Rejser til Mane-en-Provence

Mane-en-Provence ligger i Sydfrankrig mellem Alperne og Middelhavet. Det er en traditionel provencalsk landsby, som ligger på og omkring en lille bakketop omgivet i et bølgende landskab af marker og skove. Når du nærmer dig den lille landsby, der lokalt blot kaldes for Mane, er det første du ser bakken med de gamle, charmerende stenhuse og det 31 meter høje klokketårn på Saint-André-kirken.

Øverst på bakken ligger Citadelle de Mane, som stammer fra det 12. århundrede. Det er den eneste feudale befæstning, der er bevaret i området. Selve byen har dog formentlig eksisteret helt siden romersk tid, hvor man oprettede et marked her. Den romerske vej Via Domitia passerede således tæt forbi dette sted. I dag går livet sin stille gang i Mane-en-Provence, der har omkring 1.300 indbyggere.

Udover citadellet, der i dag er i privat eje, er der ikke mange egentlige seværdigheder i Mane-en-Provence. Det er snarere helhedsindtrykket af den velbevarede, middelalderlige bykerne, der er dens største attraktion. Det er utroligt stemningsfuldt i de smalle gader og stræder, der snor sig mellem husenes gamle facader og farverige døre, torve med springvand og andre arkitektoniske kuriositeter.

Oppe fra citadellet er der en god udsigt ned over byens røde tegltage og det omkringliggende landskab. Mane-en-Provence ligger i kante af den berømte naturpark Luberon, der udover skøn natur rummer talrige idylliske landsbyer og spændende seværdigheder. Rejser du hertil, er det da også oplagt at bruge Mane, som udgangspunkt for udflugter. Her kan du opleve noget nyt hver dag.

Udflugtsmål og aktiviteter

I udkanten af Mane ligger et gammelt kloster, Prieuré de Notre Dame de Salagon, som i dag huser et museum og et middelalderligt haveanlæg med en urtehave. Lidt længere uden for byen, kan du se et bevis på romernes fortid i området i form af den charmerende lille stenbro Pont roman de Mane. Fortsætter du mod syd, er det også værd at lægge vejen forbi Château de Sauvan, et imponerende palæ fra det 18. århundrede. Dette er med andre ord et område, hvor historien er meget nærværende og bidrager meget til atmosfæren.

Udover historisk sightseeing har du på en rejse til Mane-en-Provence også rig mulighed for at udforske de smukke landskaber i Luberon på cykel-, vandre- eller rideture. Blandt de lidt fjernere udflugtsmål er blandt andet den smukke universitetsby Aix-en-Provence meget anbefalelsesværdig. Her kan du sagtens bruge en hel dag på sightseeing eller på blot at slentre rundt i de mange stemningsfulde gader. Storbyen har også et rigt restaurant- og butiksliv, som i sig selv er en udflugt værd.

Til sammenligning er der naturligvis et noget mere begrænset udvalg i Mane-en-Provence. Byen har dog også nogle enkelte restauranter og et par købmandsbutikker, der dog mest forhandler lokale delikatesser. Her er mange fristelser!

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Mane-en-Provence