Vingårdsferie i Provence

Provence er den ældste vinregion i Frankrig, og hvis du interesserer dig for vin, findes der næppe noget bedre rejsemål. En vingårdsferie i den sydfranske region er en chance for selv at opleve vinens vej fra drue til flaske og for at følge spændende vinruter gennem smukke landskaber og hyggelige byer.

I dag er Provence, som officielt hedder Provence-Alpes-Côte d'Azur, blandt vinkendere især kendt for fremragende rosévine, men her produceres også rød- og hvidvin af høj kvalitet. En vingårdsferie er et oplagt valg for dig som vil opleve livet på en vingård helt tæt på, men derudover byder Provence-Alpes-Côte d'Azur på mange muligheder for at udforske forskellige vingårde og andre seværdigheder.

Følg for eksempel den officielle "Route des Vins de Provence", hvor over 350 vinbønder og en lang række kældre i regionen byder besøgende velkommen og med glæde øser ud af deres store viden om vin.

En vingårdsferie er naturligvis også en enestående mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med det skønne provencalske køkken, som byder på en mangfoldighed af velduftende retter, der bedst nydes med et glas vin.

Vinrejser til Provence-Alpes-Côte d'Azur

Forestil dig, du sidder med en god vin og nyder udsigten over det azurblå Middelhav, mens cikadernes sang fylder den lune sommerluft. Lyder det som et drømmescenarie for dig? Det er netop den slags afslappende stunder, du kan se frem til på en vinrejse til Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Der er blevet dyrket vin i årtusinder i dette sydøstlige hjørne af Frankrig, hvor det solrige klima med varme dage og kølige aftener passer perfekt til vindyrkning. Forskellige druesorter er gennem tiden blevet bragt hertil og dyrket af de mange forskellige folkeslag, som har levet her. I dag er det især rosé-vine Provence-Alpes-Côte d'Azur er kendt for, og som udgør hovedparten af produktionen. Men regionens mange vingårde frembringer dog også adskillige hvid- og rødvine af høj kvalitet.

En vinrejse en enestående mulighed for at opleve vindyrkning i Frankrig på nærmeste hold, og ikke mindst for at smage dig igennem et rigt udvalg af kvalitetsvine. Du kan for eksempel vælge at bo på en af de vingårde, som tilbyder overnatning, eller følge en vinrute som fører dig igennem flere vinområder.

Det er naturligvis ikke kun vinene, som gør Provence-Alpes-Côte d'Azur til et af Frankrigs mest populære rejsemål. På din rejse kan du således også opleve et væld af spændende kulturhistoriske seværdigheder, idylliske landsbyer og storslået natur.

>> Læs mere om vores rejser til Provence-Alpes-Côte d'Azur
>> Læs også om vingårdsferie i Frankrig her

>> Læs mere om vingård

Kort over Provence og Côte d'Azur