Rejser til  Moissac-Bellevue

I Var-dalen, omkranset til alle sider af Provences smukke bondeland, ligger den charmerende landsby Moissac-Bellevue højt på en bakketop. Det er med andre ord ikke tilfældigt, at ordet 'bellevue', som betyder 'smuk udsigt', er en del af dens navn. Når solen gennemvarmer det frodige, kuperede landskab, er der kun en ting, der slår at sidde tilbagelænet under en parasol på det rolige bytorv med et glas rosévin i hånden og lade blikket glide henover de gamle, ærkeprovencalske huse - og det er naturligvis at finde vej til en af byens udkigsposter og falde i staver over al den storslåede, sydfranske skønhed, der ligger for dine fødder. 

Provencalsk charme med fabelagtig udsigt

Moissac-Bellevue, der ligger i Var-området 62 km. fra Toulon er absolut ikke blandt de mest berømte rejsemål i Sydfrankrig - men det er også et område med ualmindeligt hård konkurrence mellem den overflod af pulserende havnebyer, brostensbelagte landsbyer, gotiske kirker, naturskønne vandrestier, uendelige sandstrande, lavendelblomstrende enge og arkitektoniske vidundere fra Europas mest fascinerende, historiske perioder, du finder i dette hjørne af landet, man aldrig bliver træt af at rejse i. 

Men er det især det provencalske landsbyliv, der står dit hjerte nær, er byen så afgjort et besøg værd på din ferie i Provence. Udsigten herfra er noget helt for sig, og at udforske de smalle gader, besøge den gamle kirke og lade dig opsluge af de mange små detaljer, der tilsammen udgør skønheden ved dette idylliske sted er noget, du vil nyde at bruge god tid på. 

Og er du vild med ruiner fra fordums tid og gamle, smukke bygninger, så er denne del af Var-dalen et sandt slaraffenland for dig. Læg f.eks. vejen forbi landsbyens eget slot, Chateau de Moissac, som i begyndelsen af det 17. århundrede fungerede som ferieresidens for en nobel, velhavende, provencalsk familie.

Restaureringen af den imponerende bygning er foregået så nænsomt og med så stor hensyntagen til detaljerne og den historiske ånd, at den har vundet en pris, og fra de store vinduer i de elegante sale med marmor fra gulv til loft er der udsigt over dalens vinranker og oliventræer. I disse omgivelser er det pludselig meget let at drømme sig væk til en tilværelse som fransk adelig i 1600-tallet... Og du behøver skam ikke at nøjes med at drømme, eller ikke helt, for slottet lejes ud til selskaber i både privat og professionelt regi. Der kan man tale om at feste i omgivelser, der stensikkert er uforglemmelige. 

Oplevelser og særdigheder i Var-dalen

Var-dalen er en guldgrube af oplevelser for både dig, der elsker historie og arkitektur, og dig, der holder af at gøre naturen til omdrejningspunktet for aktiviteterne på din ferie. At vandre eller cykle langs med den turkise flod vil give dig minder for livet, og en sådan tur vil føre dig forbi både den slags små, sydfranske landsbyer, du taber dit hjerte til ved første blik, dramatiske slugter, hvor klipperne rejser sig stejlt over det lunefulde vand, der nogle steder er blikstille og andre steder hidsigt brusende, frodige skovlandskaber og middelalder-broer, hvis tunge buer standhaftigt har modstået tidens tand. Floden og dalen kan selvfølgelig også opleves fra vandsiden, både på rolige sejlture med god tid til at nyde udsigten og tage fantastiske feriebilleder, og på mere action-præget vis med f.eks. river rafting. 

I Moissac-Bellevues umiddelbare nærhed ligger flere andre besøgsværdige landsbyer, herunder Aups og Bauduen. I Aups kan du slentre roligt på de brostensbelagte gader - og undervejs inspicere de små kapeller, charmerende huse og kønne fontæner - til den gamle bydel, hvor du bl.a. kan se et klokketårn og 1800-tals-kapellet Chapel Notre Dame de la Délivrance. Onsdag og lørdag afholdes her et udendørs marked.

Bauduen er en meget interessant og pittoresk, historisk landsby, og ligger ovenikøbet ved en sø, Lac de Sainte-Croix, hvor du kan bade, tage på bådture og dyrke vandsport. Byens ældgamle, rå stenhuse, der visse steder ligger faretruende tæt på klippekanter, og typisk sydfranske, snævre, brostensbelagte gader er fortryllende, og selv hvis du ikke er de forlystelser, søen kan byde på, er alene oplevelsen af den gamle bydel turen værd. Og så ligger Bauduen jo heller ikke mere end et stenkast fra Moissac-Bellevue - nærmere bestemt 9 km. 

En rejse til Provence er ikke komplet uden at dykke lidt ned i bondelandet og de små, sjælfulde landsbyer, der ligger strøet rundt i det idylliske og uspolerede landskab. 

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Moissac-Bellevue