Rejser til Nice

Hvis du ikke kan beslutte dig til, om du foretrækker en storbyferie nær bjergene eller nær havet i Sydfrankrig, er Nice det perfekte kompromis. Nice er den franske rivieras mest komplette destination med dens raffinerede blanding af kultur, sol, hav og shopping.

Fra det øjeblik du ankommer, vil du forstå, hvorfor det smukke lys, der præger dette sted på den franske riviera, har tiltrukket så mange berømte kunstnere gennem tidernes løb. Udforsk den middelalderlige labyrint i byens gamle bydel, Vieux Nice, nyd en kop kaffe eller en drink i solskinnet på Cours Saleya eller tag på en shoppingtur i byens mange sofistikerede forretninger.

Nice blev først en del af Frankrig i 1860, og ligger så tæt på den italienske grænse, at du kan tage frem og tilbage mellem de to lande på en dagsudflugt. Resultatet af denne beliggenhed og historiske tilknytning til Italien er en spændende blanding af kulturelle tendenser, der blandt andet har tiltrukket kunstnere som Henri Matisse og Marc Chagall og som endnu i dag er synlig på byens kunstmuseer. 

Den smukke gamle bydel består af brostensbelagte gader, karakterfyldte caféer, chokoladebutikker og unikke, historiske huse. Kvarteret har knap nok ændret sig 1700-tallet og rummer masser af smukke torve og charmerende gader, foruden et travlt blomstermarked ved Cours Saleya, der er værd at opleve.

 

 

Hoteller i Nice

Populært i Nice

Frankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 40 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Oplevelser og udflugter

Strande

Der er hele 25 offentlige og 15 private strande med en utrolig udsigt over Middelhavet i området omkring Nice. På de private strande kan du forvente en femstjernet behandling med tæpper, der fører til havet, private skabe, liggestole og cocktails efter behov.

Kultur

Matisse- og Chagall-museerne har begge store samlinger, der giver et spændende indblik i deres respektive kunstnere. I nærheden af den gamle by kan du opleve Museum for moderne kunst, dr blandt andet rummer værker af Andy Warhol, Roy Liechenstein og mange andre. Nices Museum for højere kunstarter har en enorm samling af europæisk kunst fra det 16. til det 20. århundrede. Byen er også hjemsted for Skt. Nikolajs Ortodokse Katedral, som er anerkendt som et nationalt monument i Frankrig.

Colline du Chateau

Colline du Chateau er i dag en bypark fuld af fyrretræer, parkområder og plaskende vandfald, der engang rummede et uigennemtrængeligt citadel, som blev revet ned af Louis XIV´s soldater i 1706. Du kan dog stadig forvente at finde masser af spor af stedets unikke historie; og udsigten over bugten og byen er vidunderlig.

Monaco

Vi anbefaler stærkt at springe på toget til Monaco mindst én gang på din ferie i Nice. Turen tager kun 13 minutter, men det er de smukkeste 13 minutter, du kan bruge på offentlig transport. Toget kører langs kysten hele vejen og sætter dig af i glamourøse Monte Carlo, hvor det vrimler med storslåede kasinoer, spektakulære yachter og supermodeller.

Alperne

Nice handler ikke kun om havet. Byen har en fantastisk beliggenhed ved foden af De franske Alper. Det kan anbefales at tage på en køretur ud af byen, indtil du når de snoede veje, der fører dig op i bakkerne omkring byen. Her kan du stoppe ved en hvilken som helst af de smukke små landsbyer, som præger dette område, og nyde en lækker sydfransk frokost, som regel ledsaget af en storslået udsigt.

Udforsk kysten

Hvis du kører mod øst fra Nice, når du hurtigt Italien, hvor San Remo byder dig velkommen med åbne arme. Hvis du kører mod vest, kan du nå både Antibes og Cannes på mindre end 45 minutter. Kystlinjen her er spektakulær med fantastiske bugter, sandstrande, klipper og snoede veje.

Begivenheder

Farverigt karneval i slutningen af februar: Hvert år forvandles Nice til én stor, smuk karnevalsparade i slutningen af februar, når over 1.000 artister fra hele verden forvandler byens årlige karneval til en fest, du ikke ønsker at gå glip af.

Julemarked i december: Fra begyndelsen af december bliver Place Massena i Nice forvandlet til et livligt vinter-eventyr med hytter, der sælger julegaver, en skøjtebane, hvor du kan afprøve dine skøjteevner og et stort hjul, hvorfra du kan beskue begivenhederne ovenfra.

Nice Jazz Festival i juli: Nices berømte musikfestival med fokus på jazz blev første gang afholdt i 1948 og vender tilbage hvert år i juli med koncerter af høj kvalitet og deltagelse af kendte musikere fra ind- og udland.

Transport

Bus/sporvogn: Nices bus- og sporvogns-netværk tilbyder en effektiv og pålidelig måde at komme rundt i byen på. Nogle af tjenesterne kører så sent som kl. 1 om natten.

Cykel: Nice har omkring 125 kilometer cykelsti, som byder på en både praktisk og miljøvenlig måde at komme rundt i byen på. Det er nemt at betale med kort på en af byens 175 cykelstationer med bycykler. Private udlejningscykler er også let tilgængelige.

Taxaer/biludlejning: Hvis du har travlt eller ikke vil bruge tid og energi på det lokale offentlige transportsystem, eller på at cykle rundt, kan du altid hoppe i en taxa, som er let tilgængelige og normalt pålidelige. 

Du kan også overveje at leje en bil, når du ankommer til Nice lufthavn, så du har den ultimative frihed til at komme rundt og udforske de omkringliggende områder, når det passer dig.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Andre links