Rejser til Grækenland

Solrige og gæstfrie Grækenland med drømmestrande, oldgammel historie og idylliske byer - det er ikke så underligt, at det for mange danskere har været et favoritrejsemål i årtier. Øer som Kreta, Rhodos, Korfu og Santorini er blandt nogle af de bedste og mest besøgte rejsemål i Europa.

For mere end 2000 år siden var Grækenland et centralt sted for civilisationens begyndelse, og i dag er landet en meget populær feriedestination. Her er der varmt og solrigt, naturen er smuk og frodig, menneskene er venlige og priserne er fornuftige - en opskrift på succes. Det er derfor ikke så underligt, at Grækenland er blvet et af vores mest elskede feriesteder. 

Det græske fastland byder på mange oplevelsesmuligheder. Især hovedstaden Athen, med sin olympiske historie og UNESCO-attraktionen Akropolis. I Peloponnes er det værd at besøge Korinth og den antikke by Mykene - men der er mange, mange flere historiske steder, der er værd at besøge. Athen giver også et godt udgangspunkt for at tage på udflugter til både Peloponnes og flere af De Græske Øer.

De fleste besøgende kommer også først til Athen, der udover sin interessante historie også er en spændende, moderne by. Man bruger gerne et par dage på at udforske byen, der byder på alt fra det den centrale Syntagma-plads til det livlige Plaka-område og alle de ældgamle, verdenskendte seværdigheder.

Kystlinjen i Grækenland er lang og varierende, med alt fra klippebugter og charmerende kystbyer til de større byer og ø-havet. Grækenland er et bjergrigt land med gode muligheder for vandreture med flora, fauna og geologiske oplevelser. De Græske Øer består af flere øgrupper, fra De Ioniske Øer med blandt andet smaragdgrønne Korfu, til Kykladerne med blandt andet den spektakulære vulkanø Santorini. Lige udenfor Athen ligger De Saroniske Øer, der består af Aegina, Hydra, Poros og Spetses. Lidt længer nordpå ligger øgruppen Sporaderne, der består af Skiathos, Skopelos, Alonnisos og Skyros

Omkring 300 kilometer nord for Athen ligger Grækenlands næststørste by Thessaloniki. Byen er fortsat relativt ukendt blandt mange, og er derfor ikke præget af turisme i lige så høj en grad, hvilket giver gode muligheder for at opleve det ægte, græske hverdagsliv. Thessaloniki er også kendt som værende landets kulturelle hovedstad og den største studenterby. 

Ønsker du at opleve et frodigt, grønt landskab, safirblåt hav og varmt solskin? Så er Halkidiki et godt valg, for her finder du det hele. Halkidiki er en halvø beliggende mellem det smukke Ægæiske Hav og de majestætiske bjerge mod nord. For at komme hertil, er det nemmest at flyve til Thessaloniki. Kassandra er den vestligste af de tre "fingre" der udgør spidsen af halvøen, og regnes for at være det vigtigste rejsemål i det nordlige Grækenland

På en bjergryg på den østligste af de tre "fingre" på Halkidiki ligger dem selvstyrede, græsk-ortodokse munkerepublik Athos, der har en særlig betydning i det græske samfund. Athos blev grundlagt omkring år 960 og består af 20 middelalderklostre, der huser et par tusinde munke. Byen styres af et parlament med 20 munke, et fra hvert kloster, og en ledelse på fire personer. Kun mænd og dyr af hankøn har adgang til Athos - bortset fra katte og høns. 

Det græske køkken

Det græske køkken er kendt for simpel tilberedning af friske råvarer med kort transporttid. At spise er en social begivenhed, og restauranter og caféer fyldes med liv og aktivitet fra lokalebefolkningen, familier og venner, der benytter enhver anledning for at mødes til god mad og drikke. 

Selv den mindste, mest isolerede græske fiskerlandsby kan prale af en ægte græsk taverna, hvor dagen starter med kaffe og ender med grillet lam i aromatiske krydderurter fra bjergene

I de store byer som Athen kan man finde en god håndfuld restauranter med Michelin stjerner, hvilket kan give et mere sofistikeret udvalg, og masser af kendte internationale favoritter. Græsk kogekunst er meget varieret med masser af regionale forskelle. Meze - et udvalg af små retter - er en god måde at afprøve de forskellige smage der tilbydes. Smag også på gode kvalitetsoste, oliven, auberginer, squash, krydderurter, brød og yoghurt - det er de vigtigste ingredienser i det græske køkken. 

Aktiv ferie 

De Græske Øer alene har mere end 20.000 kilometer kystlinje, så der er masser at finde på. Det generelt rolige og klare vand er vidunderligt for dykkere, og rundt omkring på øerne kan man finde alt fra jetski og kajak til sejlads i store gummibåde. Men Grækenland har faktisk flere bjerge end øer, så det er også oplagt for dig, der er glad for friluftsaktiviteter som klatring, canyoning og rafting, der også er blevet mere og mere populært.

Det højeste bjerg i Grækenland er Olympus, der strækker sig næsten 3.000 meter over havets overflade, og er også hjem for guderne i den græske mytologi. Mange af bjergkæderne er beskyttede nationalparker med et fascinerende dyreliv. Vidste du, at man kan se både bjørne og ulve i Grækenland, især i de nordlige bjerge? De små bjerglandsbyer gør det spændende at tage på vandreture, og der er masser af faciliteter, guider og små pauser til rådighed. Bjergene på Kreta er specielt spektakulære, og i særdeleshed den kendte Samariakløft, der er en UNESCO-nationalpark, som også kan prale af at være en af Europas længste kløfter med hele 18 kilometer. 

Velkommen til Grækenland med Escapeaway!

Start planlægning af din ferie til Grækenland hos Escapeaway - og glem ikke at tage et kig på vores unikke hideaways. Bestil rejsen og se frem til eventyret der venter! De mange historiske skatte, den smukke natur og den gæstfri lokalbefolkning vil uden tvivl give dig minder for livet og lyst til at vende tilbage.

>>> Se alle vores hideaways

>>> Læs mere om Athen

>>> Læs mere om Peloponnes

>>> Læs mere om Thessaloniki

>>> Læs mere om Halkidiki

>>> Læs mere om De Græske Øer

Rejsemål i Grækenland

 • Gæstebedømmelser 8,4
  De Græske Øer
  461 hoteller
  De Græske Øer er med en perlerække af små og store øer et sandt ferieparadis. Her kan du slænge dig på hvide sandstrande ved det krystalklare hav, udforske spændende seværdigheder og fordybe dig i det græske middelhavskøkkens herligheder.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Kreta
  258 hoteller
  Smuk natur, små bugte og brede sandstrande er noget af det du finder på den græske ø Kreta. Her også et fantastisk køkken, et venligt folkefærd samt en masse små, hyggelige kystbyer som du kan gå på opdagelse i. Kreta har det hele.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Rhodos
  61 hoteller
  Rhodos er nok et af de mest populære feriedestinationer i Europa, og det er ikke uden grund. Den græske ferieø tilbyder, udover 300 solskinstimer om året også smukke strande, hyggelige kystbyer og et væld af aktiviteter og udflugtsmuligheder ... for hele familien. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Halkidiki
  49 hoteller
  Tre hundrede solskinsdage om året og idylliske badestrande med krystalklart vand er kun nogle af de ting, der gør Halkidiki til et af de mest attraktive rejsemål i Grækenland. Den smukke halvø har tre "fingre" i form af de mindre halvøer Kassandra, ... Sithonia og Athos. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Athen
  40 hoteller
  I Athen forenes den antikke og moderne historie med et varieret kulturliv, museer i verdensklasse, shopping, et stort udvalg af spisesteder og udendør aktiviteter om sommeren. Athen passer godt til en weekendrejse eller en længere tur, når du ... vil kombinere storby med badeferie! Læs mere
 • Peloponnes
  40 hoteller
  Peloponnes er en halvø som er beliggende i det sydlige Grækenland. Her finder du nogle af de smukkeste strande, en frodig og dramatisk natur samt små og større autentiske, græske byer. Halvøen er også fyldt med kulturelle og historiske seværdigheder ... bl.a Olympen! Læs mere

Populære hoteller i Grækenland

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Platanias
9,2
Fabelagtigt
399 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Afstand til centrum: ca. 14.9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kapsaliana
9,8
Fabelagtigt
216 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 80 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Ixia
9,8
Fabelagtigt
610 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Grækenlands historie

Grækenland var fødestedet for den europæiske civilisation. I perioden fra 700 f.Kr. rejste de store bystater Athen, Korinth og Sparta sig, og kæmpede ofte lange kampe om herredømme, kun forenede, når de skulle stå sammen imod en fælles trussel om invasion.

Den klassiske tid

I den klassiske tid, også kendt som den gyldne tid, skete der store fremskridt inden for områderne kultur, filosofi og definitionen af demokrati. Arkitekturen blomstrede, Parthenon blev grundlagt, store tragedier blev skrevet og fuldendt, og civilisationen var flere århundreder forud for det romerske imperium. Arven efter denne æra er en samling spektakulære ruiner over hele Grækenland, hvor de bedst bevarede findes på Akropolis i Athen.

Peloponneskrigen

Peloponneskrigen (431-404 f.Kr.) satte en stopper for stabiliteten, og de militante spartanere overtog kontrollen i regionen. Det varede ikke længe, før makedonerne udvidede og erobrede mod syd, ledet af den ambitiøse Alexander den Store, som var på vej til at udfordre en anden stor civilisation, egypterne. Hele den græske identitet stammer fra denne tid.

Omkring år 146 f.Kr. var Grækenland og Makedonien blevet romerske provinser, men ved 395 e.Kr. blev riget splittet, og Grækenland blev en del af det byzantinske rige. I det 12. århundrede var korstogene på flugt, og den byzantinske magt var kraftigt reduceret på grund af invasioner af venetianere, katalanere, genovesere, frankere og normannere.

Uafhængighedskrigen

I 1453 erobrede tyrkerne den byzantinske hovedstad Konstantinopel, og omkring år 1500 var næsten hele Grækenland under tyrkisk kontrol. I 1821 startede grækerne deres uafhængighedskrig mod tyrkerne. Uafhængighedsbevægelsen manglede styrke, og i 1827 besluttede Rusland, Frankrig og Storbritannien at gribe ind og hjælpe grækerne i deres kamp. Efter at uafhængigheden blev vundet i 1832, gjorde de europæiske magter Grækenland til et monarki med den ikke-græske hersker Otto af Bayern, som blev gjort til konge i 1833. Dette monarki holdt sig godt ind i det 20. århundrede. Men i 1864 dannede George I en ny forfatning, som genindførte demokratiet og placerede kongen med en udelukkende ceremoniel funktion.

Grækerne kæmpede sammen med de allierede, og efter krigen sendte premierminister Venizelos tropper for at befri det tyrkiske område Smyrna (nuværende Izmir), som var befolket af et stort antal grækere. Hæren blev slået tilbage af Atatürks tropper, og mange græske indbyggere blev dræbt. Dette førte til en brutal konfrontation mellem de to lande i 1923, som resulterede i en yderligere svækkelse af Grækenlands allerede svage økonomi, forårsaget af den høje stigning i befolkningstallet på grund af 1.300.000 kristne flygtninge.

I 1936 havde det kommunistiske parti opnået bred folkelig vækst, og general Metaxa blev udnævnt til premierminister af kongen og etablerede hurtigt et fascistisk diktatur.

Religion

Den græsk-ortodokse tro er den officielle religion, som 98% af befolkningen formelt bekender sig til. Den græske statskirke er autokefal, hvilket betyder, at den er nationalt selvstyret, men patriarken af Konstantinopel anerkendes som kirkens åndelige overhoved.

Kun hver tyvende græker går regelmæssigt i kirke, men troen spiller en stor rolle for den nationale identitet. At være græker er for de fleste ensbetydende med at være ortodoks kristen. Modstanden mod det tyrkiske styre i starten af 1800-tallet blev ofte organiseret i kirker og klostre. Takket være sin rolle som frihedskampens rygrad nyder kirken fortsat stor respekt, også blandt ikke-religiøse. Kirken har også bidraget til bevarelsen af det græske sprog og opbygningen af et nationalt skolevæsen. Båndene mellem kirke og stat er stærke, og kirken har stor politisk, social og økonomisk indflydelse.

Denne tradition gør det vanskeligt for religiøse mindretal at eksistere og praktisere deres tro. Der er religionsfrihed, men det er forbudt at missionere for at omvende en græsk-ortodoks til en anden religion. Det største religiøse mindretal i Grækenland er muslimer, hvor langt de fleste er tyrkere. Der er også små grupper af katolikker, protestanter, jøder og Jehovas Vidner.

Hvad siger gæsterne i Grækenland?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 390 anmeldelser