Rejser til Athen 

Nutiden og oldtiden smelter sammen i en af Europas mest interessante hovedstæder. Oplev alt det bedste fra Grækenland på en spændende rejse til Athen med Escapeaway.

Både oldtidens og de moderne kulturer kolliderer i denne berømte by, og uanset om du er på udkig efter en romantisk pause fra hverdagen eller en kort ferie med børnene, så har Grækenland det. Udforsk uforglemmelige historiske steder under dit ophold, lige fra Parthenon på toppen af Akropolis, til Templet for den Olympiske Zeus. Kvarteret Plaka må man ikke undvære, hvis man vil have en autentisk prøve på den græske kultur, og det er det perfekte sted til at tage en pause og nyde et glas af den lokale retsina-vin.

Familier vil elske den Nationale Have, en stor park ved Syntagma-torvet, og strandelskere vil ikke misse et besøg i den billedskønne Vouliagmeni. Grækenlands hovedstad bliver også vakt til live om natten, så uanset om du foretrækker en stille drink på en traditionel taverna, eller nyder den livlige klubscene i bymidten, så vil du elske at få en smagsprøve på det athenske natteliv. 

Athen har et stort antal natklubber og skal du rejse til Athen og vil opleve nattelivet er det specielt i områderne Syntagma-pladsen, Thissio, Psiri, Monastiraki, Plaka, Gazi, Kolonaki og Exarchia du kan finde et stort udvalg af barer og klubber. Nogle har græsk livemusik på programmet, andre disker op med de seneste internationale hits og tiltrækker byens klubgæster.

>> Læs også om rejser til Istanbul her

Store oplevelser på din rejse til Athen

Lige fra filosoffer til statsmænd, sportsfolk til arkitekter, skuespillere til tyranner, fortæller Athen historien om starten af den vestlige civilisation. Læs her om en håndfuld af de mange spændende seværdigheder som du kan opleve på en rejse til Athen.

En tur til Akropolis bør være i toppen på din liste over ting du skal gøre i Athen. Parthenon-templet er et af de mest kendte græske vartegn i verden, og kulturentusiaster i alle aldre vil elske en tur til Athenes tempel. Hvis du vil opleve mere græsk historie, så er Akropolismuseet et besøg værd, eller Herodes Atticus' Odeon, der stadig viser teaterforestillinger i dag. Tag en pause fra opdagelsen af oldtidens Grækenland, og nyd nogle af de mere moderne seværdigheder i Athen. Parnitha Nationalpark er et skønt sted at besøge til lidt udendørs aktiviteter, og der er også masser af muligheder for vandsport langs den ægæiske kyst. Bestig Lycabettus-højen for at få en uforglemmelige udsigt over byen, gå på udsalgsjagt på Ermou-gaden, eller nyd en hyggelig familiedag i Allou! Fun Park. 
Strande 

På trods af dens status som en storby til korte ferier, kan man finde en række af meget smukke strande kun en halv times kørsel fra Athen. Slip væk fra hovedstadens liv og røre, ved at hoppe i en taxi og udforske Middelhavskysten. Vouliagmeni er et godt sted at starte. Denne billedskønne by ved havet er populær blandt både de lokale og turisterne, og med den smukke strand er det let at se hvorfor. Astir Beach ligger også tæt på. Her kan man solbade på det gyldne sand omringet af fyrretræer, mens man lader sig opvarme af den bagende sol. Syd for Athen finder man stranden Voula samt en håndfuld barer og restauranter langs med kysten. Glyfada Beach i sydøst bliver ret overrendt i sommermånederne, men at bruge en dag ved dette naturskønne sted, er værd at trodse mængderne for. Schinias Beach ligger lidt længere væk, men er et fantastisk sted for familier og windsurfere. 

>> Læs også om storbyferie i Athen her

Maden og drikke

Med så meget græsk cuisine at vælge mellem, bliver madelskere rigtigt forkælede på en rejse til Athen. Tag ud til et af de lokale markeder og få en autentisk smagsprøve på byen - koulouri, eller brød med sesamfrø er en favorit blandt de lokale til deres morgenmad, og hotdogs er også populært som en nem spise i Athens gader. Takket være de lokales kost, kan man forvente at se masser af friske fiskeretter, lige fra fiskesuppe til grillet blæksprutte. Hvis man kunne tænke sig et alternativ til ens typiske tzatziki og moussaka-forretter, hvorfor så ikke prøve en horiatiki salata, en lækker græsk salat? Hvis du har en sød tand, så prøv et stykke baklava, eller de lækre honning-dyppede donuts, der hedder loukoumades.

Uanset hvilken type græsk mad du får lyst til at prøve, kan du skylle det ned med et glas af den kendte retsina-vin, og selvfølgelig ville en rejse til Grækenland ikke være fuldendt uden et glas ouzo.  Plaka tilbyder traditionelle retter neden for Acropolis. Ønsker man det nyere græske køkken skal man besøge de moderne tavernaer i området Gazi og Psirri. Forretningsfrokoster i Athen indtages i Kolonaki, medens man finder de bedste fiskerestauranter ved vandet i Piraeus.

Nattelivet

Nattelivet i Athen er noget at være begejstret for - denne historiske by er en helt anden om natten, når den er vært for moderne dans og technomusik. De livlige natklubber er specielt populære blandt turisterne. Festglade gæster kan tage ind til Athens centrum, hvor der findes nogle af byens bedste klubber, og om sommeren endda nogle verdenskendte DJs.

Du vil opdage at mange klubber ikke åbner før kl. 11 om aftenen, og først begynder at blive fyldt omkring kl. 1, så hvis du vil feste ligesom de lokale, så kan du forvente mange sene nætter. Hvis natklubber ikke er din kop te, så er der masser af andre lidt mere afslappede måder at nyde en aften i Athen på. Athens Gazidistrikt er et dejligt sted at hænge ud, og har gader fyldt med kunstcaféer og barer. Psiri er et område med afslappede restauranter, der er perfekte til at nyde et glas ouzo eller to, og man kan finde traditionelle rembetika- og bouzoukia-barer rundt omkring i byen. 

Aktiv ferie

Athen har masser af ting til at holde aktive mennesker beskæftiget. Parnitha, der ligger lidt nord for byens centrum, er hjem for nogle skønne udendørsaktiviteter. Dem der søger spænding og eventyr, kan udforske grotter i Parnitha Nationalpark, og der findes rigtige gode cykelruter rundt i skoven for mountain-bikere. Cykelture er populære i byen, så uanset om du er inde i hjertet af hovedstaden eller ude i skoven, så er der mange muligheder for at udforske Athen på to hjul. Golfelskere kan have en masse sjov på golfbanen i Glyfada, der kun ligger en kort taxatur væk fra byens centrum. Har man lyst til et alternativ kan man tage ud til kysten og prøve forskellige slags vandsport. Alle kan stilles tilfredse, for der findes alt lige fra windsurfing til dykning i det dybe hav. 

Shopping

Hovedstrøgets tøj- og skoforretninger ligger på rad og række på gågaden Ermou i Athen, medens Kolonaki sælger de mere eksklusive mærkevarer. Du kan købe souvenirs i Plaka, eller opsøge det fremmedartede look med saronger, farvede T-shirts, sandaler og perler som sælges ved de mange stande i Monastiraki basaren.

Stande og grønne områder

En rejse til Athen er ikke bare storby og oldtidsfund. Når temperaturerne stiger inde i Athen, så søg mod strandene ved Atticakysten. De fleste strande tilbyder alt fra som solvogne, parasoller, cocktails, sushi og massage, og de mest populære strande i nærheden af Athen er Glyfada, Vouliagmeni og Lagonissi. Inde i byen lokker National Garden med frodige middelhavs grønne planter og et pusterum fra Athens travlhed.

Kulturen

I løbet af sommeren tilbyder Hellenic Festival klassisk musik, danseopvisninger og teaterforestillinger på Odeon Herodes Atticus’s med plads til 5000 tilskuere, medens rockkoncerter i Athen finder sted under den skyfri himmel på bakketoppen i Lykavittos Theater. Enhver forstad i Athen har sin egen friluftsscene til fremvisning af film samt en tilhørende bar.

Vejret når du rejser til Athen

Juni til september er de varmeste måneder i Athen og du finder gennemsnitstemperaturen på mellem 22 og 32 grader. April og oktober i Athen har spredte regnbyger, skønt det stadig er muligt at spise og drikke udendørs. Fra december til februar er det som regel mildt, selv om der engang imellem er perioder med snebyger. Athen har et dårligt ry for forurening, smoggen findes stadig, men er blevet noget mindre grundet restriktioner med hensyn til det tilladte antal køretøjer i byen.

Passende påklædning til årstiden 

Efterhånden som temperaturen stiger gennem sommeren, ser man kvinderne i Athen klæde sig lidt mere afslørende, især om aftenen. Mændene er noget mere konservative, klædt i skødeløst og nydeligt tøj, altid bestående af sportslige benklæder, ikke shorts, med mindre man er på stranden.

Lokal Transport

Der er mange muligheder for at komme rundt i Athen. Læs her for gode råd om transport.

Overblik over Athen

Athens centrum ligger mellem bakkerne ved Acropolis og Lykavittos, med parlamentsbygningen på Syntagma Square placeret i midten. Athens trafikknudepunkt ligger i Syntagma. Herfra kan man nå de fleste hovedattraktioner på 20 minutter til fods. Athens to højeste punkter, Lykavittos og Akropolis, er synlige fra næsten overalt i byen og er perfekte når man skal orientere sig. Kysten ligger 8 km syd for centrum. Fra Syntagma, fører gågaden Ermou vestpå til Monastiraki og fortsætter herefter til Gazi. Pudsigt nok, ligger det turistprægede Plaka ved foden af Acropolis, syd for Ermou, og Athens nattelivs populære område ligger ved Psirri nord for Ermou. Kolonaki ligger nordøst for Syntagma, ved foden af Lykavittos.

Til fods

Til fods er ofte den hurtigste måde at komme rundt i Athen på, og også den bedste måde til at opleve de uforudsete ting. Det anbefales at begynde ved Akropolis metrostation og gå langs den 4 km lange træbeklædte gangsti, Arkæologi Promenaden. Den indeholder alle byens vigtigste arkæologiske attraktioner.

Bus og trolleybus

Athen’s hvide og blå busser er billige, kører ofte, og strækker sig over et enormt netværk, men de er også meget fyldte, hvorfor mange folk hyrer en taxi i stedet for. De gule trolley busser forbinder alle de vigtige steder som Syntagma og Omonia.

Taxi

Athen’s gule taxaer er blandt de billigste i Europa, og deres chauffører nogle af de mest uregelmæssige. Hvis du hyrer en taxa på gaden, er det ikke ualmindeligt, at du kommer til at dele turen sammen med andre passagerer (men ikke udgiften!).

Metroen

Metroen er den hurtigste måde at komme til forstæderne på – som f.eks. Piraeus sydpå, Kifissia nordpå og lufthavnen mod øst. Der er blot 3 linier med meget rene stationer og takket været renoveringen før Olympiaden i 2004 også meget moderne.

Sporvogne

Endnu et gode fra Olympiaden i 2004 kan man opnå, når man kører med sporvognsruten fra Syntagma i Athens centrum til Glyfada ved kysten. Det er en hurtig, billig og komfortabel måde at komme til stranden på.

Gode råd om transport i Athen

En dagbillet gælder en tur til eller fra Athens lufthavn og giver samtid ubegrænset mulighed for at gøre med de offentlige transportmidler som bus, trolleybus og metro, men ikke med sporvogn, i byens centrum. Den er gyldig i 24 timer. På Syntagma og Akropolis metro stationer finder man arkæologiske skilte og man føler at man befinder sig tusinder af år tilbage i tiden, medens de højteknologiske Olympiske sportskomplekser (metrostationen Irini), anlagt til legene i 2004, peger fremad i tiden.

Begivenheder 

Hvis du rejser til Athen i det tidlige forår, så har du mulighed for  at deltage i karnevallet i græsk stil som foregår i februar/marts, eller i det verdenskendte Athen maraton løb i som afholdes hvert år i april. Oplev også det ikoniske Acropolis Rally, en del af verdensmesterskabet, som også ligger i foråret. For internationale koncerter, danse- og teaterforestillinger skal du deltage på Hellenic Festival eller høre et udvalg af den bedste moderne europæiske rock ved Rockwave Festivalen som løber over 3 dage i juli.

Offentlige fridage i Athen

 • Nytårsdag
 • Helligtrekongersdag er den 6. januar
 • Første mandag i fasten
 • Uafhængighedsdagen i Grækenland er 25. marts
 • Påskemandag
 • Den 1. maj
 • Pinsedag
 • Ohi Day – hvor man fejrer grækernes stolte ”nej” til Mussolini’s forslag om overgivelse til den italienske hær er den 28 oktober,
 • Jul som modsat Danmark er 25 og 26 december.

Must do

Hvis du rejser til Athen og kun har få dage til rådighed, så start ved det vigtigste sted overhovedet i Athen, Akropolis, med dets 2.500 år gamle templer. Slentre gennem små brolagte gader i Plaka, fyldt med nyklassiske bygninger og souvenirbutikker, og besøg så den arkæologiske del af det ældgamle Agorá.

Tag nord på tværs over Athen til verdensklasse museet National Arkæologi Museum, fyldt med forhistoriske græske marmorstatuer, fresker, juveler og keramik, tæt ved Victoria metrostationen. Eller, hvad med en tur gennem den græske kunstneriske udvikling lige fra den forhistoriske tid til det sene 19. århundrede, ved Benaki Museum, øst for Syntagma.

De arkæologisk attraktioner i Athen tilbyder en billet, gældende i 4 dage, som giver adgang til Akropolis, Theatre of Dionysus, Agorá, Kerameikos – hvor pottemagerne i byen boede og arbejde for 2500 år tilbage – Roman Forum og Olympian Zeus Tempel. Billetten kan købes ved alle disse attraktioner. Benaki Museet er gratis og har åbent indtil midnat om torsdagen.

Det 2.500 år gamle Acropolis tempel kaster sine skygger over det gamle Agorá, et landskab fyldt med gamle ruiner, og dominerer totalt Athens skyline. Øst for Agorá ligger Plaka’s små brolagte gader. En lille spadseretur væk finder man Syntagma med en enorm trafik, pendlere og folk på indkøb. Athen er gammel og moderne, fremfusende og menneskelig.

Forår og efterår er bedste tidspunkt at rejse til Athen

Efteråret er mildt og roligt i Athen, og foråret lyst og fuld af flora og der er utroligt meget at gøre i byen i disse måneder. Vi giver her nogle tips til en god efterårsferie i Grækenlands historie- og kulturmættede hovedstad.

Athen er et klassisk rejsemål - og efteråret eller foråret er en oplagt tid at besøge byen på. Den værste hede er væk nu, og seværdighederne er nemme at komme til. Men også området omkring byen har meget at byde på. Vi giver her et par tips, som går lidt ud over de mest gængse seværdigheder og ture i byen.

Se de lokales eget Athen

Alternative Tours of Athens - ATA - er en sammenslutning af forfattere, kunstnere, musikere og andet kreativt godtfolk, der har lavet en forretning ud af at vise rejsegæster rundt i Athen. Deres mission er at vise en anden side af Athen end "blot" de store seværdigheder.

Der er mange forskellige muligheder med denne gruppe for at se byens forskelligartede kvarterer. Nogle af turene er fototure, andre fremviser gadekunst, atter andre fokuserer på arkitektur og så videre. Der er gåture og cykelture. En sjov måde at få et nyt syn på Athen.

Se mere her: http://www.atathens.org/

Opsøg freden ved Vouliagmeni

Varme kilder, der giver 24 grader varmt mineralmættet vand, skulle have en helbredende effekt. I hvert fald virker det afslappende. Det store wellness-center ved søen Vouliagmeni uden for Athen er et dejligt sted at søge ro og fred.

Og Vouliagmeni giver her i sensommeren og først på efteråret også mulighed for at more sig. Her er teaterstykker, live jazz-musik og andre kulturelle oplevelser, der kan nydes i det fri i smukke omgivelser.

Du kan læse mere om kurbadet her: http://limnivouliagmenis.gr/en/

Nyd en drink med udsigt over Athen

Athen har mange barer og retauranter, men få kan konkurrere med udsigten fra Thea Terrace Bar på Central Hotel. På toppen af bygningen ligger en stor tagterrasse indrettet som udendørs bar.

Fra tagterrassen kan du nyde kombinationen af en god drink og en uforglemmelig udsigt over Athen og Akropolis, som er mest storslået ved solnedgang. Et smukt sted at sige farvel til byen efter en god ferie i Athen.

Turistinformation

Varm, lidenskabelig og kaotisk og som begravet under beton er hvad Vestens civiliserede hovedstad giver sig ud for ved første indtryk, men efter yderligere udforskning af Athen dukker gamle templer, Byzantine kirker samt nyklassiske byhuse op samt et udpræget natteliv. Du kan læse mere om Athen på byens officielle hjemmeside. På turistkontoret hjælper de gerne med mere information samt gode tips og råd til din storbyferie.

Sådan booker du en rejse til Athen med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Athen fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Athen, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Se også alt om rejser til Kreta
>> Her finder du info om rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Athen

Populære hoteller i Athen

Grækenland, Athen
9,1
Fabelagtigt
1817 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 51 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Athen
9,0
Fabelagtigt
1645 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Athen
9,1
Fabelagtigt
932 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 36 km
 • Nærmeste strand: ca. 8 km
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Athen?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser