Rejser til Halkidiki

Hvis du vil have frodige grønne landskaber, safirblåt vand og drønende varmt solskin på din ferie, så finder du det i Halkidiki. Halkidiki-halvøen, der ligger i det nordlige Grækenland, er det ideelle sted at opleve det lokale liv, mens man stadig får noget tiltrængt afslapning på stranden.

Beliggende mellem det smukke Ægæiske Hav og majestætiske bjerge kan regionen prale af flere forskellige feriesteder, deriblandt energiske Kassandra og fredelige Sithonia, og der er helt sikkert noget, der passer til dig. Med dens afslappede charme og provinsfølelse, er der altid noget nyt man kan opleve i Halkidiki, uanset om det er blødt sand eller imødekommende hoteller.

Denne græske halvø, beliggende langs det Ægæiske Hav, er kendt for sit afslappede tempo og charmerende atmosfære. Fra det sofistikerede Sani med sin yachtfyldte marina, til Kassandras liv og røre til det blomstrende natteliv i Kalithea - der er masser af ting at lave i Halkidiki. Sejl rundt langs den billedskønne kystlinje i en båd, eller læn dig tilbage og nyd udsigten med en cocktail i en nærliggende bar - du føler dig snart som en VIP på din græske ferie. 

 

Rejsemål i Halkidiki

 • Gæstebedømmelser 6,8
  Pefkochori
  8 hoteller
  Pefkochori er en af de mest populære og veludviklede feriebyer på Halkidiki-halvøen. Byen er omgivet af skønne, bakkede landskaber med fyrreskove og ligger ned til kilometerlange strande, hvor du kan slappe af ved det turkisblå, glasklare hav.
 • Afitos
  7 hoteller
  Afitos er et ideelt mål for en romantisk rejse eller afslappende ferie med familien. Lige neden for denne lille, charmerende kystlandsby ligger badestrande, hvor du kan nyde bugtens turkisblå vand og den varme middelhavssol.
 • Cap Sani
  6 hoteller
  Sane er et en elegant ferieby på på den vestligste af Halkidikis tre landtanger, Kassandra. Den flotte sandstrand er med sit lave, krystalklare vand perfekt til en badeferie med familien og inde i baglandet gemmer sig hyggelige landsbyer og ... uspoleret natur. Læs mere
 • Nikiti
  6 hoteller
  I Nikiti kan du kombinere det bedste af to verdener - traditionel landsbyidyl og komfortabel badeferie. Denne charmerende kystby ligger ved en lang, gylden sandstrand, hvor du og familien kan slappe af ved det krystalklare vand.
 • Ouranoupoli
  6 hoteller
  Ouranoupoli er kendt for sin lille havn, hvorfra både fragter pilgrimme videre ned ad halvøen til munkerepublikken Athos. Kystlandsbyen er dog også i sig selv værd at rejse efter for at bo i naturskønne omgivelser med gyldne strande ved det turkisblå hav.
 • Hanioti
  3 hoteller
  Hanioti ligger ved de kilometerlange strande på nordkysten af Kassandra, den vestligste af de tre "fingre" på den nordgræske halvø Halkidiki. Den lille bys strand er uimodståelig, men glæd dig også til at gå på opdagelse blandt de mange restauranter.

Populære hoteller i Halkidiki

Grækenland, Halkidiki, Pefkochori
9,5
Fabelagtigt
475 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 97 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Halkidiki, Ierissos
9,7
Fabelagtigt
594 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 104 km
 • Nærmeste strand: ca. 20 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Halkidiki, Hanioti
8,4
Meget godt
349 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 92 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Seværdigheder

Hvis man gerne vil væk fra det hele, så er en rejse til Halkidiki noget nær det perfekte, og her er masser af lækre indkvarteringsmuligheder. Der er tre adskilte halvøer i regionen - Kassandra, Sithonia og Athos, der hver især har noget unikt at tilbyde din ferie.

Som den største og ofte travleste er Kassandra det ideelle sted til at kombinere en strandferie med en opdagelsestur til storbyen, mens Sithonia tilbyder en dosis tiltrængt afslapning. En masse familievenlige attraktioner samt de vidunderlige omgivelser betyder, at Kassandra er et rigtig godt sted til ferier sammen med de små, mens der ikke findes et lige til romancen omkring Athos.

Selvfølgelig skal ens græske ferie ikke kun være liggestole og svømning, og man kan da også finde nogle sjove ting at lave væk fra kysten. Fordyb dig i græsk kultur på et besøg til den vidunderligt særprægede by Nea Moudania, hvor der ligger  en kirke fra antikken og en række hvidkalkede villaer. Gå gennem gaderne og se på de imponerende omgivelser, før du stopper på en nærliggende taverna for at forkæle dig selv med det traditionelle køkken.

Dem der higer efter bylivet skal besøge den nærliggende Thessaloniki, der er berømt for at være det nordlige Grækenlands kulturelle hovedstad. Byen kan prale af en række bygninger i osmannisk arkitektur, der specielt findes i den gamle bydel. Hvis de små ikke værdsætter disse oldtidssteder, så vil de måske synes om en tur til den nærliggende vandpark, der kan prale af spændingsfyldte rutsjebaner og forlystelser nok til at holde dem underholdt en eftermiddag eller to.

Thessaloniki har givet Grækenland nogle af dets bedste musikere, kunstnere, poeter og filosoffer, og er dermed et af de bedste steder at besøge, hvis man er kulturelsker. Udover Thessaloniki Filmfestival er byen også hjemsted til nogle spektakulære historiske attraktioner - fra de prægtige byzantinske kirker til de imponerende romerske udgravninger, der er masser af attraktioner i Halkidiki, der vil gøre kultur-entusiaster glade. Der er masser at vælge imellem, når det kommer til museer og gallerier, men det Arkæologiske Museum og Museet for Byzantinsk Kultur er et must for enhver, der er interesseret i at udforske Halkidikis lange historie. Hvis du har interesse for græsk mytologi er et besøg til Athosbjerget det værd - ifølge myten var det den sten som den græske gud Athos smed i havet i en kamp mod Poseidon, alene den imponerende udsigt er et besøg værd.

Strande 

Med Grækenlands dejligt lange og varme somre samt deres milde vintre, så vælger mange at flyve til Halkidiki i løbet af de stegende sommermåneder. Mens man bestemt finder en overflod af solskin og propfulde strande på denne årstid, så er det også et godt tidspunkt at besøge landet om foråret og efteråret, specielt for dem der ønsker at udforske Halkidikis kulturelle og historiske steder. Selvfølgelig er Halkidikis største charme de fantastiske strande i regionen; prøv Ammouliani eller Torini, der tilbyder idylliske steder, som stadig har et væld af vandsport. Nea Potidea kan prale af en 6 km. lang sandet kystlinje med klart vand, hvilket er ideelt for din ferie i Halkidiki. Af alle de ting man kan lave i Halkidiki, vil du finde at det er nemmest at læne dig tilbage og slappe af på den endeløse række af sandstrande. Hanioti Beach kan prale af at have spektakulært klart vand, der er ideelt til at snorkle eller svømme i, samt en række barer langs stranden, der er klar til at tanke dig op igen, når du trænger til en pause fra solskinnet. Possidi er, ifølge rygterne, en af de mest attraktive strande i Grækenland med sin lange strækning af hvidt sand udsmykket med et billedskønt fyrtårn, hvor man ikke kan undgå at føle sig afslappet.

Maden og drikke

Mad og drikke er i en særklasse i Halkidiki, der er kendt for sit lækre køkken. Nyd friske fisk og skaldyr på stranden med Neos Marmaras’ spektakulære solnedgang som baggrund, eller forkæl dig selv med en traditionel souvlaki nede ved havnen. En tur til Halkidiki er selvfølgelig ikke fuldendt uden en smagsprøve på deres oliven, og man kan finde adskillige madboder og små butikker, der sælger disse lokale specialiteter, der i sig selv er blevet en Halkidiki attraktion. 

Nattelivet

Halkidikis natteliv er primært kendt for pulserende og ungdommelige Thessaloniki, men også det mangfoldige Kassandraområde. I Thessaloniki er der en del steder, der nyder den tredobbelte fordel af at være en café, bar og restaurant. Med deres førsteklassesplacering på strandpromenaden er mange af disse steder primært kendt for den mellemste mulighed at være en bar, og de holder derfor åbent helt frem til de små timer. Uanset om det er Navagos, Anemos eller Almyra, så er der en del fantastiske beach barer, som kan imødekomme ethvert behov; lige fra stærke cocktails, god musik og masser af plads, så du kan vise dine bedste moves. Kassandra er meget varieret som en nattelivs destination. Hvis man hælder mere til en middag for to i stearinlysets skær, og lidt lettere underholdning, så er der også en del steder, der kan opfylde det behov. Men hvis man også leder efter noget lignende det Thessaloniki tilbyder, og man gerne vil medbringe danseskoene, så kan Kassandra også sørge for det. 

Familieferie

En ferie i Halkidiki tilbyder mange forskellige muligheder for familier, og der en del hastigheder man kan vælge mellem. Hvis din ideelle måde at tilbringe din ferie på er en aktiv livsstil og at skabe minder udenfor, så kunne et godt valg være at bo på Sani Resort, da der er mange landlige vandreture med skønne restauranter i begge ender. Saniområdet er også hjemsted for en del skønne hoteller, der specifikt, og i vidt omfang, appellerer til familier. Marinaen i Sani er også et kig værd, og de små vil blive fuldstændig fascinerede af at se på de luksuriøse linere sejle ind og ud af havnen. Udforskning er altid en sjov aktivitet for hele familien, og et besøg til Petralona-grotten vil i den grad tilfredsstille det behov. Denne smukke grotte vil forundre både børn og voksne med sine stalaktitter, stalagmitter og søjler. Uanset om man selv vil gå på opdagelse, eller om man vil have en guidet tur, så bliver det en tur man husker. Med en overflod af strande at vælge mellem, hvor Kalogria og Kavourotrypes er de mest populære, så bliver du mere end tilfreds med at bruge de fleste af jeres familiedage på sandet, mens de små bygger sandslotte, plasker rundt i det lave vand og benytter sig af strandpromenadens faciliteter. 

Rejser for par

Denne del af Grækenland er perfekt til en romantisk tur, og der er masser af ting at lave i Halkidiki for et par på kæresteferie. Man finder ikke mange hoteller eller feriesteder i Sithonia, der er bygget med et specielt formål, og det gør området perfekt til at udforske som et par. Tag en idyllisk gåtur gennem små fiskerlandsbyer og opdag afsides bugter, før I tager ned til havnen til en drink og samtale. 

Aktiv ferie 

Selvom Halkidiki er kendt for sin afslappede natur, så er der et par ting, der er værd at tage på tur til for dem, der er har trang til eventyr. Kassandra er en vandrers paradis med sine betagende omgivelser. Kig på de kridhvide sandstrande og robuste promenader, mens du ifører dig dine vandrestøvler. Væk fra kysten kan man finde charmerende græske landsbyer med hvidkalkede villaer, mens den nærliggende fyrreskov er perfekt til en forfriskende gåtur. Dem, der ikke har noget imod at få våde fødder, bør tage en tur til Hanioti og prøve deres held med windsurfing, stå på vandski eller parasailing. Hvis man leder efter en uforglemmelig oplevelse, så er dykning en god ide. 

Kultur

En stor del af kulturen i regionen er rester fra det Byzantinske Rige. Over hele regionen er der rester fra denne vidunderlige tid i Halkidikis historie, og de er stadig en af de mest populære og smukke attraktioner, som feriestedet kan tilbyde. Det byzantinske tårn i Ouranoupolis, et skønt eksempel på klosterarkitektur, er ikke kun en smuk påmindelse om denne del af historiens æstetik, men stedet er nu også et museum, hvor man kan lære endnu mere om områdets rige historie. Hvis områdets fiskerhistorie interesserer dig, så er der skam også et helt museum dedikeret til denne specifikke del af Halkidikis historie. Athosbjerget, der er et vigtigt sted for de lokale og alle ortodokse mennesker rundt omkring i landet, kaldet “Det Hellige Bjerg” er et sted som enhver, der er historieinteresseret skal besøge. Det er et sted hvor mange munke tog på pilgrimsrejse til i det 10. århundrede, og der er mange ruter op og ned af bjerget, som er umiskendeligt græske, og vil give dig minder som du vil huske for evigt. En anden del af Halkidikis kultur er arkitekturen. Regionen har et bredt udvalg af interessante bygninger, lige fra simple etværelses boliger til fine luksusvillaer og udviser en arkitekturstil, der blander makedonsk, græsk og endda tyrkisk. Det karakteristiske mix af bygninger har alle smalle, brede facader, hvilket er områdes primære karakteristik.

>> Læs her om vores luksushoteller i Grækenland
>> Sådan booker du en pakkerejse til Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Halkidiki?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 27 anmeldelser