Rejser til Kassandra

I den græske mytologi var Kassandra en kvinde, der var så smuk, at guden Apollon forelskede sig i hende og gav hende profetiens evne. Man forstår godt, at den vestligste af tre landtanger på den nordgræske halvø Halkidiki, er opkaldt efter hende. Kassandra er således kendt for sine mange små, charmerende fiskerlejer, dybe fyrreskove og skønne Blå Flag badestrande med krystalklart vand.

Nordgrækenlands vigtigste ferieområde

Specielt strandene har sammen med det varme og solrige klima været med til at sikre Kassandra og resten af halvøen status som et af Nordgrækenlands vigtigste ferieområder siden 1970'erne. Selvom liggestolene står tæt på de mest populære steder for eksempel ved Athitos, er det dog også nemt at finde mere rolige områder, hvor du kan brede dit badehåndklæde ud i god afstand til de nærmeste naboer på sandet. Ligeledes findes der stadig talrige små fiskerlejer, hvor livet stadig går sin stille gang og de små træskibe vugger i havnen. 

Rejser du med familien eller holder du bare af feriemål, hvor der er gode faciliteter og et rigt udvalg af overnatningsmuligheder, finder du det på Kassandra - især på vestsiden. Det er ligeledes her, at du finder det bedste natteliv på Halkidiki-halvøen med et rigt udvalg af restauranter og barer. Trods den veludviklede turisme er en rejse til Kassandra dog også en chance for at opleve flot natur og et autentisk græsk hverdagsliv med markeder og traditionelle tavernaer.

>> Læs også om rejser til Thessaloniki

Badeferie med natur- og kulturoplevlser

Vil du ikke bruge hele ferien med fødderne i vandkanten på de bløde sandstrande, kan det anbefales at tage en tur op i de smukke bjerge, som indbyder til vandreture. Det kunne for eksempel være en tur op til Mavrobara-søen, der er kendt for at rumme en bestand af skildpadder. Ligesom ude langs kysten af Kassandra ligger der adskillige små, gamle landsbyer inde centralt på landtangen, hvor du kan opleve et mere autentisk græsk hverdagsliv end i de mest populære badebyer. Det kunne for eksempel være i den lille landsby Kassandrino, som er kendt for sin produktion af honning. Hvis du vil lidt hurtigere omkring end til fods, er der flere steder på Kassandra mulighed for at leje en cykel. Vil du opleve Halkidiki halvøen fra vandsiden er der også mange steder tilbud om at tage på sejlture. 

Har du lejet en bil til ferien, er det ligeledes nemt på egen hånd at tage på udflugter til seværdigheder på det græske fastland mod nord. Petralona-grotten, som ligger under Katsika-bjerget, er for eksempel en spændende oplevelse for hele familien. Her følger du en halvanden kilometer lang sti ind i en eventyrlig verden af flotte drypsten, som stadig vokser. Samtidig er det midt på sommeren behageligt at opholde sig i den svale grotte, der konstant har en temperatur på omkring 17 grader. 

Når du efter en aktiv dag har opbygget en sund appetit, er der rig mulighed for at gå ombord i de klassiske, græske retter. Der er dog samtidig mange områdets restauranter, hvor man sætter en ære i at videreudvikle og udfordre det traditionelle køkken. Fælles for både traditionelle tavernaer og de mere moderne restauranter er, at maden laves på gode lokale råvarer. Da Kassandra er omgivet af Det Ægæiske Hav, er der ikke overraskende ofte et rigt udvalg af fiskeretter på menuen.

Er du ikke meget sulten, er det oplagt at sammensætte et mindre måltid af meze - den græske udgave af de spanske tapas. Uanset hvad du bestiller, vil du nok opdage, at den lange periode hvor Halkidiki var en del af det Osmanniske rige, har sat sig tydelige kulinariske spor. Typisk benytter man således flere og kraftigere krydderier i maden her end man oplever længere mod syd i Grækenland. Rejser du til Kassandra i maj, kan du udforske områdets gastronomi på den populære madfestival Sani Gourmet.

Nemt at rejse til Kassandra

Selvom navlestrengen til det græske fastland er skåret over af en smal kanal, er det nemt at komme til og fra Kassandra. Der er kun en times kørsel til Thessaloniki Lufthavn, som ligger mod nord. I sommersæsonen er der i skrivende stund blandt andet direkte flyforbindelser med Ryanair og SAS hertil fra København. Selve universitetsbyen Thessaloniki er i øvrigt også et besøg værd. Her er god shopping, hyggelige restauranter og et rigt kulturliv.

Bestil din rejse til Kassandra online, enten som en pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og transport tur/retur fra lufthavnen. Du kan naturligvis også vælge at have en lejebil klar til dig når du ankommer til lufthavne. Vil du selv arrangere din rejse til Grækenland, så er det intet problem, du kan også vælge blot at bestille dit hotel igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om pakkerejser til Grækenland

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kassandra

Populære hoteller i Kassandra

Grækenland, Halkidiki, Cap Sani
9,8
Fabelagtigt
181 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Afstand til havet: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Halkidiki, Pefkochori
9,5
Fabelagtigt
118 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Halkidiki, Afitos
9,3
Fabelagtigt
132 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Kassandra?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser