Rejser til Ios

I Det Ægæiske Hav ligger den smukke ø Ios (eller på græsk: 'Nios'). Udover sine fantastiske strande har Ios også masser af små landsbyer, der venter på at blive udforsket på din rejse til Ios med Escapeaway.

De hvidkalkede huse er berømte over hele verden og tilbyder en vidunderlig indsigt i øens arv og fortid. Mylopotas Strand er dér, hvor de fleste besøgende søger hen for at nyde de græske solstråler. Ios er kendt for sin fremragende mad og har mange fantastiske restauranter. Nogle af de bedste er bl.a. Salt, Enigma og Far Out Village.

Når solen går ned på Ios, vågner øen for alvor op. Der er et hav af fester, men først og fremmest den slags med vægt på sofistikerede cocktails af høj kvalitet og vidunderlige panoramaudsigter. Click er berømt for sine fantastiske cocktails og skønne udsigt.

Når man rejser til Ios med hele familien finder man også en række børnevenlige attraktioner, såsom det arkæologiske museum og ruinerne af det venetianske slot. Børnene vil også elske det lave vand i det krystalklare hav. Der er noget for enhver smag - lige fra at se Homers grav til at tage et fotografikursus eller tage på tours rundt på hele den smukke græske ø.

>> Læs også om rejser til naboøen Naxos

Hoteller i Ios

Information og fakta

Den største attraktion for besøgende på den græske ø Ios er de formidable strande. Der er også masser af små landsbyer at udforske. Den største by, Chora, er kendt for at charmere gæsterne med sine hvidkalkede huse og en bunke små gader fyldt med restauranter, hoteller og souvenirbutikker. Hovedattraktionen her er det venetianske slot, som ligger i ruiner på toppen af byens eneste bakke. Det er klart bedst at udforske byens traditionelle karakter om dagen, når det meste af menneskeflokken er nede på stranden. I Chora ligger øens naturlige havn; den er nemlig bygget på skråningen af et bjerg med udsigt over havet. Hovedtorvet her kravler med forskellige butikker, der sælger souvenirs, gavepakker og smykker. 

Strande

Når du rejser til Ios, har du sikkert lyst til at bruge det meste af tiden på en af de fantastiske strande. Tæt på den største by, Chora, ligger fx den skønne Mylopotas. Stranden her strækker sig over en kilometer, og dens krystalblå hav har vundet Det Blå Flag adskillige gange. Der er masser af parasoller og liggestole til leje, så du kan få skygge for den hede græske sol.

Der er et utal af andre dejlige strande på Ios. To af de bedste er Manganari og Kolitsani. Den førstnævnte ligger relativt langt væk fra alt andet og er derfor for det meste nærmest tom - ideel, hvis du ønsker at komme væk fra folkemængden. Hagen ved denne strand er, at der ikke er nogen faciliteter af nogen art i nærheden. Kolitsani har noget anderledes at byde de besøgende - en anden fornemmelse. Den er omringet af lave klipper og er populær blandt nøgenbadere.  

Maden og drikke

Grækenland er berømt for sin fantastiske mad. Der er flere vidunderlige restauranter, hvor du kan sætte tænderne i både traditionelle og mere moderne retter. Elips Restaurant ligger på den berømte Mylopotas-strand. Dette familiedrevne sted har fodret sine besøgende i mange år og kan også byde dig på en fantastisk udsigt over bugten. Her serveres traditionelle græske retter. Polydros Taverna har kørt rundt siden 1986 og fokuserer på at bruge friske ingredienser med flair og kreativitet. Den ligger en smule nord for Chora, og dens udendørs siddeområde giver en fantastisk udsigt over øen. Højdepunktet i menuen er deres svinekød, peberfrugt og ost.    

Hvis du har lyst til at prøve noget lidt anderledes, skal du tage til Harmony Mexican Restaurant and Bar. Denne restaurant er skåret ind i klippevæggen og drives af internationalt uddannede kokke, som bruger friske ingredienser til at skabe lækre mexicanske retter, som har tryllebundet de besøgende i årevis. Andre spisemuligheder finder du bl.a. ved stederne Salt, The Mills, Far Out Village og Enigma.

Nattelivet

Når du rejser til Ios har du mulighed for at feste igennem til den lyse morgen. Ligegyldig hvilken slags natteliv du er til, så har Ios det. I Chora er der livlige steder som fx Slammer Bar, Bulldog og The Shooters. Der er også nogle få natklubber som Rehab og Scorpion. Øen blev berømt for sin hippie-befolkning i 1970’erne, da de flokkedes til øen for at fejre sommersolhvervet - og den dag i dag har flere steder beholdt den alternative charme fra dengang.

Lidt væk fra hovedbyen byder alle strandlokationerne på diverse barer og caféer, der har åbent til sent på aftenen. Tusmørket er et dejligt tidspunkt at slappe af med en drink og nyde de fantastiske solnedgange. Får du lyst til en cocktail, så tag hen på Click. Den er trendy, men afslappet og serverer rigtig gode drinks i sofistikerede omgivelser. Hvis du ikke kan få dig selv til at forlade stranden, så har Free Beach Bar (desværre betyder dette ikke, at det er gratis) en omfattende cocktailmenu og ligger lige på Mylopotas strand. 

Rejser til Ios for familier

Det kan være svært at rejse med børnene, men Ios er en fantastisk afslappet ø, hvilket betyder,at du ikke behøver bekymre dig om dét; bare slap af, og nyd din ferie. Børnene vil nemlig elske de mange strande, hvor de har rig mulighed for leg i det lave vand, og de kan nå at bygge mange sandslotte langs de gyldne kyster. 

Der er en del attraktioner, som børnene vil have glæde af på en ferie til Ios. Det arkæologiske museum i Chora, katedralen og museet for moderne kunst er rigtig gode børnevenlige valg, hvis du vil undgå middagssolen. Det venetianske slots ruiner er også et godt sted for børn at lege og samtidig lære lidt historie. Selvom det meste af slottet ligger i ruiner, kan børnene klatre rundt på de klippebefængte bakker og fornemme området, der er rig på kulturarv.  

Rejser for par

Ios er den perfekte feriedestination for par. Der er masser af steder for dem, der søger noget med gang i den. Men du kan godt undgå folkemængden og nyde øens maleriske omgivelser, hvis du leder efter noget mere stille - ideelt til bare at slappe af med din partner væk fra mængden.

Du kommer nok til at bruge meget tid på en af øernes mange strande. Par, der leder efter noget sjov i gaden, kan tage til Mylopotas Strand, og de, der søger mere privatliv, vil elske Manganari Strand på den sydlige side af øen. Der er mange hoteller, der også har spa-faciliteter. Efter en afslappende dag på stranden kan du få en massage for virkelig at koble af og forkæle dig selv med lidt luksus. 

Aktiv ferie

Du tror måske, der ikke er så mange aktiviteter på Ios, du kan udforske, men dér tager du fejl. Selvom øen er rolig, er der mange aktiviteter for dem, der har lyst til at få adrenalinen pumpet frem. Den kraftige sommerbrise er perfekt til wind-surfing. Det er der mange muligheder for på Mylopotas Strand - og også mange andre slags vandsport. 

Der er masser af tours at tage rundt omkring på øen. En af de mest interessante er fotografi-touren. Du vil blive guidet rundt på øen via cykel og blive introduceret for den fascinerende verden inden for professionel fotografi. Det smukke landskab og sceneri på Ios giver den ideelle baggrund til kreative fotos. Hvis du føler for at se lidt mere af Grækenland, er der masser af muligheder for at komme ud at se nogle af de nærliggende øer. Du kan både tage en enkelt- eller returrejse og hoppe rundt mellem de forskellige øer for at få set så meget som muligt på din ferie til Ios. 

Kulturlivet

Grækenland er berygtet for sin spændende kulturarv, og Ios er ingen undtagelse. De mange vindmøller i Chora er et godt eksempel på øens indholdsrige arkitekturhistorie. I dag er de først og fremmest til pynt, men giver de besøgende en fascinerende indsigt i græsk historie. 

Det siges også, at den græske poet Homer, en af de mest berømte inden for græsk historie, boede på Ios. Han skrev blandt andet klassikere som Odysséen og Illiaden. Ifølge legenden skulle øen have været hjemsted for hans mor, hvor Homer valgte at tilbringe sine sidste dage. For at komme til hans grav kan du tage offentlig transport fra havnen og så gå resten af vejen op til Pakambos. Denne frugtbare sti fyldt med vinranker og oliventræer vil så føre dig hen til Homers sidste hvilested. 

Book en billig rejse til Ios med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Ios, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Ios. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om rejser til Santorini

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her