Rejser til Glyfada

Glyfada ligger på Athens riviera omkring 10 kilometer sydøst for centrum af den græske hovedstad. Det er den største af Athens sydlige forstæder med alt, du kan ønske dig af butikker, café- og restaurantliv samt ikke mindst flere skønne strande. I marinaerne ligger utallige lystbåde, og for de fleste som rejser hertil, er livet ved vandet da også en stor del af tiltrækningskraften ved Glyfada.

På strandene, som består af sand og småsten, er der god plads til at solbade. Her har du naturligvis også rig mulighed for at nyde det klare, turkisblå hav. Vil du ikke blot bade, kan du også bruge tiden på forskellige former for vandsport på en rejse til Glyfada. Her ligger også en af de få golfbaner nær Athen, som blev indviet i 1962 og dermed en af de ældste i Grækenland.

Frem til 1990'erne havde amerikanerne en luftbase ved Glyfada. Selvom basen og dens personale nu er væk fornemmes stadig en unik blanding af græsk og amerikansk i byens atmosfære og køkken. Det er stadig et sted, som med strandene, de mange spisesteder og et alsidigt natteliv tiltrækker besøgende fra både Athen og de ydre forstæder.

I dag er det svært at tro, at dette engang blot var en lille fiskerby. Lukningen af Athens internationale Ellinikon Lufthavn i 2001, som lå lige udkanten af byen, gav uden tvivl Glyfadas image et yderligere løft som en eksklusiv forstad. I 2004 blev nogle af lufthavnsbygninger brugt, da Athen var vært for de olympiske lege. Nu fri for støjende fly er det tidligere lufthavnsområde ved at blive udviklet til et park- og boligområde.

Sightseeing og lækre badestrande

Der er gode forbindelser mellem Athen og Glyfada takket være sporvognen, som kører langs kysten (ca. 45 min.). Du kan derfor nemt kombinere det afslappende strandliv med spændende sightseeing på en rejse hertil. Akropolis i Athen med Parthenon og Nike -templet samt det tilhørende museum er et must at opleve for enhver med interesse for græsk historie. Dertil kommer resten af hovedstaden, hvor farverige markeder, hyggeligt caféliv og unikke butikker også er værd at fordybe sig i.

Særligt om sommeren, hvor de indre gader i Athen i længden godt kan blive en lidt for hed fornøjelse, er Glyfada ved havet en god base at kunne trække sig tilbage til. Her har du hovedstadens seværdigheder inden for kort afstand, men kan på de varmeste dage vælge blot at dase ved vandet på en af de fine strande ved Glyfada.

Trækker strandlivet mere end byens tilbud, kan det også anbefales at bruge Glyfada som udgangspunkt for udflugter sydpå ned ad halvøen mod Sounio. Der ligger en hel perlerække af lækre badestrande ned langs kysten.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Glyfada