Rejser til Aix-les-Bains

Byen Aix-les-Bains i regionen Rhône-Alpes ligger ved Bourget-søen med sine ca. 27.000 indbyggere. Byen er et kendt kursted med varme kilder, og har været kursted siden antikken. Byen hørte indtil 1860 under det italienske kongerige Sardinien, men har fra 1861 hørt under Frankrig.

Aix-les-Bains har siden antikken været et kendt kursted med varme kilder i Frankrig. Byen ligger i det østlige Frankrig i regionen Rhône-Alpes. Aix kommer fra det latinske Aquae, der betyder vand - og vand er en vigtig del af byen, der ligger lige ned til Bourget-søen, hvor der er en hyggelig promenade langs søbreden og den charmerende lystbådehavn.

Uspoleret by

Byen minder om den kendte by Annecy, der ligger omkring 35 km fra Aix-les-Bains. Annecy er dog større, mere kendt og mere turistet, hvor Aix-les-Bains stadig er uspoleret af turisme. Når solen bager ned over det franske Savoie, som departementet hedder, er der proppet med mennesker ved søen i Annecy, og ikke nær så voldsomt i Aix-les-Bains.

Aktiviteter

Aix-les-Bains og området omkring byen tilbyder flere aktiviter, der kan tilfredsstille enhver feriegæst. Man kan bade i søen og nyde solen på flere strande. Søen inviterer endvidere til sejlture og sportsaktiviteter som vandski, roning og smukke vandreture. Byen ligger godt placeret i forhold til de franske alper, der er faktisk kun omkring 19 km til de nærmeste pister! Der er flere interessante udflugtsmuligheder fra Aix-les-Bains ud over Annecy og Alperne; man har både Genève i Schweiz samt byerne Evian-les-Bains og Thonon-les-Bains på den franske side af Léman-søen, der udgør en del af den naturlige grænse mellem Frankrig og Schweiz. Aix-les-Bains hørte frem til 1860 til det italienske kongerige Sardinien, men fra 1861 overtog Frankrig byen, der i dag har ca. 27.000 indbyggere. Aix-les-Bains havde sin storhedstid under La Belle Epoque, hvor den var et yndet feriested for rige familier. 

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Aix-les-Bains