Rejser til Villefranche sur Mer

Villefranche sur Mer har meget at byde på hvis man gerne vil holde ferie i en mindre by og samtidig have mulighed for at tage på udflugter til de mange interessante byer langs Côte d'Azur.

Villefranche sur Mer ligger som navnet antyder ud til Middelhavet kun få kilometer øst for Nice. Hvis man gerne vil opleve livet i en mindre by og foretrækker kortere besøg i de større og mere kendte byer, er Villefranche et godt valg.

Byen har en gammel bykerne med små krogede gyder, et fort som tidligere blev benyttet til byens forsvar, men som i dag rummer den offentlige administration samt kirker og kapeller fra mange forskellige perioder. Promenaden langs lystbådehavnen er også en spadseretur værd om aftenen efter en lang dag på stranden. Det er også muligt at indtage en god middag her på en af de hyggelige restauranter, der med sine farverige markiser viser de forbipasserende, at det er muligt at spise udendørs på de lune aftener.

Sol og strand er vigtige elementer under en ferie i Villefranche: Man kan bade fra byens sandstrande og nemt komme tilbage til byen til fods, når det bliver tid til en forfriskning. Vil man besøge nogle af de mange interessante byer i nærheden, kan det anbefales at tage toget. Det går hurtigt, og man slipper for besværet med parkering. Vil man hellere nyde udsigten fra en bus, kan man faktisk komme til Nice på under 20 minutter.


Det provencalske byliv udfolder sig om formiddagen rundt omkring i byen med markeder af mange forskellige slags. Her sælges både fødevarer og lokale specialiteter, og hver søndag kan man - hele dagen - opleve det lille stemningsfulde antikloppemarked nede på promenaden. Her sælger originalt udseende damer i gamle leopardpelse og ældre mænd med baskerhuen på skrå mere eller mindre værdifulde genstande fra 'dengang'. Man kan dog også finde mere almindelige loppemarkeder i byen, hvor selv lave 'indkomster' har råd til at handle. Har man brug for en pause, findes her desuden et stort udvalg af barer, restauranter og caféer.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Villefranche sur Mer