Rejser til Mougins

Mougins, der ligger få kilometer nord for Cannes og Den Franske Riviera, har takket være sin smukke beliggenhed og uimodståelige charme i tidens løb tiltrukket en lang række berømtheder lige fra Winston Churchill og Elizabeth Taylor til Pablo Picasso, som boede her frem til sin død i 1973. Det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor Mougins stadig anses for en af de mest idylliske landsbyer nær Cote d'Azur.

Allerede fra første øjekast  forelsker man sig nemt hovedkulds i middelalderbyen Mougins med dens snævre, labyrintiske gader og charmerende pastelfarvede huse, der smykkes af farvestrålende blomsterkasser. Det er en sand fornøjelse blot at slentre rundt i de smalle gader og beundre disse rustikke huse, der er nænsom restaureret, så den gamle bydels oprindelige atmosfære er helt intakt.

Gastronomi og kunst

Den gamle bydels rustikke charme til trods er man ikke i tvivl om, at Mougins i dag hører til blandt de mere mondæne rejsemål i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen. Picasso og andre samtidige kunstnere slog sig ned her for at lade sig inspirere af det lyse middelhavslys og de smukke landskaber, og du finder stadig talrige kunstgallerier rundt om i byens gader. Det er også værd at lægge vejen forbi det lokale museum, MACM. Men nu til dags er det dog især fine gastronomiske oplevelser, som Mougins er kendt for ude i verden.

Fornyelig fik Moungins tildelt udmærkelsen "Ville et Métiers d’Art" for især sine gastronomiske kvaliteter. Trods sin forholdsvis beskedne størrelse byder Moungins således på over 40 anerkendte restauranter og bistroer, ligesom byen hvert år er vært for en populær gastronomifestival, Les Étoiles de Mougins, der af madelskere regnes for et af årets højdepunkter på rivieraen. Det er dog ikke kun eksklusive restauranter det hele. Der er også rig mulighed for bare at slå sig ned på en afslappet fortovscafé. Her bør du prøve en Pan Bagnat de Mougins - en velsmagende, mættende sandwich som anses for lidt af et kulinarisk vartegn for byen.

Den lille bakketopslandsby ligger bare et kvarters kørsel fra kysten og Cannes, hvor du hver maj kan spotte Hollywoodstjerner ved den berømte filmfestival. En rejse til Mougins er da også en oplagt chance for at udforske den smukke kysts byer og strande, men det kan derudover varmt anbefales at tage på udflugter ind i landet. Det kunne for eksempel være en tur til Grasse, der er kendt som Parfumernes by, eller nabobyen Mouans-Sartoux, der ligeledes byder på en perlerække af indbydende fortovsrestauranter.

Sport og natur

Trænger du til at opbygge en frisk appetit eller brænde lidt kalorier af efter talrige, gode måltider? En rejse til Mougins byder på optimale betingelser for en rigtig livsnyderferie, som samtidig kan være en aktiv en af slagsen. Der ligger for eksempel både tennisklubber og golfbaner omkring byen, hvor du hurtigt får brændt noget energi af. Derudover er der adskillige naturskønneområder, der indbyder til korte eller længere vandre- eller cykelture. Undervejs er der naturligvis ofte gode muligheder for at stoppe for at få en forfriskning ved en vingård eller café.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links

Hoteller i Mougins