Rejser til Sanary-Sur-Mer

Sanary-Sur-Mer er en lille badeby på Côte d'Azur i hjertet af Provence. Her kan man opleve en hyggelig by og boltre sig på de mange små strande med sand og småsten i Frankrigs mest solrige egn; her skinner solen gennemsnitligt 320 dage om året!

Sanary-Sur-Mer ligger kun ca. 50 km fra Marseille, der kan bryste sig af at være Frankrigs mest solbeskinnede egn. Sanary-Sur-Mer byder på ca. 8 km bademuligheder i form af flere forskellige små strande med sand og småsten og et hyggeligt centrum med butikker, restauranter og god stemning. Byen har også en fin strandpromenade med rosa huse og en lille havn med små fiskerbåde. Fiskeri er ikke længere byens primære aktivitet, men man kan stadig se en fisker drage til vands for at udføre sit arbejde på traditionel vis.

Vin og gastronomi

Sanary-sur-Mer ligger i vindistriktet Bandol AOP, som er kendt for sine rødvine, og bliver ofte sammenlignet med det vindistrikt, der producerer den berømte Châteauneuf-du-Pape. Nogle vil måske kunne nikke genkendende til navne som Domaine Tempier, Domaine de la Tour du Bon, Château Sainte Anne og Domaine la Suffrène. I området produceres også rosévine, som fx Domaine de Terrebrune og Domaine de la Mordorée. I byens vinkælder har man mulighed for at smage og købe på de forskellige herligheder. I byen finder man to dagligvarebutikker og derudover er der utallige konditorier, der fremstiller den berømte "Tarte Tropezienne", som er en specialitet fra området omkring Saint Tropez. Også øl og chokolade er specialiteter i dette område, så byen byder ligeledes på et stort udbud af disse lækkerier. Hver dag sælges der på strandpromenaden frisk fisk til en god pris og om sommeren byder det lokale marked hver dag på lokale produkter (ost, kød, frugt, grønt, honning) af høj kvalitet.

Turisme

Bor du i Sanary-Sur-Mer er der meget at foretage sig. I byens romanske tårn, Tour Romane, er der blevet indrettet et museum for undervands-arkæologi. Det var nemlig i Sanary-Sur-Mer, at den berømte oceanograf Costeau under Anden Verdenskrig opfandt og udviklede det første dykkerudstyr. Det smukke kapel, La Chapelle Notre-Dame-de-Pitié, fra det 16. århundrede er bestemt også et besøg værd, ikke mindst på grund af den smukke udsigt over kysten, man har herfra. Sanary-Sur-Mer er omgivet af spændende byer af varierende størrelse. Der er kun 50 km til den store by Marseille, 13 km til Toulon og i baglandet finder man flere spændende middelalderlandsbyer som Castellet og La Cadière. Mange surfere finder for øvrigt vej til byen, da den jævnligt besøges af vinden Mistralen, som leverer optimale betingelser for en god tur på bølgen blå. Det siges, at Portissol er byens bedste strand, men man kan jo afprøve flere og kåre sin egen favorit. Til forskel fra de fleste andre badebyer er Sanary-Sur-Mer beboet hele året rundt, men i starten af august topper befolkningstallet. Er man ikke til overfyldte strande, skal man ikke rejse til byen i denne periode.

Rig på historie

Der er masser af historie i Sanary-Sur-Mer. I byen kan man se spor fra græsk og romansk herredømme, bl.a. tårnet "Tour Romane" fra det 13. århundrede, hvorfra man - med den strategiske position i havnen - kunne opretholde kontrollen over kystlinjen. I 1930'erne flygtede mange intellektuelle tyskere fra Hitlers magt til Sanary-Sur-Mer, hvor de opholdt sig og skrev i eksil. I 1939, da Anden Verdenskrig brød ud, begyndte den franske regering at behandle disse tyskere som udenlandske fjender og sendte sågar nogle af dem i koncentrationslejr. Den dag i dag er det muligt at besøge de intellektuelles gamle boliger og særligt mange tyskere besøger i denne anledning byen.
 

Læs mere om Sanary-Sur-Mer

Rejsemål i Provence og Côte d'Azur

Find rejsen til Provence og Côte d'Azur her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér