Ferie i Nice

Nice ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur og er Frankrigs femtestørste by. Nice har utroligt meget at byde på og byen er da også en af de mest populære rejsemål i Frankrig. Book din næste ferie i Nice med Escapeaway i dag!

Turister er en vigtig indtægtskilde for Nice og byen finder man det næsthøjeste antal hotelsenge i Frankrig, næstefter Paris. Byen er kendt for strandpromenaden, Promenade des Anglais hvor man finder centrum af byen på den ene side og stranden på den anden.

Nice er den sydfranske by hvor det hele sker. Byens lange strandpromenade går under dæknavnet ”Europas’ Malibu” og giver en fantastisk sommerstemning året rundt. Byen Nice som ligger i det sydøstlige Frankrig, er et af de mest kendte byer i Frankrig. Nice har kun omkrig 350.000 indbyggere, men der strømmer flere millioner igennem byen hvert år, på grund af byens beliggenhed og charme.

Da byen ligger lige ud til middelhavet, har Nice selvfølgeligt et fabelagtigt klima, som gør en ferie i Nice til et utroligt populært valg. Blandingen af den smukke by hvor man kan shoppe dagen lang og den utroligt flotte og kendte strandpromenade ned til det turkisblå hav, gør at en ferie i Nice har noget for enhver smag.

Inspiration og fakta

Nice er en af verdens ældste byer, som blev grundlagt af grækerne. Byen har formået at bevare sit middelalderlige præg, og sammen med det milde middelhavsklima tiltrækker dette turister fra hele verden. Herredømmet over Nice har gennem tiderne skiftet flere gange, og byen var således i en periode på italienske hænder. Først relativt sent blev Nice endelig indlemmet i Frankrig (år 1860), og det er en af grundene til at byen har en særlig international atmosfære og åbenhed overfor besøgende. Nice er nu til dags Frankrigs næstmest besøgt by efter Paris, og byens lufthavn er ligeledes landets næststørste.

Området omkring Nice i Frankrig er et fantastisk sted at tilbringe sin næste ferie. Med noget for enhver smag er byen måske et af de mest attraktive steder i Europa. Er du en person der elsker luksus, forkælelse og udsøgte oplevelser. Det fornemme og yderst luksuriøse, 5 stjernet hotel Negresco ligger ud til den smukke des Anglais promenade. De smukke udsmykninger, samt omgivelserne danner en smuk ramme om det 100 år gamle hotel. Hotellets fornemme restaurant, Le Chantecler, er endda også at finde på den prestigefyldte Michelin-guide. Byen sprudler af liv på hver gade og stræde.

Er man kunstinteresseret kan vi anbefale at besøge de kendte Chagall-, og Matissemuseet i Cimiez-kvarteret. De to museer udstiller udsøgt kunst af de to kendte kunstner, Marc Chagall og Henri Matisse. Er du en af de type personer der bare ønsker shopping og sol i din ferie, så er Nice især noget for dig. Udstyret med de mest prominente strande og shoppingstræder, gør Nice til ”the-place-to-be”. Temperaturene er altid varm nok til at spankulere rundt i t-shirt og på de varmeste, ingeting. Nattelivet i Nice er fantastiske og lever op til ethvert behov. Besøger man Nice i perioden: 18 februar – 8 marts kan man opleve det farverrige karneval der tager sted. En fantastisk fest med store og flotte sjove figurer.

Hvad skal man se på en ferie i Nice?

Placeringen ved middelhavskysten tiltrækker i sig selv mange besøgende, som blot vil nyde de smukke omgivelser, evt. fra en liggestol med en drink i hånden ved den kendte strandpromenade Promenade des Anglais. Derudover er der også gode shopping-muligheder og restauranter i Nice. Byen har alt hvad der skal til for at leve det søde liv, uanset om man kommer i sommerferien, efterårsferien, påsken eller om vinteren.

Nice er også rig på kulturoplevelser, og overgås kun af Paris i antallet af museer og gallerier. Historieinteresserede kan besøge Cemenelum, en antik romersk by som i dag er et kvarter i Nice, hvor man kan se flere bygninger fra romertiden.

Karneval

Karnevalet i Nice er bygget op om to hovedbegivenheder; karnevalsoptoget og blomsterparaden. Her kan du opleve det flotte syn af 18 flåder designet med inspiration fra årets tema, hvilket blandt andet inkluderer store papmaché-figurer i alverdens farver, som ledsages af musikere og dansere fra hele verden. Ligeledes må du ikke gå glip af blomsterparaden, Promenade des Anglais, hvor flåderne er udsmykkede med enestående blomsterdekorationer og deltagere i flotte kostumer, som kaster blomster ud til publikum.

Udover selve festlighederne er karnevalet i Nice også en god mulighed for at opleve en ferie i Nice om vinteren med det milde klima, som gør det til en nydelse af give sig hen til den afslappede stil på den franske riviera. Har du ikke nok i karnevalets program, finder du desuden et væld af andre kulturelle seværdigheder i Nice og naturligvis masser af muligheder for at udforske ægte fransk kultur og gastronomi.

Shoppingferie i Nice

Nice er en glimrende by at shoppe i. Hvis man bestemmer sig for at dagen skal gå med dette vil den gamle bydel samt Cours Saleya være et godt sted at starte. Stedet er kendt for sit utrolige blomster og frugt marked, samt sine mange små butikker som er sjove at gå at kigge i. Er man mere til mærketøj skal man tage til den “nye” bydel, hvor man finder alle de kendte mærker, samt store butikskæder.

Det ideelle tidspunkt at tage til Nice for at shoppe er januar og juli. I disse måneder starter noget man på fransk kalder soldes. Dette betyder udsalg og det løber i hele 6 uger af gangen. Udsalgsdatoerne ændres dog hvert år og er fastsat af den franske regering, så det kan være en fordel at gå på nettet og tjekke hvornår næste udsalg vil være før man tager afsted.

Maden og drikke

Restauranterne i Nice varierer fra de billige til michelin-restauranter som er oppe i det meget høje prisleje. Bor du i nærheden af centrum af Nicé eller ved den gamle bydel, vil der være et bredt udvalg af restauranter som alle er inden for gåafstand, og dette omfatter ikke de utallige fastfood restauranter, som ligger rundt omkring.

Hvis man ikke går på opdagelse men tager en af de mere kendte restauranter, vil det være en god ide at ringe dagen før eller om morgenen og bestille bord, da mange af de mere kendte restauranter er fyldte hver aften.

Udover restauranterne om aftenen er det et must at spise frokost på et af de mange utroligt dejlige cafeer, som ligger rundt omkring i byen. Hvis man har penge til det kan man også tage en dejlig frokost helt nede på stranden, da stort set hele strandområdet omkring strandpromenaden, er ejet af forskellige cafeer som udlejer liggestole og parasoller. Disse “cafeer” laver også dejlig mad og har super betjening, men er dog lidt dyrere end så mange andre steder. Vil man virkelig mærke man er på ferie kan dette varmt anbefales.

Flyforbindelser til Nice

Nice's internationale lufthavn, Aéroport International Nice-Côte d’Azur, som ligger i den vestlige ende af Nice har forbindelser til mange europæiske byer og også forbindelser til København med flere forskellige selskaber. Fra lufthavnen er der gode busforbindelser ind til bycentrum, ligesom der er mulighed for at arrangere billeje.

>> Se alle rejser til Nice her
>> Læs også om luksusrejser til Provence

>> Læs mere om ferie

Kort over Nice

Populære hoteller i Nice

Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Frankrig, Sydfrankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Internetadgang/Wi-Fi