Rejser til Kalymnos

Leder du efter en rolig og fredfyldt ferie, der har lidt af hvert af Grækenlands bedste goder, skal du ikke lede længere end den fascinerende ø Kalymnos. Nu kan du rejse til Kalymnos med Escapeaway og opleve det bedste af de græske øer.

Kalymnos er en af øerne i øgruppen Dodekaneserne og har nogle smukke, bombastiske naboer i form af øerne Kos og Rhodos, men selv har den også nogle fantastiske landskaber.

Relativt fri for internationale besøgende er den græske ø Kalymnos rolig og uspoleret af masseturisme. Den kan prale af smukke stenstrande samt et par stykker med blødt sand, især på øens vestkyst. En rejse til Kalymnos er ideel for aktivitetsentusiaster, fyldt med fascinerende ting at lave, uanset om I er hele familien, er et par, eller om du rejser alene. Med en dynamisk hovedby, strandbyer og hyggelige landsbyer er der masser at se og opleve.

En ferie på Kalymnos medfører, at du kan nyde roen, de tryllebindende solnedgange og den tilbagelænede græske charme i en drøm af en tur til denne maleriske ø.

>> Læs alt om rejser til Grækenland her

Oplevelser på rejsen til Kalymnos

Det er et must at besøge Myrties, mens du er her. Med en af øens længste sandstrande og kun en kort tur fra den livlige Kalymnos bydel, har du her en førsteklasses beliggenhed til at opleve det guddommelige græske køkken og berusende aftenunderholdning. De bjergrige omgivelser gør stedet til en attraktion for klatrere, og der er endda en klatreskole på øen, hvis du vil lære det fra bunden af, mens den internationale klatrefestival er ideel, hvis du allerede er fan.

Kalymnos har en lang historie bag sig med svampefiskeri, og du kan stadig besøge svampefabrikkerne for at lære, hvordan svampene samles og forarbejdes. Sea World Museum vil give dig en indsigt i havets liv samt mere af den berømte svampehistorie i regionen, og du vil få et dybere indblik i livet på Kalymnos fra forgangne tider.

Strande

En rejse til Kalymnos er ikke komplet uden mindst et par besøg ved dens fantastiske strande, så Massouri er uundværligt at se. Med udsigt over den spektakulære Telendos-ø har den en sand- og stenstrand, hyggelige tavernaer og fantastiske dykkersteder, der giver dig mulighed for at slappe af i solen, få en drink, være aktiv - eller alle tre ting. Kantouni er dog langt mere uberørt og oser af en virkelig afslappet græsk atmosfære.

En ting, som alle disse sublime destinationer har til fælles, er de storslåede omgivende landskaber. Bjergene er spredt rundt omkring på øen og har en masse vandrestier, men det, som denne græske havn er mest kendt for, er dens fantastiske klatremuligheder. Under en ferie på Kalymnos kan du blive ét med de stejle klippevægge, udforske hulerne gemt i dem og belønne dig selv med de simpelthen forbløffende udsigter på toppen.

Maden og drikke

At spise godt i Kalymnos behøver slet ikke at koste en formue, og det er nemt at finde et meget billigt, men fremragende måltid med nogle dertilhørende lokale øl for blot et par euro. Til et dejligt aftenmåltid er der barer og restauranter langs havnen i Pothia, hvilket giver dig et glimrende udvalg af steder, hvor du kan få både vådt og tørt, mens solen går ned. Ikke alle er græske restauranter, men du finder masser af traditionelle græske valgmuligheder på menuerne.

For at finde nogle af de bedste spisesteder, skal du kigge dig omkring på gaderne lidt længere væk fra strandpromenaden, og dér, hvor du ser nogle lokale tage ud at spise, er normalt de bedste og mest autentiske steder, du kan finde på Kalymnos. Så tag dig tid til at udforske området i stedet for at gå direkte til de mest oplagte steder ved havet.

Nattelivet

En aften i Kalymnos er behageligt travl og livlig, men ikke overdrevent støjende eller pakket. Der er mange forskellige barer at vælge imellem, herunder afslappede og hyggelige barer med udendørs terrasser og café-agtige borde udenfor med udsigt over havet. Her finder du også loungebarer og en håndfuld klubber, så du kan fortsætte festen helt til morgenstunden, hvis du vil danse.

De lokale tavernaer er et roligere alternativ end klubberne, og du kan mingle med lokalbefolkningen til hyggelige aftener, der også giver dig ro og afslapning på samme tid. Der er barer på stranden, hvor du kan se solnedgangen over en cocktail eller to, men hvis det er en rigtig festlig aften, du søger, skal du tage til Familiehoteller.

Der er en overflod af familiesjov på en ferie til Kalymnos, takket være de smukke omgivelser, der gør øen til en naturlig legeplads for alle, uanset hvad du lyster.

Klatrere i alle aldre og færdighedsniveauer kan lære at klatre på de mange og varierede klippevægge på Kalymnos, og endda børnene er velkomne på skråningerne og i træningsfaciliteterne rundt omkring på øen. Men hvis du tænker, at klatring er lidt for meget for dig, så er der masser af dejlige vandrestier langs kysten og gennem det vilde landskab, hvor du kan se interessant arkitektur, usædvanligt dyreliv og en fantastisk udsigt, mens du vandrer.

Så er der selvfølgelig de fine sten- og sandstrande, hvor du kan tilbringe hele dagen med solbadning eller svømning i havet, som aldrig bliver kedeligt for hverken voksne eller børn.

Rejser til Kalymnos for par

Med sin maleriske udsigt, historiske arkitektur og afslappede livsstil er Kalymnos det ideelle sted at have en romantisk ferie for to. Den bjergrige landsby Chora er en vidunderlig destination for en dagstur, hvor I kan gå rundt på gaderne og besøge Chora Slot og flere gamle kirker på jeres vej.

Hvis det er naturens skønhed, I vil opleve, bør I besøge landsbyen Rina, hvor fjorden udgør et imponerende syn, som skærer igennem det klipperige landskab. Og så er der de rene og fredelige strande på Kalymnos, hvor I kan ligge og nyde dagssolen eller tage lange aftenvandringer for at se solen gå ned som en del af jeres romantiske ferie. Hvis I får lyst til at komme væk fra øen for en dag, er der også bådture til naboøerne Pserimos og Telendos samt Leros, Kos og endda Tyrkiet.

Aktiv ferie

Klatring er den største årsag til, at folk rejser til Kalymnos på en eventyrferie, og dens klippevægge er en favorit blandt klatrere af alle niveauer fra hele verden. Instruktører og klatreskoler er tilgængelige for nybegyndere, eller erfarne klatrere kan bare komme op og begynde at klatre uden hjælp.

Men det handler ikke kun om at klatre, og der er mange andre måder, du kan holde dig aktiv og nyde naturen på denne vidunderlige ø, takket være de smukke vande omkring den. Du kan tage på windsurfing og tæmme bølgerne eller leje en båd og sejle enten ud på eventyr eller bare for ren og skær afslapning. Der er også mulighed for at tage ud og fiske som en af de lokale. Hvis du foretrækker at gå, er der stier overalt gennem landskabet, som du kan begive dig ud på med panoramaudsigt over øen og havet som belønning.

Kulturen

Kalymnos er rig på kultur og historie, og der er så meget at gøre, at det bliver svært at bestemme sig for, hvor man skal starte. Der er steder af stor historisk interesse, som Chora-slottet og den kristne kirke Kristus af Jerusalem samt forskellige andre kirker og klostre. Den gamle arkæologiske guldgrube Damos Kalymnou er et besøg værd samt det arkæologiske museum, hvor man kan lære om øens fjerne fortid.

Søfartsmuseet vil give dig indsigt om svampedykningens historie, og Sea Findings Museum byder på masser af opdagelser fra naturen, mens House of Kalymnos viser, hvordan livet var i det 19. århundrede for middelklassens beboere på øen.

Har du lyst til lidt moderne dans og teater, finder du skoler og regelmæssige forestillinger her, og arkitekturen har også stor historisk og kunstnerisk interesse.

Book en rejse til Kalymnos nu

Benyt søgemaskinen og vælg om du vil rejse til Kalymnos fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel på Kalymnos som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Lefkas
>> Her finder du rejser til Samos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kalymnos