Restpladser og afbudsrejser til Grækenland

Grækenland er en stor historiebog, og antallet af sagnomspundne myter er udtømmelig. Fortid og nutid går hånd i hånd, og det er da også en af årsagerne til, at Grækenland formår at fastholde sin store skare af besøgende. Find en billig afbudsrejse til Grækenland med Escapeaway i dag!

De Græske Øer har i årtier rangeret blandt de mest efterspurgte rejsemål i Sydeuropa, og det er der mange gode grunde til: Masser af sol, dejlig mad, god stemning, fornuftige priser og smukke omgivelser. Det tager kun ca. 3,5 time at flyve fra Danmark til fx. Kreta, og fra lufthavnen er der som oftest ret kort afstand til din feriebolig. Blandt de mest populære rejsemål i Grækenland findes også dejlige destinationer som Rhodos, Kos, Korfu og Santorini - for ikke at nævne storbyen Athen, som også altid er et besøg værd med sine store seværdigheder.

Med Escapeaway kan du bruge søgemaskinen til at finde billige afbudsrejser og restpladser til Grækenland, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vi finder hele tiden de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Grækenland, hvor du kan finde last minute-tilbud direkte i søgeresultatet. Vi samler det hele i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem.

Populære seværdigheder i Grækenland

Når du har fundet en billig afbudsrejse til Grækenland her på siden, så har du måske brug for inspiration til gode oplevelser på turen. Vi har derfor samlet nogle af de seværdigheder du kan opleve på din ferie i Grækenland. Under de enkelte rejsemål i Grækenland kan du læse meget mere om opleveler og seværdigheder.

Akropolis i Athen

I dag har vi vænnet os til at tænke på Athen, når vi taler om “Akropolis”, men ordet akropolis betyder egentlig “den højeste by” på græsk (acro=høj, polis=by), dvs. en by, der normalt - af forsvarsmæssige årsager - lå på en bakke med stejle sider, under hvilke hele byer ofte spredte sig. Grækenland har en række andre akropolis´er, bl.a. en akropolis i fortidsbyen Mykene, men grunden til, at akropolis i Athen er blevet til selve definitionen på et akropolis er den simple, at det - af historiske årsager - er blevet det mest kendte og besøgte akropolis i verden og i dag er optaget på UNESCO´s liste over verdensarv.

Akropolis i Athen ligger 150 meter over havets overflade, med stejle klipper på tre af sine sider, og er kun tilgængelig fra vestlig retning til fods. Komplekset rummer hele 21 antikke bygninger af forskellig slags, hvoraf Parthenon, indgangsporten Propylæa og Dionysos-teatret er nogle af de mest kendte. Et godt råd er at besøge Akropolis-museet, der giver en masse gode informationer om stedet.

Delfi

Det arkæologiske område Delfi, der i 1987 blev erklæret for verdensarv, giver endnu et unikt indblik i den græske - og vestlige - civilisations vugge. Stedet, der ligger i den centrale del af landet, på skråningerne af bjerget Parnassus, var et af Grækenlands fire store kultcentre og hjemsted for Oraklet fra Delfi, der blev opfattet som verdens centrum i det antikke Grækenland, samt afholdelsen af de pythiske lege, der er blandt forløberne for de moderne olympiske lege.

Her vil du blandt andet kunne opleve resterne af antikke bygninger såsom Delfi-teatret, Apollo-templet, Stadium, Hippodromen, Tholos og Athena Pronaia. Delfi ligger et par timers kørsel nordvest for Athen og kan nås i en lejebil eller på en guidet tur.

Mykene

Fortidsbyen Mykene ligger 90 kilometer sydvest for hovedstaden Athen, på den nordøstlige del af Peloponnes, og var ét af de mest betydningsfulde centre i den græske civilisation. Den har bl.a. fået en hel epoke i den græske historie opkaldt efter sig; den mykenske kultur, der strakte sig fra 1600 f.Kr. til 1100 f.Kr. På grund af sin enorme betydning i den græske antik er Mykene idag én af de mest eftertragtede og berømte seværdigheder i Grækenland.

Mykene blev første gang undersøgt af den græske arkæolog Kyriakos Pittakis i 1841, der blandt andet fandt og restaurerede den berømte Løveport (en dåd, der ofte er blevet tilskrevet Schliemann). Men det var den tyske arkæolog, købmand og fantast Heinrich Schliemann, der foretog de første udgravninger af hele bygningskomplekset i Mykene i 1876. Schliemann var overbevist om, at Mykene afspejlede Homers fortællinger og troede derfor fejlagtigt, at han blandt andet havde fundet Agamemnons dødsmaske.

Meteora

Meteora - der meget sigende betyder noget i retning af “svævende i luften” på græsk - er ikke den mest kendte græske seværdighed i Danmark, men den desto større grund er der til at nævne den her. Meteora er et af de største, mest betydningsfulde og mest spektakulært beliggende klostre-komplekser i Grækenland.

Komplekset, der ligger i Thessalia-distriktet i den centrale del af landet, består af seks græsk-ortodokse klostre, der er bygget højt oppe på naturligt formede sandstens-søjler, der har gjort dem umådeligt svære at indtage for forbipasserende fjender, herunder de tyrkiske røvere, der hærgede området efter det byzantinske imperiums svækkelse i slutningen af det fjortende århundrede.

Det er uvist præcist hvornår klostrene var bygget, men man ved, at der allerede i det niende århundrede var en gruppe af eremetiske munke i området, der bosatte sig på søjlerne, og at de første egentlige klostre sandsynligvis blev bygget i slutningen af det ellevte århundrede. Oprindeligt blev der bygget mere end 20 klostre på sandstens-søjlerne, hvoraf der er seks tilbage idag; fire, der blev brugt af mænd; og to, der blev brugt af kvinder.

Myrtos strand

Myrtos strand, beliggende på den Ioniske ø Kefallonia, er en af de smukkeste og mest dramatiske strande i Grækenland. Stranden er omgivet af stejle bjergsider, der skaber en spektakulær kulisse omkring det turkis og blå vand og de blændende hvide småsten på stranden. Den er hele tolv gange blevet kåret til Grækenlands bedste strand.

>> Læs også om langtidsferie i Grækenland her

Kort over Grækenland

Populære hoteller i Grækenland

Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Rethymnon
9,3
Fabelagtigt
509 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Malia
9,4
Fabelagtigt
1037 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Rhodos by
9,4
Fabelagtigt
2057 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en afbudsrejse til Grækenland med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og vi finder hurtigt de bedste priser på restpladser og afbudsrejser til Grækenland. Du kan vælge mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger så efter de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavpris - og kombinerer dem med vores håndplukkede hoteller med gode anmeldelser. Du får din afbudsrejse som en pakkerejse, der er sikret af rejsegaranti. Du kan endda tilføje billeje eller transfer til din bestilling, så alt er på plads hjemmefra.

>> Læs mere om vores fleksible pakkerejser til Grækenland her

Maden i Grækenland

Maden er en del af rejsen til Grækenland og du kan her læse om udvalgte retter som Grækenland er kendt for.

Moussaka

Der findes næppe en mere kendt græsk hovedret en Moussaka. Retten siges at stamme fra tiden omkring det ottomanske riges gastronomiske udfoldelser på nutidens græske territorium. Således kommer det græske moussaka af det tyrkiske mousakka, som på sin side stammer fra det arabiske musaqa‘h.

Mousakka består af et ovnbagt fad med hakket oksekød, saltede og afvandede auberginer, knust hvidløg, tomatpure, forsvitsede kartofler i skiver, finthakkede løg og en creme på toppen bestående af mælk, ost og æg, der brunes i ovnen. I nogle versioner udelades aubergine og erstattes med ris eller kartofler.

Souvlaki

Souvlaki betyder “lille spid” på græsk og kommer af ordet “souvla”, der betyder grills-spid”, så det er ikke så overraskende med den viden i baghovedet, at retten består af små grill-spyd udstyret med små stykker af kød, ofte svinekød, men undertiden også lamme- og kyllingekød, nogle gange sågar fisk. På spiddet, mellem stykkerne af kød, anbringes stykker af forskellige grøntsager, normalt peberfrugter, løg og tomat.

Retten serveres ofte med en halv citron, der vrides ud over kødet, og pommes frites på en tallerken eller i en pita-sandwich, hvor den overhældes med forskellige saucer og spises sammen tzatziki og græsk salt.

Tzatziki

Tzatziki, der er en af de mest kendte af de græske forretter, kan - ligesom den navnkundige græske salat - ikke blot spises som forret, men også som et supplement til de græske hovedretter, såsom souvlaki eller moussaka.

Retten, der ofte spises med lidt ristet pita-brød, består af græsk yogurt blandet med revet, skrællet og afvandet agurk, knuste hvidløg, groft peber og salt og naturligvis græsk olivenolie.

Retsina

Den specielle retsina-vin, der har mere end 2000 år på bagen, er blevet en slags vartegn for græsk gastronomi. Vinen er elsket af mange, men frygtet af ligeså mange på grund af dens usædvanlige smag af harpiks, der skyldes den måde, man forseglede vin-kar på i oldtiden for at konservere vinen. På dét tidspunkt var der ingen flasker, som kunne slutte helt tæt, som vi har i dag, og derfor gik mange græske vine tabt, når de blev invaderet af luften allerede inden der var gået et år. Derfor fandt man på at benytte harpiksen fra fyrretræer til at forsegle vinkarrene med, så de holdt luften ude.

Imidlertid bidrog harpiksen ikke kun til at forsegle vinkarrene med, men blev også en del af vinens aroma - hvilket den blevet ved med at være helt indtil i dag, hvor man forsegler vinen på anden måde.

>> Læs også om ferieboliger i Grækenland her