Rejser til De Græske Øer

Der er mange "opskrifter" på, hvad den perfekte ferie består af. Men hvad enten du planlægger en romantisk bryllupsrejse, familieferie med børn, skal på tur med vennerne eller blot vil forkæle dig selv, giver en rejse til de græske øer dig alle de rigtige ingredienser. Her kan du altid finde en ø, som passer til dine ønsker.

I det græske ø-hav kan du holde en ferie fyldt med nye oplevelser, hvor du hopper fra den ene ø til den anden, men også vælge blot at slå dig ned det samme sted for rigtigt at suge essensen af det afslappede græske øliv til dig.

Der er ifølge nogle optegnelser op mod 6.000 græske øer af varierende størrelse. Det inkluderer alt fra store øer som Kreta og Rhodos til en perlerækken af mindre øer, der er samlet i øgrupper som Dodekaneserne, Kykladerne og De Ioniske Øer. Selvom det ganske vist kun er en mindre del af disse mange øer, som er beboet (omkring 170), har du altså et væld af rejsemål at vælge mellem. Er det første gang, du rejser til de græske øer, kan de mange destinationer og hoteller måske derfor virke lidt overvældende.

Håbløst forelsket i De Græske Øer

Ikke overraskende ser vi ofte, at når vores gæster først én gang har oplevet de skønne strande, de idylliske hvidkalkede huse og kirkerne med blå kupler på en af de græske øer, er det starten på en livslang kærlighed til det græske. Mange rejser tilbage til øhavet år efter år. Måske til den samme favorit-ø eller et bestemt yndlingshotel, men ofte også med ny appetit på at udforske en af de mange andre tillokkende øer i det turkisblå hav. Uanset om det er din første rejse til de græske øer, eller om du er genganger, vil de mange indtryk og følelsen af tilbagelænet græsk ø-stemning flyde gennem dit sind som en frisk brise længe efter du er vendt hjem.

Det er heldigvis nemt at arrangere hele rejsen til de græske øer, hvis du booker den her hos Escapeaway. Vi har nemlig allerede omhyggeligt udvalgt de bedste destinationer og ferieboliger på både store og små øer, så du er sikker på at få bedst mulige betingelser for en uforglemmelig rejse til de græske øer.

Hos os kan du booke rejser til de græske øer med fly fra blandt andet København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamborg lufthavn. Når hotel og fly samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, får du det bedste af begge verdener. Tilføj eventuelt billeje eller transfer (transport tur/retur mellem lufthavnen og dit hotel). Nemmere bliver det ikke.

>> Læs mere om ferieboliger i Grækenland her

Rejsemål på De Græske Øer

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Kreta
  258 hoteller
  Smuk natur, små bugte og brede sandstrande er noget af det du finder på den græske ø Kreta. Her også et fantastisk køkken, et venligt folkefærd samt en masse små, hyggelige kystbyer som du kan gå på opdagelse i. Kreta har det hele.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Rhodos
  61 hoteller
  Rhodos er nok et af de mest populære feriedestinationer i Europa, og det er ikke uden grund. Den græske ferieø tilbyder, udover 300 solskinstimer om året også smukke strande, hyggelige kystbyer og et væld af aktiviteter og udflugtsmuligheder ... for hele familien. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,5
  Santorini
  40 hoteller
  Øen Santorini er som taget ud fra et postkort og er nok Grækenlands mest romantiske ø. En rejse til Santorini anbefales især til par og venner eller familier med større børn. Øen er en del af Kykladerne og er kendt for sine billedskønne, hvide ... landsbyer og krystalklart vand. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Kos
  25 hoteller
  Den smukke græske klippeø Kos, ligger mellem de skvulpende lune bølger. Den byder på sol, milde temperaturer og fremragende hoteller. Kos er et at de bedste steder at kunne geare ned og tage sig tid til noget tiltrængt selvforkælelse.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Mykonos
  23 hoteller
  Mykonos er som taget ud af at maleri. Her finder du små karakteristiske hvide kubus-huse og vindmøller, små hyggelige byer med snoede gader og stræder samt nogle af de bedste strande i verden!! Mykonos er perfekt når I er to på ferie!
 • Samos
  18 hoteller
  På Samos kan du holde ferie i græsk idyl, frodige omgivelser og have adgang til nogle af de flotteste strande i Grækenland. Med sin afslappede stemning egner Samos sig godt til både familier og par, der søger en rolig ferie krydret med sjove oplevelser.

Populære hoteller på De Græske Øer

Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
9,6
Fabelagtigt
1748 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Lindos
9,7
Fabelagtigt
387 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 51 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, De Græske Øer, Kreta, Kolymbari
9,6
Fabelagtigt
72 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

De Græske Øer – hvor skal du rejse hen?

Grækenland og ikke mindst øerne er kendt for eksotiske, hvide sandstrande med krystalklart vand og masser af solskinstimer. Det er da også fristende blot at dase ved det turkisblå, lune hav, når du rejser til de græske øer. Men de uimodståelige badestrande er bare én af de mange attraktioner, du kan glæde dig til på en ø-ferie i Grækenland.

Skal rejsen være lidt mere aktiv, er der på mange af øerne for eksempel rig mulighed for at dykke, surfe, vandre eller sågar klatre i bjerge. Det er også ude i ø-havet, at nogle af Grækenlands mest interessante historiske seværdigheder gemmer sig. Sidst, men ikke mindst, står de kulinariske oplevelser også i kø på en rejse til de græske øer. Det er således ikke uden grund, at den græske udgave af middelhavskøkkenet har bredt sig over hele verden. På din rejse kan du nyde dette i sin reneste form på hyggelige taverner, hvor man holder traditionerne i hævd.

Store øer, store oplevelser

Grækenlands største ø er Kreta, som samtidig er et af landets absolut mest populære rejsemål. Mange ferierejsende har gennem årene her for første gang stiftet bekendtskab med de græske øer. Selvom Kreta modtager tusindvis af turister hvert år og har talrige veludviklede feriebyer, er øen stor nok til, at du selv i højsæsonen også sagtens kan finde fredfyldte steder, hvor livet stadig går sin vante gang.

Kreta skiller sig alene i kraft af sin størrelse ud fra resten af de græske øer. Størrelsen gør samtidig øen til en af de mest varierede af de græske øer, hvor du på én og samme rejse kan opleve alt fra afsides landsbyidyl og uspoleret natur til lange, familievenlige badestrande og dynamisk storbyliv. Det er også på Kreta du kan udforske nogle af Grækenlands vigtigste historiske attraktioner, der inkluderer det arkæologiske museum i Heraklion og ikke mindst den nærliggende oldtidsby Knossos. Hvis du ønsker dig den bred palet af oplevelses- og aktivitetsmuligheder, når du rejser til de græske øer, kan Kreta derfor være det helt rigtige valg.

Selvom de ganske vist er betydeligt mindre end Kreta, kan Lesbos og Rhodos i denne sammenhæng også regnes blandt de større øer. Her er der ligeledes gode muligheder for at kombinere det afslappende strandliv med spændende sightseeing og nye, aktive oplevelser hver dag.

Det mest populære øgrupper

På Grækenlands største øer kan du indimellem glemme, at du ikke befinder dig på fastlandet. Men i vores program finder du også et bredt udvalg af rejser til meget mindre græske øer, hvor du fra ethvert udsigtspunkt kan se det glimtende, azurblå hav til alle sider.

Med undtagelse af Kreta, der på grund af sin størrelse adskiller sig lidt, er de græske øer samlet i en række øgrupper spredt ud i Det Ægæiske Hav og Det Ioniske Hav henholdsvis øst og vest for det græske fastland. Herunder får du en oversigt over de i rejsesammenhæng mest interessante øgrupper og eksempler på populære rejsemål.

Dodekaneserne

De Dodekanesiske Øer ligger i det sydøstlige Ægæerhav ikke langt fra Tyrkiet. Denne solrige øgruppe er kendt for sine strande med krystalklart vand, men også for vigtige arkæologiske fund med imponerende byzantinske og middelalderlige monumenter. Øgruppen, som inkluderer Rhodos og Kos, har således på grund af dens beliggenhed været særdeles eftertragtet længe før, at de første solhungrende turister fandt vej hertil. Helt op til nyere tid har skiftende magthavere, hvilket inkluderer romere og korsridder, derfor sat deres tydelige præg på Dodekaneserne.

Kykladerne

For mange rejsende er Kykladerne med deres hvidkalkede huse i kubistiske former og kirker med blå kupler indbegrebet af de græske øer. Hvis du lukker øjnene og forestiller dig billeder, du har set fra det græske øhav, kan det da også meget vel være billeder fra Mykonos, Naxos, Paros eller Santorini, som netop er en del af denne smukke øgruppe.

At Kykladerne, som ligger midt i Det Ægæiske Hav mellem Kreta og det græske fastland, er så populær blandt rejsende skyldes også, at her er noget for enhver smag. Her finder du øer med alle de aktiviteter og underholdningsmuligheder, du og familien kan ønske jer, men også mere uberørte øer, hvis du foretrækker en rolig atmosfære og en ferie med fokus på mere intime, unikke oplevelser. Denne variation og de gode færgeforbindelser mellem øerne gør Kykladerne perfekt til ø-hop, hvor du får en ekstra oplevelsesrig rejse til de græske øer.

De Ioniske Øer

Som navnet antyder, er De Ioniske Øer gruppen af øer vest for det græske fastland i Det Ioniske Hav. Der er ikke langt til Italien, og øgruppen har da også et umiskendeligt italiensk præg. På græsk er øgruppen kendt som Heptanese, der betyder ”De syv øer”. Blandt øgruppens syv større, beboede øer er Korfu og Zakynthos de mest populære rejsemål.

Disse to idylliske øer har da også fundet vej til programmet hos Escapeaway. Hos os kan du dog også finde rejser til for eksempel den mindre kendte ø Kefalonia, som endnu er meget lidt turistet, men mindst lige så charmerende.

De Ioniske Øer er altså ideelle til både afslappende familieferie, hvor I helt slipper for at tænke på hverdagens pligter, og romantiske parrejser, hvor I uforstyrret kan nyde det autentiske græske ø-liv.

De Nordøst-ægæiske Øer

Formelt set udgør De Nordøst-ægæiske Øer ikke på samme måde en geografisk øgruppe, men betegnelsen bruges administrativt og i markedsføringssammenhæng om en række øer i den nordlige del af det Ægæiske Hav mellem Grækenland og Tyrkiet.

De Nordøst-ægæiske Øer, der omfatter blandt andet Lesbos, Samos og Thassos, er generelt mindre kendte blandt turister end Kykladerne og Dodekaneserne. De er dog mindst lige så smukke og interessante netop fordi de på nogle områder har bevaret mere af deres græske karakter. På grund af afstandene mellem dem, er denne øgruppe ikke det mest oplagte mål for en rejse med ø-hop. Men du vil nok alligevel heller ikke have lyst til at forlade øen, når først du har slået dig ned i dit valgte ø-paradis.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller og ferieboliger, vi har håndplukket til vores program for rejser til de græske øer.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne på De Græske Øer?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 316 anmeldelser