Ferie i Grækenland

Grækenland er et af verdens mest populære rejsemål, hvor besøgende kommer for at nyde en solrig ferie i smukke omgivelser i et land med en rig historie og stolte traditioner. Om sommeren er de græske øer et stærkt trækplaster med lækkert klima og store oplevelser. Book din ferie i Grækenland med Escapeaway i dag!

Grækenlands popularitet som feriemål skyldes ikke kun det dejlige middelhavsklima, om end det for os nordboere uden tvivl er af afgørende betydning, men i høj grad også landets utrolige kulturelle rigdom og smukke natur.

En ferie i Grækenland for eksempel byde på storbyliv i Athen med natteliv, arkæologiske seværdigheder og shopping. Er du mere til afslapning ved vandet er en rejse til de græske øer naturligvis helt i særklasse med idylliske strande og hyggelige småbyer.

Til trods for turismens store betydning for græsk økonomi, skal man ofte ikke bevæge sig ret langt bort fra de populære ferieområder for at finde ægte græsk atmosfære. Vil du opleve det ægte Grækenland i din ferie, så læs mere om vores rejser til Grækenland, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller, som er lokalt forankrede og helt unikke.

Ferie på De Græske Øer

Få lande - hvis noget land overhovedet - har så mange kendte ferieøer som Grækenland. Landet har faktisk over 2.000 øer, og de fleste er en del af forskellige øgrupper med smukke navne som Dodekaneserne, Kykladerne og de Ioniske Øer. Den mest populære af de græske øer er uden tvivl Kreta, som også er den største ø, og dermed har mest at byde på i form af hoteller, strande og spændende attraktioner. Men de fleste vil også nikke genkendende til navne som Santorini, Rhodos, Korfu og Kos.

Kreta

Man henledes næsten til at tro, at Grækenlands største ø har danske aner – i hvert fald er Kreta en af danskernes mest elskede rejsemål i Europa og har været det i årtier. De lune temperaturer, middelhavskøkkenet, en smilende befolkning og ikke mindst de kilometervis af omfavnede strande er blot nogle af grundende til, at Kreta formår at beholde førertrøjen indenfor kategorien ’populære feriesteder’.

Faktisk oplever Kreta i disse år en renæssance, for ligesom for eksempel Mallorca og andre øer i Middelhavet har Kreta for en periode været udstillet (eller snarere udskældt) som en ren charterdestination. Ikke et ondt ord om charterturisme, for uden denne ferietype ville mange af Europas mest velkendte rejsemål have trange kår. Men Kreta begynder at afsløre andre sider af sig selv, og tilbyde andre ferieformer, hvor du kan opdage og betragte Kreta fra helt nyer vinkler.

Heldigvis kan vi gøre fordommene om Kreta til skamme, for vi sætter fokus på Kretas kendte og mindre kendte seværdigheder, og krydrer det med uanede muligheder for at opleve øens særprægede kultur og natur. Kreta er så at sige blevet ’trendy’ og det uanset om det er parret, der ønsker tid på tomandshånd og fordybelse eller familien, der gerne vil opleve Kreta på en ny og børnevenlig måde, hvor badeferien kombineres med ophold på et mindre hotel med lokal isæt væk fra masseturismens epicentre.

Hos Escapeaway tilbyder vi pakkerejser til Kreta med flyrejse, billeje og ophold på enten hotel eller i ferielejlighed. Vi har koncentreret os om den nordlige del af Kreta, hvor du kan flyve direkte til både Chania og Heraklion. Vi glæder os til at byde velkommen til en ø, hvor krop og sjæl beriges, og hvor du får meget for feriebudgettet.

>> Se alle rejser til Kreta med Escapeaway

Santorini

– vulkanøen, der er perfekt til både familieferie og romantik

Santorini kan, som mange andre græsker øer, danne en ideel ramme om en ferie i Grækenland for hele familien. Børnene vil elske vulkanøens strande, der endda findes i forskellige farver: Røde, sorte og hvide. Det skyldes de mineraler, der kommer fra den vulkanske undergrund. For børn kan det være ret fascinerende, at sand kan have en anden farve, end vi er vant til i Danmark. Pas dog på fødderne i sommervarmen – det sorte sand bliver ekstremt varmt.

De fascinerende klippeformationer omkring strandene gør strandliv på Santorini til noget ud over det sædvanlige. Det varme sand og det kølende, krystalblå havvand lokker store dele af året: Selv i vintermånederne er det forekommet, at temperaturen har sneget sig op over 25 grader. Varmest og mest solrigt er det dog i månederne mellem maj og oktober, og badevandet begynder at blive behageligt varmt fra og med juni.

Santorini er dog ikke mindst kendt for at være en af de bedste destinationer i Grækenland, hvis man ønsker at pleje parforholdet. Den smukke Middelhavsø ligger på en vulkan, der stadig er aktiv – og hvis krater ligger ude under havet. De vulkaniske månelandskaber vil gøre indtryk på dig under din ferie på Santorini, og udsigten over undervands-krateret i solnedgangen sætter det romantiske prik over i’et efter en feriedag med fokus på dig selv og din partner.

>> Oplev Santorini med Escapeaway - se alle rejser

Rhodos

Den smukke og historisk interessante vulkanø Rhodos er en klassisk feriedestination i Grækenland, og det er ikke uden grund: Øen har tiltrækkende strande i kilometervis, et bjergrigt landskab, spændende klippeformationer, Korsridder-slotte, stemningsfulde kirker og en af de fineste og bedst bevarede middelalder-byer i Sydeuropa (Rhodos by).

Rhodos er en ø, man kan forelske sig i igen og igen, og hvis vi fortæller dig, at øen også byder på otte måneders årlig solgaranti, så er det forståeligt, hvis du får et tilfælde af akut rejsefeber!

Det er du ikke alene om: På et år har Rhodos op mod 2 millioner besøgende – plus de mange cruise-gæster, der hopper i land for en kort bemærkning - og det utrolige er, at øen forbliver lige så smuk, græsk og charmerende som altid, trods det årlige mylder af feriegæster. Du behøver dog ikke at tilbringe hele din ferie i Grækenland tæt sammen med store flokke af andre rejsende: Escapeaway har som altid håndplukket de bedste steder på Rhodos til dig, hvor du også kommer lidt væk fra de store hoteller.

Rhodos’ venlige befolkning er kendt for at være stolte af deres ø og opsatte på at bevare dens særpræg, og det er ikke svært at forstå, når man oplever, hvor rig på natur, kultur og historie, Rhodos er. Øen er stadig tydeligt præget af, at den har været domineret af mange forskellige kulturer igennem tiden, og det gør din ferie på Rhodos til lidt af et dyk ned i Europas brogede historie – alt imens du slapper af og nyder solen, maden og det forfriskende havvand.

>> Inspiration til Rhodos, se alle rejser med Escapeaway

>> Læs mere om ferie

Kort over Grækenland

Populære hoteller i Grækenland

Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Grækenland, De Græske Øer, Rhodos, Rhodos by
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool

Sådan booker du en billig ferie i Grækenland

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel ferie i Grækenland, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Grækenland, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Skal du holde ferie i Grækenland har vi her samlet udvalgte informationer og fakta om landet. Du kan få flere informationer og fakta om de forskellige destinationer under hvert rejsemål, eller måske mere inspiration til din ferie på vores blog. Vi tilbyder afgange til Grækenland fra alle lufthavne og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. I søgemaskinen finder du aktuelle informationer om fly, afrejsedage osv.

Regioner

Grækenlands nuværende 13 regioner blev fastlagt ved en bestemmelse i 1987, som afløste de indtil da gældende historisk-geografisk inddelte regioner. Disse ældre regioner spiller dog stadig en rolle i den folkelige omtale af de græske regioner og i mange beskrivelser og statistikker i Grækenland.

De nyere regioner gældende fra 1987 er følgende: Attica, der blandt andet inkluderer Athens byområde; Det Centrale Grækenland, der ligger nord for Attica og syd for Thessalien; Det centrale Makedonien, der ligger i den nordlige del af landet på grænsen til landet Makedonien; øen Kreta beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Øst-Makedonien og Thrakien, der grænser til Det Centrale Makedonien i vest, Bulgarien i nord og Tyrkiet i øst; Epirus i det nordvestlige hjørne af landet; De Ioniske Øer på den vestlige side af det græske fastland; De nordlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den nordøstlige del af Det Ægæiske Hav; Peloponnes, der inkluderer den største del af Den Peloponnesiske Halvø; De Sydlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Thessalien, der ligger ud til Ægæerhavet mod øst og grænser op til Vest-Makedonien og det Centrale Makedonien i nord, samt Epirus i vest; Det vestlige Grækenland, der ligger syd for Epirus med de Ioniske Øer på sin vestlige flanke; Det Vestlige Makedonien, der ligger midt imellem Epirus på den vestlige side og Det Centrale Makedonien på den østlige side.

Foruden disse 13 regioner har Grækenland en autonom teokratisk stat, Athos-halvøen, som formelt blev etableret i år 963.

Vejr og klima

Grækenland har hovedsageligt et middelhavs-klima med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Middelhavsklimaet gør sig gældende ved alle kyst-områderne i landet - og dem er der som bekendt mange af - foruden Athen, Peloponnes, og dele af regionen Det Centrale Grækenland.

De bjergrige regioner i den nordvestlige del af landet - i regioner som Thessalien, Det Centrale Grækenland, Det Vestlige Makdeonien og Epirus - har et alpint klima med betydelige snefald om vinteren. Dette gælder også den mest bjergrige del af det centrale Peloponnes.

I de indre dele af det nordlige Grækenland - i regioner som Det Centrale Makedonien og Det Østlige Makedonien og Thrakien - er der et tempereret klima med kolde vintre og varme, tørre somre med hyppige tordenvejr.

Sprog

Græsk er et indoeuropæisk sprog, og dét indoeuropæiske sprog, der synes at være tættest beslægtet med de indoariske og iranske sprog, samt armensk, hvilket kan antyde en fælles oprindelse i et hypotetisk indoeuropæisk urhjem.

Der findes vidnesbyrd om tekster på oldgræsk helt tilbage til det 15. århundrede f. Kr., dvs. omkring 100 år efter begyndelsen af den mykenske kultur. Hvornår græsk i sin urform kom til vor tids Grækenland, er der dog stadig megen diskussion om. Siden det niende århundrede f.Kr. er græsk blevet skrevet med det græske alfabet, som er en afledning af det fønikiske alfabet; før denne tid blev det skrevet med den berømte linear-B skrift eller med det kypriotiske syllabarium. Senere blev græsk Det Byzantinske Riges officielle hovedsprog (fra 650 e.Kr.) og et almindeligt udbredt lingua franca i Middelhavsområdet i antikken.

Idag tales den moderne version af græsk - almindeligvis kaldet nygræsk på dansk - af ca. 15 mio. mennesker hovedsageligt i Grækenland, men også af mindre grupper i Cypern, det tidligere Jugoslavien, Egypten, Bulgarien, Albanien og Tyrkiet.

I Grækenland tales også en række såkaldte minoritetssprog, såsom bulgarsk, tyrkisk, romani, albansk, arumensk, og arvanistisk. Ladino - det sefardiske blandingssprog - tales stadig af nogle få tusinde jøder i landet.

Religion

Den græske forfatning betragter den græsk-ortodokse kristendom som landets “herskende” tro, men sikrer samtidig religionsfrihed for alle trosretninger. Grækenland er det eneste land i verden, hvor den ortodokse kirke er statsreligion.

I en undersøgelse fra 2010 svarede en gruppe, der svarer til 79% af den græske befolkning, at de er troende, mens næsten 16% svarede, at de var stærkt religiøse, hvilket er det højeste antal stærkt troende blandt de europæiske lande. Kun 3,5% af de adspurgte svarede, at de aldrig går i kirke, hvilket er et ekstraordinært lavt tal, også sammenlignet med andre sydlandske lande, hvor religionen stadig spiller en stor rolle, f.eks. Italien, Portugal eller Spanien.

Der menes at være omkring 100.000-140.000 muslimer, 50.000 katolikker, 30.000 Jehovas Vidner, og 30.000 protestanter i Grækenland. Omkring år 1900 var halvdelen af byen Thessalonikis indbyggere sefardiske jøder (omkring 80.000 dengang), men efter den tyske besættelse og holocaust under anden verdenskrig er antallet helt nede på mellem 6000 og 7000 for hele Grækenland idag.

Natur

Grækenlands natur defineres i vid udstrækning af landets lange kystlinje, der blandt andet er så lang på grund af de næsten utallige græske øer. Med sine 13.676 kilometers kystlinje har Grækenland den ellevte-længste kystlinje i verden.

Ialt er der mellem 1200 og 6000 øer i Grækenland, afhængigt af, hvor mange man tæller med (dvs. hvilken minimumsstørrelse, man bruger for optællingen). Af disse mange hundrede øer er 227 beboede og det er blandt disse man skal finde de mest populære rejsemål for folk der tager på ferie i Grækenland. Den største græske ø - der samtidig er den femte-største i Middelhavet - er Kreta, beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav. Den næststørste - og for mange danskere ukendte - ø er Evia, der ligger lige ud for det græske fastland på den østlige side. Herefter følger Rhodos og Lesbos, begge beliggende i Det Ægæiske Hav.

Et andet naturfænomen, der kendetegner Grækenland, er de mange bjerge. Hele 80% af landet består af enten bjerge eller bakker, hvilket gør Grækenland til ét af de mest bjergrige lande i Europa. Det højeste bjerg er Olympen på 2917 meter, beliggende på grænsen mellem regionen Thessalien og de tre makedonske regioner, ca. 80 kilometer fra byen Thessaloniki.

I den nordligt beliggende region - Øst-Makedonien og Thrakien - er der tætte, antikke skove, herunder den berømte Dadia-skov. I regionerne Thessalien og Det Centrale Makedonien og Thrakien kan man desuden finde store sletter; det er også i disse regioner, at Grækenland har sine landbrugsmæssige nøgle-regioner.

Officielle helligdage i Grækenland

1. januar: Nytårsdag

6. januar: Helligtrekonger

25. marts: Uafhængighedsdag

1. maj: Arbejdernes kampdag

15. august: Mariæ himmelfart

28. oktober: Nationaldag

25.-26. december: Jul

Bemærk venligst, at Faste mandag, Langfredag, 2. påskedag, og 2. pinsedag har skiftende datoer fra år til år.

>> Læs også om pakkerejser til Grækenland her
>> Her kan du læse om langtidsferie i Grækenland