, charcuteri, ost, tøj, blomster og meget mere. Markedet tiltrækker altid mange besøgende til fra nær og fjern.

Det farverige marked, som afholdes først på dagen, må du naturligvis ikke gå glip af på en rejse til Lorgues. På denne dag summer Lorgues af liv. Resten af ugen er der lidt mere stille i byen, men det føles dog aldrig dødt. Det er altid en fornøjelse at spadsere en tur rundt i byen. Trods sin forholdsvis beskedne størrelse (ca. 9.000 indbyggere) har Lorgues for eksempel et bredt udvalg af bistroer og restauranter, som både de lokale og besøgende samles om. Her kan du nyde det berømte provencalske køkkens herligheder.

De fleste spisesteder og butikker finder du nede langs hovedgaden. Det kan dog også varmt anbefales at gå en tur op i den ældste del af byen, hvor labyrintiske gader snor sig mellem charmerende rustikke og pastelfarvede huse. Allerede i middelalderen var Lorgues en vigtig nok by for området til at man byggede forsvarsmure, som du stadig kan se enkelte rester af. Hvis du har øjnene med dig, kan du i de små gyder også se springvand, vaskehuse og rester af gamle møller og kapeller. Start eventuelt med at lægge vejen forbi turistkontoret for at få et kort med nogle af de historiske steder markeret på.

Omgivet af vinmarker og spændende udflugtsmål

Sætter du priser på gastronomiske oplevelser i ferien? Du får rig mulighed for at udforske lokale vingårde på en rejse til Lorgues. Dertil kommer, at dette områder byder på masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Det inkluderer alt fra ridning til kanoture i den nærliggende Gorges du Verdon, der er kendt som 'Europas Grand Canyon'. Der findes også talrige vandrestier tættere på byen. Turistkontoret har normalt et kort over dem. Får du lyst til en badetur, ligger middelhavskystens strande ved Sainte-Maxime og Saint-Tropez-bugten blot omkring 45 minutters kørsel væk.

Lorgues er unægteligt et charmerende bekendtskab i sig selv. Det er dog netop som et komfortabelt udgangspunkt for udflugter i Provence-Alpes-Côte d'Azur, at byen for alvor kommer til sin ret. Regionen er en af Frankrigs mest interessante, både når det gælder kultur og natur. I kort køreafstand af Lorgues er talrige andre hyggelige landsbyer som Entrecasteaux, Tourtour og Flayosc, hvor du også kan opleve autentisk provencalsk landsbyliv.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Lorgues