Billeje i Grækenland

Grækenland byder på et væld af interessante historiske seværdigheder, dejlige sandstrande og ikke mindst charmerende små byer med venlige og imødekommende indbyggere. For at du kan opleve at dette på din rejse til Grækenland med Escapeaway, har vi gjort det nemt at finde den billigste billeje fra de mest anerkendte udlejningsselskaber. I søgemaskinens andet trin kan du således vælge nøjagtig den type lejebil, som bedst opfylder dine ønsker. Alle biludlejningspriserne i søgemaskinens oversigt inkluderer fri kilometer og lovpligtige forsikringer med mindre andet fremgår af lejebetingelserne. Grækenland er et bjergrigt land, men selvom det derfor ofte tager længere tid end forventet at tilbagelægge afstande, byder køreturene også på fantastiske udsigter. Herunder kan du få nogle tips og råd til at køre bil i Grækenland.

Færdselsregler i Grækenland

Der gælder grundlæggende de samme trafikregler i Grækenland som i Danmark. Det vil sige, at der køres i højre side, man overhaler venstre om, ikke må snakke i håndholdt mobil under kørsel, højst må køre med en promille på 0,5 osv. Men der kan alligevel være enkelte afvigelser i de græske trafikregler i forhold til de danske, og du bør derfor på en rejse til Grækenland altid på forhånd sætte dig ind i de lokale forhold. Spørg eventuelt efter yderligere information ved afhentningen af din lejebil i Grækenland. Overtræder du færdselsreglerne i Grækenland kan politiet idømme og opkræve bøder på stedet, når du er udlænding.

Hastighedsgrænser

Medmindre andet er angivet, kan du regne med at følgende hastighedsbegrænsninger gælder i Grækenland: På motorveje: 100-120 km/t Landeveje: 90 km/t I bymæssig bebyggelse: 50 km/t

Vigepligt

I Grækenland har du højrevigepligt, ligesom i Danmark. Det vil altså sige, at biler fra højre har fortrinsret til at køre ud på en vej, med mindre andet er angivet. På landet har biler på hovedveje dog fortrinsret. Til gengæld er der anderledes regler for vigepligt i de græske rundkørsler. Biler, der skal ind i en rundkørslen har fortrinsret, og biler, der allerede er i rundkørslen, skal holde tilbage for disse.

Sikkerhedssele og autostol

Ligesom herhjemme skal der i Grækenland bruges sikkerhedssele på både for- og bagsæde. Børn skal også være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets alder, størrelse og vægt. Børn under 12 år må ikke befinde sig på forsædet.

Sikkerhedsudstyr

I Grækenland er det ligesom lovpligtigt at have to advarselstrekanter, en førstehjælpskasse og en brandslukker med i bilen. Ved havari skal én advarselstrekant stilles foran bilen og én bagved.

Vejafgifter

Du skal betale vejafgift for at køre på motorvejene i Grækenland. Forhør dig eventuelt hos din biludlejer, om de lokale forhold for betaling.

Vejforhold

I Grækenland varierer vejenes tilstand meget, og mens du kan forvente at større hovedveje er i god stand, skal du være forberedt på, at det samme ikke altid gælder for vejene på landet. Benytter du billeje til at køre til afsidesliggende steder, kan du således godt risikere at skulle køre mange kilometer på grusveje. Forsøg ikke at følge en grusvej over et bjerg, medmindre du har rådført dig med og fået detaljerede informationer fra de lokale beboere. Mange små bjergveje kan kun forceres med en 4-hjulstrukken bil. Vær generelt opmærksom på at trafikadfærden og kulturen i Grækenland er anderledes og mere aggressiv, end du er vant til fra Danmark. Det skal dog ikke afholde dig fra at benytte billeje i din ferie, men kør defensivt og husk, at du har ferie og ikke travlt.

Lufthavne:

Grækenland har flere internationale lufthavne og alt efter hvilken del af Grækenland du rejser til, vil vi give forslag til de mest nærliggende lufthavne. Det er oftest nemmest at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen. Så slipper du for at tænke på offentlige transportmuligheder og kan med det samme fortsætte til dit hotel eller feriebolig i Grækenland. Bestiller du din lejebil hjemmefra har du desuden størst chance for at få den billigste pris på netop den type lejebil, du søger.

Biludlejningsfirmaer

Hvad enten du foretrækker at bestille billeje med afhentning direkte i en lufthavn eller fra et andet udlejningskontor i Grækenland, kan du i søgemaskinen her på Escapeaway frit vælge mellem lejebiler fra en lang række internationale biludlejningsselskaber som f.eks. Avis, Hertz biludlejning, Eurocar, Sixt, Firefly og EuropCar, samt en række regionale biludlejningsselskaber. For at kunne tilbyde dig den billigste billeje i Grækenland, har vi hos Escapeaway valg at samarbejde med AutoEurope. Dette er en biludlejer, som er kendt for at tilbyde god service og lave priser. Desuden har vi brugt AutoEurope's kendskab til det græske billejemarked til at fravælge flere udlejningsselskaber, som nok kendt for at have lave priser, men erfaringsmæssigt også har meget dårlig service.

Du kan læse mere om AutoEurope biludlejning her

Priser

Priserne i Grækenland billeje, som du ser i søgemaskinen her hos Escapeaway, inkluderer alle de lovpligtige forsikringer og fri kilometer med mindre andet er angivet i lejebetingelserne. Det betyder, at du kan udforske Grækenlands mange seværdigheder uden bekymringer om kilometerforbrug. Ved bestillingen af din lejebil har du naturligvis mulighed for at vælge biler i forskellige prisklasser og eventuelt supplere med ekstra forsikringer og udstyr.

Forsikringer

Fri kilometer

Brændstof Fuld tank – tom tank

Ekstra udstyr

Typer af lejebiler

Takket være samarbejdet med AutoEurope kan Escapeaway tilbyde dig et bredt udvalg af lejebiler i Grækenland. Som udgangspunkt er lejebilerne du ser i oversigten opdelt i kategorier. I Grækenland vil de forskellige kategorier typisk inkluderer bilmærker såsom Fiat, Suzuki, Toyota og BMW. AutoEurope tilbyder et bredt udvalg af lejebiler i Grækenland, lige fra helt små biler til to op til 9-personers vans. Har du blot brug for at finde den billigst mulige lejebil til din ferie i Grækenland, er det nok mest interessant at kigge på Mini- og Economy-kategorierne, hvor der er et bredt udvalg med prisvenlige biler såsom Toyota Aygo og Suzuki Alto. Er I en større familie eller gruppe, som rejser sammen til Grækenland, er det naturligvis mere oplagt at vælge en lidt større lejebil. Hos Escapeaway kan du for eksempel leje en minivan med plads til ni personer såsom en VW Transporter. En ferie med billeje kan også være en chance for at få en unik køreoplevelse. I luksusklassen tilbyder AutoEurope i Grækenland for eksempel en Mercedes E200.

Oplev Grækenland med bil

Benytter du billeje i Grækenland, kan du nå langt omkring i din ferie, hvis det er det, du ønsker. Men en lejebil er naturligvis også en chance for at udforske et enkelt, mindre området i dit helt eget tempo. Herunder kan du se nogle få af de mange udflugtsmuligheder med billeje i Grækenland.

Elafonissi stranden på Kreta

En af bedste strande ligger på øens sydvestligste spids. Her kan du nyde en dag på en flot sandstrand ved det turkisblå vand. Der kører busser til den smukke strand, men vil du have mulighed for at nyde den flotte tur hertil i dit eget tempo, er billeje en oplagt mulighed. En ferie med egen lejebil er naturligvis også en chance for at besøge nogle af de mange andre smukke strande på Kreta, hvor du ofte finder mere plads og ro end ved de mest populære feriebyer.

Læs mere om Elafonissi stranden på Kreta

Knossos

Er du bare den mindste smule interesseret i historie, er et besøg ved oldtidsbyen Knossos midt på Kreta næsten et must. Her kan du opleve det enestående minoiske palads, som er Kretas største attraktion. Et besøg ved paladset som ligger tæt ved Iráklion, er en unik chance for at udforske den legendariske minoiske civilisation. Har du appetit på mere efter dit besøg i Knossos, kan det anbefales at køre en tur til det Arkæologiske Museum i Iráklion, som også bugner med masser af spændende samlinger og information om Kretas fortid.

Læs mere om Knossos og Iráklion på Kreta

Dette var blot et par ideer til oplevelser med billeje i Grækenland. Du kan finde meget mere inspiration til din bilferie på bloggen her hos Escapeaway.

Mere information om billeje hos Escapeaway.

Ovenstående informationer om billeje i Grækenland er skrevet som vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer, da betingelserne ofte skifter hos de forskellige biludlejningsselskaber, ligesom færdselsregler m.v. Vi henviserderfor  altid til de aktuelle informationer, som fremgår af lejebetingelserne. Har du spørgsmål vedrørende leje af bil i Grækenland når du rejser med Escapeaway, er du meget velkommen til at kontakte os eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

>> Læs mere om billeje