Vingårdsferie i Frankrig

Frankrig er verdens førende vinland og byder på en utrolig mangfoldighed af kvalitetsvine. Er du vinentusiast og på ferie i Frankrig, er det derfor værd at køre en lille omvej for at besøge de bedste vingårde. Nogle vingårde byder dog ikke blot sine besøgende på vinsmagninger og rundvisninger, men er også indrettet som små, rustikke hoteller, hvor du kan holde vingårdsferie.

Et gunstigt klima og meget varieret landskab har været med til at give Frankrig forudsætningerne for at udvikle nogle af verdens bedste vine, og vindyrkning er en indgroet del af fransk kultur. Sammen med vinen går franskmændene højt op i god mad, og ofte er en vingårdsferies også en chance for at udforske det det lokale køkkens herligheder.

Din ferie i Frankrig er naturligvis ikke kun en mulighed for at nyde et godt glas vin til god mad. Vingårdene ligger ofte i nogle af de smukkeste områder i Frankrig, og er derfor også et perfekt udgangspunkt for udflugter til natur- og kulturseværdigheder.

Hos Escapeaway har vi specialiseret os i at tilbyde rejser med ophold på håndplukkede, charmerende "gemmesteder", hvor du får en anderledes, mere autentisk oplevelse af dit rejsemål. Vingårde som tilbyder overnatning, passer derfor ofte godt ind i vores rejsekoncept og kan findes i vore program.

Vinrejser til Frankrig

Frankrig er en drømmedestination for vin-entusiaster, som her kan udforske nogle af verdens bedste vindistrikter. En vinrejse til Frankrig er dog ikke blot en chance for at rejse ind i vinens verden, hvor du oplever vinproduktionen på nærmeste hold. Det er samtidig en chance for at stifte nærmere bekendtskab med fransk gastronomi, som fortsat hører til blandt verdenseliten.

De franske vingårdes historie strækker sig næsten 2000 år tilbage i tiden, og gennem generationer har de takket være Frankrigs gunstige jordbunde og klimatiske muligheder skabt nogle af verdens mest eftertragtede vine. Vin er da også en naturlig del af fransk kultur, hvor du vil opleve at det lokale køkken altid er tilpasset de lokale vine. Især i det sydlige Frankrig præger de mange vinkooperativer det lokale liv, og du har her masser af muligheder for at opdage spændende, komplekse vine, du ikke kendte til før.

Det er som regel muligt at købe vine direkte fra de franske vingårde, og selvom det måske ikke er billigere end i et almindeligt supermarked, er den samlede oplevelse mange gange større på en vinrejse.

>> Læs mere om alle vores rejser til Frankrig
>> Læs også om vingårdsferie i Italien

>> Læs mere om vingård

Kort over Frankrig